Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Ден на народните будители...
Павел баня
Ден на народните будители... 
На 1 ноември от 17.00 ч. по случай Деня на народните будители в Читалище “Напред” гр. Павел баня бе представена стихосбирката “Под знака на Овена” на журналистката Йорданка Трополова.

Денят, посветен на делото на книжовниците, просветителите, на хората, съхранили духовните ценности и морал на българската нация през вековете бe отбелязан и в с.Габарево. С участието на фолклорен танцов състав към читалището с ръководители Донка и Стоян Илински. Това ще бъде първият концерт на състава, който се сформира през лятото на тази година.
view entry ( прегледа: 1341 )

Станимир Радевски ще е още четири години кмет 
Станимир Радевски, печели изборите за кмет на община Павел баня с 70.60% - 5 154 гласа от всички действителни 7 300.

Разпределението на седемнайсетте места в общинския съвет са както следва:

Политическа партия “Движение за права и свободи” - 6 бр.
Политическа партия “Българска социалистическа партия” - 4бр.
Политическа партия “ГЕРБ” - 4 бр.
Политическа партия “Зелена партия” - 2 бр.


Избирателна активност за местни избори 2007г. за община Павел баня - 61.88%

Информация за кандидатите по кметства...
view entry ( прегледа: 1388 ) https://www.pavelbanya.eu/static.php?page=izbori2007свързан линк

НАТУРА 2000 
На 10.Октомври, жителите на Община Павел баня имаха възможността да задават въпроси относно НАТУРА 2000. Срещата се осъществи в рамките на проект на Асоциацията на парковете в България с финансовата подкрепа на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа. Целта е да бъдат информирани собствениците на земи в България относно същността и значението на Европейската екологична мрежа НАТУРА 2000.
Повече информация...

Всеки четвъртък в “Джанановата къща” Габарево се организират срещи на различни теми.
“Жените на Габарево- в миналото и днес” бе темата в началото на септември, когато присъстващите си спомниха за организацията на жените в миналото на селото “Траен мир”, за възникването първия родилен дом, за първата акушерка- изобщо за жената на Габарево, майката, съпругата, работничката.
Повече информация...
view entry ( прегледа: 1322 ) https://www.pavelbanya.eu/static.php?page=news-171007свързан линк

Нов Балнеолечебен Център в Павел баня  

Нов балнеолечебен център ще заработи в Павел баня през Март 2008г, съобщиха инвеститирите на новото лечебно и SPA заведение.


Най-новият център за
балнеолечение и рахабилитация се казва „Маркони” и разполага с:

24 двойни стаи

5 апартамента

Добър медицински екип

Най-модерни процедури с минерална вода

Открит и закрит басейн

Лоби бар

Ресторант
view entry ( прегледа: 1332 ) https://pavelbanya.eu/static.php?page=HotelMarkoniBCсвързан линк

Соня Фурнаджиева 
В гр. Павел баня за първи път беше представено творчеството на Соня Фурнаджиева, дъщеря на един от големите поети родени и творили в Габарево, община Павел баня, Стефан Фурнаджиев.

Представянето беше направено от Венелин Георгиев- член на съюза на българските писатели, а срещата води Ваня Попова- филолог.

Соня Фурнаджиева е родена на 27 декември в Карлово, но израства в Габарево. Завършва педагогика във Великотърновският университет “Св. Кирил и Методий”. Майка е на три деца и автор на две книги. Живее в Казанлък.

За себе си поетесата казва, че е майка, жена, любима, слугиня, учителка, артистка... просто жена. Приятелите й споделят: от горе до долу емоция- и в стихове, и в картини. Чуденка, питанка, за която препятствия няма, раждаща отговори в нощта. Една магьосница, която вярва в чудеса.

Стиховете на Соня Фурнаджиева- лирични, тъжни, пропити със самота и сълзи, но и с надеждата, която ни води към белите знаци на деня, към онези нощи, в които изгрява жива луна- пеперудена, към новите мечти на утрото... Такива, какъвто е и самият живот – музика от черно- бели клавиши.

Синя луна
изгря в моята нощ.
Синя луна ме целуна.
Синя луна,
синият сняг,
очите ти светят в синьо.

