Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Професионалната гимназия в Павел баня приключи работа по Европейски проект
Павел баня
Професионалната гимназия в Павел баня приключи работа по Европейски проект 
31.07.2013
През учебната 2012-2013г. Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство (ПГ по РХ), гр. Павел баня, започна работа по ПРОЕКТ:BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ”.Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз и е с продължителност 3 години. Учениците на ПГ по РХ имаха възможност да започнат практика в реална работна среда, която се заплаща срещу действителен брой отработени часове.

Основната цел на проекта е възпитаниците на гимназията да придобият по-голям практически опит и по-добри професионални умения и компетенции. Както уточни г-жа Даниела Андонова – директор на Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство и ръководител на проекта – участието в този проект ще улесни прехода от училище към работното място и ще повиши успешната реализация на младите хора от ПГ по РХ на пазара на труда. От друга страна, включването в проект „Ученически практики” създава стабилни партньорства с работодателите от региона и възможност за подбор на ученици, доказали умения в реална работна среда.

На 29.07.2013 г. се състоя тържество по повод успешното приключване на стажа на втора група ученици, участващи в проекта. На подготвените коктейли и кулинарна изложба присъстваха партньори, наставници, граждани и гости на Павел баня. Тържеството завърши с демонстрация на кулинарни специалитети, подготвени от учениците.

На всички стажанти, успешно приключили стажа в реални работни условия, бяха връчени европейски сертификати за участие и бяха раздадени стипендии в размер на 300 лева.

По информация на ПГ по РХ - Павел баня
view entry ( прегледа: 801 )

Победител сред професионалисти 
28.7.2013
Ивайло Стефанов от Павел баня, възпитаник на Националното училище за фолклорни изкуства, "Филип Кутев", гр. Котел, спечели първото място на Националното надсвирване с гайди, което се проведе в местността "Паниците", край Калофер.

Младият музикант, който е и бивш танцьор на павелбанския ансамбъл "Детелини", впечатли журито с уникално изпълнение на фолклорни мотиви. Той бе безспорният победител сред своята възрастова група.
През новата учебна година Ивайло ще бъде ученик в девети клас на НУФИ, "Филип Кутев", а през лятната ваканция е ангажиран с различни участия. Отскоро той е неразделна част от екипа на местния оркестър "Минерален извор", а публиката го познава като кларинетист и певец, освен като гайдар.

Националното надсвирване, на което участва нашият музикант, е организирано от кметството в гр. Калофер, Народно читалище „Христо Ботев – 1869”, Общество за фолклор и Българската секция към Международната организация за фолклор. Изпълнителите бяха оценявани от жури, ръководено от носителя на световен Оскар за фолклор и член на Международната академия за традиционно изкуство, акад. Крум Георгиев.

Гайдарите имаха на разположение 5-8 минути, като за това време всеки трябваше да изпълни една бърза и една бавна мелодия.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 830 )

Новият ВиК шеф: В понеделник съм на работа 
27.07.2013
Новият шеф на ВиК -ЕООД Стара Загора Радостин Миланов ще поеме поста в понеделник-29-ти юли, каза за самият той пред Дарик. Миланов бе на събора на социалистите на връх Бузлуджа, заедно с народния представител от БСП Атанас Пъдев.

Имам заповед от министър Десислава Терзиева още от вторник, 23-ти юли и съответно трудов договор от същия ден, от 13 часа, но изчаках промените да бъдат вписани и по надлежния ред в съответните регистри и агенции. Така Миланов обясни мълчанието на институциите три дни, в които напрежението от това дали има нов шеф или не ВиК Стара Загора растеше.

Той заяви, че в понеделник ще бъде на работа, както и че няма никакво намерение да прилага „принципа на метлата". Напротив, за качествените и отговорни хора ще има работа, допълни той.

Новият ВиК шеф е 49-годишен, настоящ общински съветник от местна коалиция „БСП - ЗС „Ал.Стамболийски" в мандат 2011-2015 в Община Павел баня. Преди това, два мандата е бил общински съветник от ДПС в Павел баня.

