Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Нещо повече от благотворителна кампания…
Павел баня
Нещо повече от благотворителна кампания… 
10.08.2012

С великолепен спектакъл снощи на лятната сцена в Павел баня приключи и вторият етап от благотворителната кампания „Бъди силна, ние сме с теб!“, целяща набиране на средства за лечение на тежко болната Аделина от град Бургас, за която Ви разказваме от известно време насам.

Близо два часа танцьори на Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини“, град Павел баня веселиха жители и гости на курорта, а концертът мина под шапката на „Павелбанско лято 2012“, което се провежда традиционно всяка година.

Целият реквизит от плакати и благотворителни кутии на сцената подсказваше, че програмата тази вечер имаше своя цел и тя бе да запознае колкото се може повече хора със здравословния проблем на Ади.

Нещо повече – в допълнение към целия труд на младите организатори и танцьори, ангажирани с кампанията, се появи ентусиазмът и невероятният хъс, с който ансамбъл „Детелини“ изигра танци като „Ергенаши“, „Любе Тодоро“, „Македонска сюита“, „Шопска сюита“, „Комитско либе“ и други.

В края на благотворителния спектакъл публиката аплодираше танцьорите на крака и бе екзалтирана от прекрасната благотворителна вечер. В три края на лятната сцена бяха поставени благотворителни кутии, в които, след финала и на последния танц, зрителите имаха възможност да подкрепят с финансови средства кампанията за Ади.

Младежите организатори споделиха, че не са очаквали подобен интерес към кампанията, за които тя е не просто правене на добро, тя е път към сближаването на хората и отваряне на сърцата им за чувства като милосърдие и съпричастност.

Благотворителният концерт на „Детелини“ събра 827 лева, а общата сума до този момент, която ще постъпи в сметката на Ади от двата етапа на благотворителната инициатива, е 1941 лева.

Младежите изказват специални благодарности за съдействието на Община Павел баня, звукорежисьорите при читалище „Напред“, град Павел баня, ръководството на ансамбъл „Детелини“ и танцьорите, включили се в благотворителния заключителен концерт.

И както те ми споделиха преди спектакъла, „събраните пари за Ади целят да върнат радостта й от множество прекарани рождени дни с любимите хора!“

Не, това не бе просто благотворителна кампания, а урок по сплотеност, добротворство и човещина, преподаден от младежи!

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 924 )

Хеликоптери се включиха в гасенето на пожара "Соколна". 
9.08.2012
Хеликоптери се включиха в гасенето на пожара "Соколна".


view entry ( прегледа: 911 )

Огромен пожар пламна до хижа "Соколна" в Стара планина 
8.8.2012
Огромен пожар пламна до хижа "Соколна" в Стара планина, предаде репортер на БГНЕС.

Огънят гори от билото надолу към село Скобелево. Според очевидци фронтът на огнената стихия е около 15-20 км. "Като духне вятър, все едно избухва вулкан в планината", сподели очевидец пред репортера на БГНЕС. Пожарни автомобили и горски работници пътуват към мястото на пожара.

Информация на БГНЕС
Видео ПРЕСС ТВ Казанлък

view entry ( прегледа: 911 )

Приключи жътвата на пшеница в Старозагорскa област 
03.08.2012
На 100% приключи жътвата в старозагорска област. Запазва се почти един и същ добив на зърнени култури в сравнение с миналата година, коментира Веселин Стоянов - главен експерт в Областна дирекция „Земеделие" - Стара Загора.

Средният добив на пшеница за тази година е 350 кг от декар. През 2011 г. е бил 349 кг. Общо засетите площи през 2012 г. са били 596 720 декара. 1300 декара са били унищожени при градушка в Казанлъшко. Добивът на ечемик е 323 кг., спрямо 349 кг през миналата година. Засети са общо 148 333 декара, като 747 от тях са поразени от въпросната градушка от 5 май. Тази година маслодайната рапица е с по-малък добив - 173 кг., докато през 2011г. са добити 199 кг на декар.