После всичко
изведнъж побеля.
Изгорях в голотата ти бяла.
За да изгрее
синя луна,
трябваше
да те целуна.

view entry ( прегледа: 1400 )

Детелини в Македония 

След турнетата си в Кипър и Русия, Фолклорен танцов ансамбъл „Детелини” гр.Павел баня , с хореограф Недка Кавръкова , се завърна от Република Македония, където представя България и Павел баня на XXII Международения фолклорен фестивал „Истибанско здраво- живо”.
В него участват 12 класни ансамбъла от 9 държави.

„Детелини” , ансамбълът на турското радио „Никара” и танцьорите от Украйна са сред най-добре представилите се участници, които заслужено получават признанието и овациите на многобройната публика.

По време на Гала- концерта кукерският състав от Павел баня внaся допълнителна атрактивност на празника и впечатлява публиката със своите кукерски маски, звъна на хлопките и спецефичните кукерски стъпки.

Първото турне на състава извън границите на България е през 1992 г. Така постепенно с всяка изминала година танцьорите, под ръководството на своята Недка Кавръкова ,постепенно израстват професионално, добиват самочувствие, създават приятелски взаимоотношения с изпълнители от други страни.

Богат е репертоарът на „Детелини” , в който са включени всички етнографски области на страната ни.

Когато танцьорите заиграят под ритъма на тъпана, пред публиката се раждат танците на мъдрите тракийци, изпълнените с настроение Добруджански хора. Когато се чуе писъкът на родопската гайда и в очите на играещите заблестява силата, топлината, но и тъгата на Родопа плнина, тогава всеки зрител усеща туптящото сърце на България.

Посетите концертите на „Детелини” в Павел баня, на различните фестивали в страната, на турнетата им в чужбина и се докоснете до таланта на танцьорите, които ежедневно претворяват българската душевност, в едно единство, в едно цяло изкуство – българските народни песни и танци.

www.Detelini.Pavelbanya.EU
view entry ( прегледа: 1324 ) https://pavelbanya.eu/static.php?page=Detelini свързан линк

Тържествен камбанен звън огласи Павел баня на празника й 
Тържествен камбанен звън огласи Павел баня сутринта на 8 Септември - Рождество Богородично. Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Галактион отслужи Света литургия за празника. След службата кметът на Общината дари на храма икона от кована мед.
По-късно от църквата към центъра на града тръгна литийно шествие. Пред сградата на Общината негово Високопреосвещенство старозагорски митрополит Галактион отслужи водосвет за здраве на всички гости и жители на Община Павел баня и освети празничния курбан.
В приветствието си към жителите и гостите на града, кметът пожела на всички крепко здраве, благоденствие в домовете и с всеки изминал ден все по-осезаемо да бъде усетена промяната към един по-добър живот, достоен за всеки българин.
Същият ден Станимир Радевски връчи и Годишна награда за принос в развитието на дребния и среден бизнес в областта на туризма. Тази година неин носител станва Петър Григоров Христов. Той получи диплом и почетен знак - един от символите на общината.
С голям концерт завърши празникът в Павел баня. Вечерта на 8 септември състави и индивидуални изпълнители от общината изнесоха концертна програма. За жителите и гостите на града пя и Николина Чакърдъкова, Празничната вечер завърши с кръшно българско хоро, а небето беше осветено от празнични фойерверки.
Поздравителни адреси за празника изпратиха - Георги Първанов Президент на Република България, Асен Гагаузов Министър на регионалното развитие и благоустройството, Петър Мутафчиев Министър на транспорта, доц. Д-р Иван Върляков Изпълнителен директор на Регионална Асоциация на Общините "Тракия", Янка Такева Председател на синдиката на българските учители, Пенка Начева Директор на РИОСВ Стара Загора, Д-р Евгени Желев Кмет на Община Стара Загора, Инж. Диимтър Хаджииванов кмет на община Димитровград, Васил Донев Кмет на Община Чирпан, Николай Тонев Кмет на Община Гълъбово.

Вестник Долина

view entry ( прегледа: 1361 ) https://dolina.kazanlak.comсвързан линк

Осми Септември - Празник на Павел баня 
На 8-ми Септември бе кулминацията от едноседмичните прояви, посветени на празника на Павел баня.