До преди няколко дни името на Радостин Миланов фигурираше в Търговския регистър като съдружник в строителната фирма "Мултистройгруп" ООД - Бургас. Участието му в нея вече е заличено, тъй като в началото на миналата седмица Миланов е прехвърлил дяловете си от ООД-то на брат си Владилен Миланов.

Несъгласни с предстоящата рокада, в петък в Стара Загора близо 300 души излязоха на протест пред Областната управа, в подкрепа на сегашиня шеф на Водното дружество Румен Райков.

Информация: Дарик нюз
Снимка: Хр. Христов - "Преса"

view entry ( прегледа: 817 )

Радостин Миланов е най-вероятният нов шев на ВиК Стара Загора 
25.7.2013
Радостин Миланов е най-вероятният нов шеф на ВиК Стара Загора. Това става ясно няколко часа след като се заговори за подготвената заповед за освобождаването на досегашния шеф - инж. Румен Райков.

Атанас Пъдев бил съдействал за свалянето на досегашния управител, Румен Райков, пред министърката на Регионалното министерство - Терзиева.

В коментар за Дарик народният представител Атанас Пъдев, който е от Павел баня, уточни, че „тепърва ще се случват доста промени не само във ВиК дружеството."

Спряганият за нов шеф на водното дружество Радостин Миланов към момента е общински съветник в Павел баня.

По информация на Дарик нюз
view entry ( прегледа: 789 )

Поредица от тежки инциденти 
22.07.2013
Този петък, 19 юли около 10.00 ч., по подбалканския път I-6 в посока изток-запад (Павел баня – Калофер) се е движил Форд Галакси, управляван от Д.К. на 39 години то Бургас.
На около 100 метра след разклона за Търничени, при завой наляво за навлизане в бензиностанция е бил застигнат и ударен от специализиран автомобил на спешна медицинска помощ - Стара Загора, управляван от М.К. на 45 години от с. Горно Сахране.
От удара са настъпили значителни материални щети и по двата автомобила.
Пътуващият в линейката фелдшер е получил контузна рана в областта на носа и охлузни рани на дясната предмишница и подбедрица.


На 21 юли около 09:40 ч по път I-6 от Павел Баня за Казанлък в посока изток –запад се е движил Фолксваген Пасат, управляван от 50 годишния М.Н. При изпреварване, Пасатът навлиза в лентата за насрещно движение без шофьора му да се убеди, че е свободна и се блъска челно в движещия се срещу него ВАЗ 2101. Жигулито е управлявано от 22 годишния казанлъчанин П.К.

В резултат на удара настъпват значителни материални щети. Водачът на Фолксвагена М.Н. получава разкъсно-контузна рана на левия крак и ръка, 15 годишно момиче пътуващо с него в колата получава натъртване на гръден кош и хематом на главата. Девойката е прегледана и освободена без опасност за живота. С тях в Пасата е имало и още едно 13 годишно момиче, което е прегледано и освободено също без опасност за живота.

Водачът на Жигулито е с разкъсно-контузна рана на подбедрица и брадата, има натъртвания по тялото. Оставен е за лечение в МБАЛ – Казанлък без опасност за живота. С момчето във ВАЗ-а са пътували 46 годишна жена и 48 годишен мъж. Жената е получила фрактура на таза, разкъсно-контузна рана на носа и хематом на главата. Настанена за лечение без опасност за живота. Мъжът на 48 години от Казанлък е с фрактура на две места на лява предмишница, фрактура на ребро и натъртвания по тялото и също е без опасност за живота.


Отново за случаи на заловени от пътните полицаи в региона престъпници на пътя съобщават днес от ОД на МВР.

На 19 юли в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу С.С. на 57 години от с. Манолово. Същия ден в селото полицията го хваща да управлява Мерцедес след употребата на алкохол. Тестът с дрегер е отчел 1,79 промила.

www.Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 832 )

Ограбиха здравната служба в Габарево 
19.07.2013
Сигнал за кражба от лекарския кабинет в здравната служба на с. Габарево бе получен вчера в полицейското управление в Павел Баня.