До десетина дни ще започне и жътвата на 440 декара маслодаен слънчоглед. Очаква се добивът да е нормален.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 915 )

Няколко думи за ентусиазма и успеха… 
26.07.2012
В неделя група ентусиасти, заедно с танцьори на Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини“, гр. Павел баня, подеха инициативата „Бъди силна, ние сме с теб!“, целяща да помогне на едно 19-годишно момиче да продължи да се радва на живота.

Младите организатори стартираха кампания по набиране на средства за Аделина Делянова Коджабашева от град Бургас, която страда от много рядка форма на рак на костите – конвенционален остеосарком. Те поставиха благотворителни кутии на обществени места в град Павел баня, а ден след като раздаваха благотворителни лентички на жители и гости на курорта по централните улици, осъществиха и кулинарен базар, на който продаваха сладкиши. Събраните средства са предвидени, разбира се, за Ади.

Снощи камерна група на Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини“ изнесе миниконцертна програма в един от популярните ресторанти в курорта отново с цел набиране на средства за лечението на Аделина, а от управата на увеселителното заведение обещаха следващата седмица всяка вечер изяви на ансамбъла като едно своеобразно продължение на кампанията.

Младежите споделят, че до този момент са събрали близо 600 лева, но амбицията им е през първите дни на август сумата да достигне 1000лв. Ентусиастите имат готовност за още една кампания на открито по набиране на средства по централните улици на Павел баня и споделят, че милосърдието и съпричастността са качества, които все още не са ни напуснали.

Съвсем скоро през август целият ансамбъл „Детелини“ ще се включи в кампанията „Бъди силна, ние сме с теб!“ с благотворителен концерт на лятната сцена в града в рамките на „Павелбанско лято 2012“.

На този етап семейството на Ади се е спряло на оферта от известна клиника в Щутгард, а първоначалният депозит за цялостно лечение между девет и дванайсет месеца е 150 000 евро. „Цената е приблизителна и подлежи на преоценка в последствие, т.е може да достигне и до над 200 000 евро. Но ни изпълва с надежди, защото е постижима, а болницата е много популярна“, споделят администраторите на официалната фейсбук страница в подкрепа на Ади – www.facebook.com/HelpAdi
Благотворителната инициатива в Павел баня продължава. Ще Ви информираме за новините около 19-годишното момиче.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 929 )

Мотоциклетист загина на място, нямал каска 
25.07.2012
Мотоциклетист загина на място, опитвайки се да вземе ляв завой на пътя с. Търничени - с. Манолово, общ. Павел баня. Фаталният инцидент е станал южно от снек - бар "Паметника". 49-годишният моторджия е от павелбанското село Тъжа.

Той се движел с несъобразена скорост и при ляв завой катастрофирал. Блъснал се в мантинелата и се прреобърнал многократно на платното за движение. Загиналият е бил с мотоциклет Ямаха "850". Водачът не е ползвал защитна каска и е починал е на място.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 924 )

„Бъди силна, ние сме с теб!” 
23.07.2012
Група млади хора от Павел баня отново са обединени около изключително благородна инициатива – да помогнат на едно 19-годишно момиче да се пребори с тежката диагноза злокачествен тумор на костта.

От вчера, 22.07.2012г., Теодора Нанева, Ивелина Чолакова, Деляна Георгиева, Донна Кисьова, Анелия Иванова, Христина Тенева, Христо Костадинов, Ерхан Али, Красимир Филипов, Цветан Мирчев, Николай Мирчев Нено Кънин, Милен Скрински, Иво Ковачев и Елин Руменов подеха инициативата „Бъди силна, ние сме с теб!”, за да вдъхнат вяра и надежда на Аделина Делянова Коджабашева от град Бургас. Тя се нуждае от спешна животоспасяваща операция, а сумата, която семейството на Ади повторно трябва да събере, е абсолютно непосилна за него.

Благотворителни кутии поставихме на обществени места в град Павел баня като плувни басейни, заведения, кафенета, ресторанти, хотели, като се надяваме хората да откликнат на нашия призив за финансова помощ”, споделят младите организатори. Те са подготвили ръчно изработен постер, на който са написали своето послание за Аделина, и скоро ще й го изпратят.