В курортното градче среща си дават жители и гости на града, с принос за неговото развитие.

Празникът започна с тържествена света литургия, отслужена от Старозагорския владика Галактион.

От 11 часа по централната градска улица премина литийното шествие, което тръгва от православния храм “Рождество Христово” до центъра на града, където се отслужи и водосвет за здравето на жителите на Павел баня и района.

В приветствието си кметът на общината Станимир Радевски обяви тазгодишният носител на годишната награда на Павел баня - Петър Григоров Христов.

Празничните прояви, посветени на Деня на града продължиха до късно вечерта с концерти на открито и младежки купон на плажа.

view entry ( прегледа: 1384 ) https://www.darik.net/свързан линк

Криминални новини 
Лек автомобил блъска каруца

На 02.09.2007 г. около 20.50 ч. по път І-6 от Калофер за Павел баня се е движела каруца, без светлоотразители и светещо тяло, управлявана от М.Н. (24) от Тъжа. На около 400 м след разклона за с.Тъжа каруцата е застигната и блъсната от лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от Р.П. (40) от Казанлък. Конят е убит на място, а собственикът му е получил охлузни рани по лицето и разкъсно-контузна рана на ляв крак и му е оказана амбулаторна медицинска помощ. Нанесени значителни материални щети на лекия автомобил. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача на лекия автомобил. М.Н., за който алкомерът е отчел 3.01 промила е задържан за 24 ч.

На 30.08.2007 г. в 09.00 ч. в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение, че за времето от 21.00 ч. на 29.08. до 08.00 ч. на 30.08.2007 г. в Павел баня неизвестно лице е взломило секретните патрони на предна лява врата и на запалването на лекотоварен автомобил "Фолксваген Транспортер". Автомобилът е бил паркиран на охраняем паркинг в двора на комплекс "Милениум". По случая работи РПУ – Казанлък.

На 30.08.2007 г. в 12.30 ч. в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение от подвижна горска стража при РУГ – Стара Загора, че в частна дъскорезница в с.Габарево, общ.Павел баня се намира незаконно придобит дървен материал. При извършената проверка на място, в дъскорезницата, собственост на М.Б. (46) от същото село са открити 130 греди от иглолистна дървесина (бор) с дължина около 4 метра и различен размер на челата, без контролна горска марка. Общото количество на дървения материал е около 5,2 кубични метра и е на стойност около 500 лв. Мястото на добиване и собствеността на дървесината и нанесените щети се изясняват. По случая работи РПУ – Казанлък.

На 28.08.2007 г.около 09.05 ч. в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение, че в с.Асен, общ . Павел баня неизвестно лице, след като срязало катинара на входната врата, проникнало в пункт за изваряване на ракия и извършило кражба на меден капак и медна серпентина. По случая работи РПУ – Казанлък.view entry ( прегледа: 1372 )

Предлагат нови срещу стари тетрадки 
“Стари срещу нови тетрадки“ е мотото на инициатива в
община Павел баня. Целта й е да се научат учениците на разделно събиране на отпадъците, каза за БТА заместник-кметът на общината Йорданка Енева.
На 14 септември в центъра на Павел баня ще има детска
площадка и два контейнера за разделно събиране на отпадъци. На
площадката ще е щандът, на който ще се предлагат нови срещу
стари тетрадки, съобщи Йорданка Енева.
Предвидено е отпечатване на 500 000 броя тетрадки със
специално оформление на корицата и притурка, в която ще се
обяснява ползата от разделното събиране на отпадъците.
През миналата година община Павел баня
подписа договор с ЕКОБУЛПАК и от фирмата осигуриха 100 броя
съдове за събиране на хартия, стъкло и пластмаса. До края на
годината ще бъдат доставени още 100, уточни заместник-кметът
на община Павел баня. Инициативата “Стари срещу нови тетрадки“ е
в рамките на сътрудничеството на общината и фирмата.


view entry ( прегледа: 1591 ) https://novini.dir.bg/2007/08/22/news2022398.htmlсвързан линк


<< <Предишна | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | Следваща> >>