При посещение на място е установено, че неизвестно лице е проникнало вътре и е извършило кражба на глюкомер с 20 броя лентички, апарат за мерене на кръвно налягане, медицински стетоскоп, лекарства и 5 лв.

Пресс ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 786 )

Рождението на безсмъртния 
18.07.2013

Тържествата, посветени на годишнината от рождението на Васил Левски, в Павел баня започнаха с открита читалня от 11.00 часа пред паметника „Майка” на площада. Тя бе организирана от Община Павел баня, читалище „Напред – 1903” и училищното настоятелство на СОУ „Христо Ботев”. Участваха възпитаници на училището, които изпълниха популярни стихотворения и мотиви от известни текстове, посветени на живота и делото на Апостола. На читалнята присъстваха ученици, учители, жители и гости на Павел баня.

Привечер „Джанановата къща” в с. Габарево бе традиционен домакин на церемонията в чест на рождението на Левски. Местни самодейци от читалище „Обнова” бяха подготвили програма за гостите на музейния комплекс. Събитието продължи с представянето на разширено издание към книгата на Благой Емануилов, „Залавянето на Левски и тайните имперски служби”. Писателят внесе нови щрихи около популярните хипотези за последните дни от живота на Левски. Той не пропусна да изтъкне всеизвестния факт за предателя поп Кръстьо, като подчерта, че това е дълбоко вкоренен през годините мит. По думите му набеждаването на поп Кръстьо е било целенасочен удар срещу православната църква и християнската вяра, крепяла българите в смутните времена на робството. Благой Емануилов лансира тезата, че тайните служби на трите империи – Османската, Австро-Унгарската и Руската – са замесени в залавянето на Дякона. „Те имат мотив за това и той е да не се допусне освобождаването на българските земи от османското иго. Султанът не иска да лиши империята си от европейска територия. Руският цар не иска да влиза във война с Турция, защото не е готов след изтощителната Кримска война. Императорът вижда в турското присъствие на Балканите пречка Русия да завладее проливите Босфора и Дарданелите.”, твърди още авторът. Той благодари на присъстващите, уважили него и това, което е написал.

След церемонията в „Джанановата къща”, лятната сцена в Павел баня бе домакин на тържествен концерт с участието на Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”, който поздрави публиката с танци шедьоври в българската хореография.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 781 )

Поредна акция за незаконен тютюн по селата 
18.7.2013
Вчера полицейските служители от РУП – Казанлък са извършили проверка в дома на С.М. на 47 години от с. Александрово, при която са намерени 10,200 кг тютюн без акцизен бандерол.

Същия ден е извършена проверка в дом, намиращ се в с. Горно Черковище, при която обитателят на къщата С.Д. на 48 години е предал на органите на реда 56 кутии цигари „Voxx” без бандерол и 3 кутии от марката “Gragia” също без бандерол.

По информация на www.kazanlak.com
view entry ( прегледа: 770 )

Заповед на кмета на Павел баня за изхвърлянето на отпадъци от хартия 
16.7.2013
Със заповед на Кмета на община Павел баня Станимир Радевски е забрането на собствениците на магазини и заведения за обществено хранене да изхвърлят несгънати кашони в контейнерите за битов отпадък и в сините контейнери за хартия.

Причината е, че несгънатите кашони и други хартиени отпадъци увеличават обема на отпадъците и един контейнер се пълни само с два-три несгънати кашона, обясняват от Община Павел баня.

Виждате актуaлна снимка как не се спазва указанието. Призовават се гражданите да спазват нормите.
view entry ( прегледа: 786 )

Бързо полицейско производство срещу 26-годишен от Осетеново 
15.7.2013
Бързо полицейско производство е започнато срещу 26-годишен мъж от с. Осетеново, съобщава пресцентърът на ОД МВР - Стара Загора. При проверка на място служителите на реда са установили, че мъжът съхранява в л.а. „Мерцедес 190-Д" 18,5 кг. нарязан тютюн без акцизен бандерол.

Пресс ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 804 )


<< <Предишна | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | Следваща> >>