В рамките на кампанията за Павел баня „Бъди силна, ние сме с теб!”, децата ще бъдат в няколко поредни вечери по централните улици на курорта, за да събират пари за благородната кауза, в която се включва и цяла България.

Повече информацията за инициативата, както и за това как можете да се включите в нея, посетете:
https://www.adelinakodjabasheva.com/
https://www.facebook.com/HelpAdi


Румен Скрински
view entry ( прегледа: 931 )

„Историята помни Апостола“ 
12.07.2012
Община Павел баня, читалище „Напред“ и училищното настоятелство на СОУ „Христо Ботев“, гр. Павел баня Ви канят на Лятна читалня – „Историята помни Апостола“ по повод 175 години от рождението на един от радетелите на българската революционна борба – Васил Левски.

Лятното четене на стихове и откъси от разкази, посветени на Дякона, ще се състои на 18 юли – сряда от 9:30 часа на площада в Павел баня под гостоприемната сянка на дърветата пред паметника „Майка“.

Всички, желаещи да присъстват, ще имат възможност да споделят мисли и да прочетат свои произведения, създадени с вдъхновение и преклонение пред великото дело на Апостола.

Заповядайте!

view entry ( прегледа: 921 )

Те продължават… 
9.07.2012
Макар Павел баня да е в морната клопка на жегата, коктейлът на забавлението „Павелбанско лято 2012“ „разхлажда“ жители и гости на курортния град всеки четвъртък от 19.30 часа на лятната сцена на площада.

На именния ден на Павел баня – Свети Петър и Павел, бе даден стартът на концертните изяви, които се провеждат традиционно вече осма поредна година. Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини“, заедно с приятелите от ансамбъл „Загорчета“ от Нова Загора, поставиха началото на летния културен маратон, който ще продължи до 8 септември, когато е кулминацията – Празник на Община Павел баня…

Разговарям с Кольо Кавръков, организатор на ансамбъл „Детелини“, и той ми споделя какво предстои от тук нататък за танцьорите. След близо двуседмична почивка от Празника на розата и минералната вода те отново се събраха привечер днес, за да си дадат делова среща, в която да разчертаят плана за действия. „Следват фестивали в Унгария и Русия и ние трябва да сме в добра форма“, размишляват част от децата, докато получават инструкции за всички важни документи, които трябва да подготвят.

„От 14 до 21 август сме в Унгария, а в самия край на месеца пътуваме до Русия“, споделя Кавръков и не скрива, че следва още много работа по организацията на участията. Танцьорите пък изглеждат амбицирани и ентусиазирани от това своеобразно турне през отпускарския месец, което ги очаква.

По регламент фестивалът в Украйна е със състезателен характер с изискване участниците да са над 17 години, придружени на сцената от музиканти. Поканата от приятелите ни в Русия е с по-свободен характер, което улеснява до известна степен подготвителните мероприятия.

Ансамбъл „Детелини“ упорито продължава с репетициите, докато повечето хора стягат отпуските си, защото, както самите танцьори често пъти ми казват, „за любовта към фолклора няма почивен ден“.

Обещали са много снимки и видео от задграничните пътувания, както и призови места от фестивалите, но преди това подготовката за Унгария и Русия ще протича паралелно, защото време за губене няма.

Между другото „Павелбанско лято 2012“ върви с пълна сила на площада в Павел баня. Днес, четвъртък, от 19.30 часа ще имате възможност да присъствате на сборна фолклорна програма на състави от село Горно Сахране, Община Павел баня.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 995 )

Нов фотоволтаичен парк край Павел баня 
06.07.2012
Фотоволтаичен парк с мощност от 1,7 МW бе открит в района на землището на Павел баня. Паркът е изграден само за 3 седмици от българска и немска фирма, партньори по проекта. Теренът, на който са изградени фотоволтаиците е от 25 декара върху които са изградени 605 панела.

Срокът за който е гарантирано изкупуването на произведената от фотоволтаичния парк енергия е 20 години. Размерът на направената инвестиция е 5 мл. евро.

10 ще са постоянно заетите работници във фотоволтаичния парк.
От българска страна в основата стои казанлъшкият бизнесмен Стефан Станев.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 995 )


<< <Предишна | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | Следваща> >>