Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - В „ТОП 5” на най-добрите
Павел баня
В „ТОП 5” на най-добрите 
14.07.2013
В условия на жестока конкуренция, ансамбъл „Детелини” от Павел баня, зае четвъртото място на престижния Международен фолклорен форум, „Алтън карагьоз”, който се провежда традиционно в град Бурса, Турция.

Във фестивала участваха държавни и самодейни състави от четири континента и осемнайсет страни, а павелбанският ансамбъл се класира след професионалисти във фолклора като Косово, Грузия и Китай. Международно жури с представители от Финландия, Норвегия, Казахстан Гърция и Турция оценяваше участниците през всичките дни на световния форум.

Кольо Кавръков, организатор на „Детелини”, сподели, че танцьорите са заложили предимно на шопската игра, защото, по думите му, тя се харесвала изключително много на турската публика.

„Детелини” се завърнаха около 0.30ч., отпочинали и удовлетворени от постигнатите резултати в Бурса. Първите им думи бяха свързани с впечатленията, които „Алтън карагьоз” е оставил у тях – един изключително мащабен форум, който, чрез богатството на националния фолклор, изгражда трайни приятелски връзки.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 743 )

В Павел баня стартира Виртуален информационен център 
12.07.2013
За улеснение на гостите, през активния туристически сезон в курортния град заработи онлайн платформа, която съдържа актуална информация около местата за настаняване на летовници, балнеокомплексите, хотелите и квартите за гости. Новият информационен портал притежава опция, чрез която интересуващите се имат възможност да задават въпроси, свързани с почивката си в Павел баня. Екип от експерти в туристическия бранш, работещи на територията на курорта, ще консултира гостите на курорта директно по и-мейл. Целта е почиващите да имат открит достъп до туристическите услуги, които предлага Павел баня.

www.Pavelbanya.info дава възможност на хората да се запознаят с пакетите с включени балнеопроцедури, които минават по клинични пътеки, приемът по направления от личен лекар в болниците за рехабилитация и отдих, както и програмата, която предоставя Националният осигурителен институт за лечение и почивка.

Виртуалният център съдържа още информация за цените на хотелските услуги и стаи за гости, туристически дестинации, екомаршрути и забележителности в региона на Община Павел баня.

Виртуален Информационен център - Павел баня

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 761 )

Поздрави от Детелини! 
9.7.2013

Актуални снимки ни изпращат нашите танцьори от ансамбъл "Детелини", които са на едноседмично турне в Бурса, Турция, заедно с танцьори от ансамбъл "Арсенал" - Казанлък.
view entry ( прегледа: 736 )

Моторист е с опасност за живота след катастрофа в казанлъшко 
7.7.2013
Около 40-годишен моторист е пострадал сериозно,научи Kazanlak.Com.По първоначални данни моториста е загубил управление и е паднал в канавката до пътя, близо до Долно Сахране. Мотористът е откаран от екип на Спешния център в Казанлък, като е ампутиран един от краката му, научи още репортер на сайта ни. Инцидентът е станал днес около 11.30 часа.

В момента се извършват животоспасяващи операции от лекарските екипи в МБАЛ „Христо Стамболски“. Полицейските екипи са на място за да се установят причините за инцидента.

Според добре информирани източници пострадалият е от Бузовград.

Kazanlak.Com
view entry ( прегледа: 736 )

"Детелини" на турне 
6.7.2013
Днес около 9 часа сутринта Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини" премина границата с Република Турция. Родният състав е на турне в Бурса и ще представи българския фолклор на интерконтиненталния форум "Алтън карагьоз", който събира ансамбли от цял свят.

Представителната група на "Детелини" е подготвила разнообразна програма, която включва както нови, така и емблематични и обичани от публиката танци.

Ансамбълът ще прекара близо седмица в южната ни съседка като в натоварената с участия програма, са предвидени и посещения на забележителности и културни институции.

Малките детелинки пък репетират активно, защото им предстои изява на родна сцена в рамките на традиционното "Павелбанско лято".

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 758 )

В Павел баня перат чаршафи с минералната вода 
3.7.2013
По официална информация Специализираните болници за рехабилитация, които имат клон в Павел баня, използват минералната вода, предназначена за лечебни цели, за изпиране на спалните си комплекти.

Независимо, че активният туристически сезон отдавна започна, в курортния град продължава да стои проблемът с използването на хигиенната градска баня. Тя е под шапката на Специализираните болници за рехабилитация - клон Павел баня. Много летовници изразяват недоволството си от режима, който е въведен, при използването на минералната вода, както и съкратеното работно време на банята. Те споделят още и че хигиенните басейни са пълни само до половината.

Към www.pavelbanya.eu постъпиха сигнали от загрижени граждани и собственици на места за настаняване, които коментират, че почиващите си тръгват по-рано от плануваното, разочаровани от неприятната ситуация с градската баня. Pavelbanya.eu изпрати веднага запитване относно създалата се ситуация до директора на СБР в София. След неколкократни прехвърляния се получи информация само от оперативни служители в Павел баня.

Запознати коментират, че при такива условия за ползване на минерална вода, лесно може да се реши проблемът с отоплението на читалището през зимата, например.

А иначе плажните комплекси в курорта отчитат висока посещаемост на фона на тези обстановка.

Интернет вестник Павел баня
view entry ( прегледа: 749 )

Младежи са заловени за нападение над жена 
1.7.2013
На 28 юни в полицейското управление в Казанлък е получен сигнал от 66-годишна жителка на Казанлък, която заявила, че на ул.”Александър Стамболийски” в града три неизвестни за нея лица чрез сила и отнемат златна гривна.

Незабавно след подаването на сигнала автопатрул на полицейското управление задържа извършителите. Това са Л.Т. на 18 години от гр. Павел Баня, И.Б. на 18 години също от Павел Баня и Т.С. на 18 години от с. Долно Сахране.

www.kazanlak.com/
view entry ( прегледа: 763 )

110 години читалищна дейност 
30.6.2013
110 години читалище Напред Павел баня 110 години читалище Напред Павел баня 110 години читалище Напред Павел баня 110 години читалище Напред Павел баня 110 години читалище Напред Павел баня

С близо тричасов концерт – спектакъл, вчера в Павел баня читалище „Напред – 1903” отбеляза своята 110-та годишнина.

На събитието присъстваха областният управител на област Стара Загора, Живка Аладжова, народният представител от Старозагорски МИР, Атанас Пъдев, председателят на Общинския съвет в Павел баня, Христина Петрова, кметът на община Павел баня, Станимир Радевски, председателят на читалище „Искра”, гр. Казанлък, Васил Самарски, Марияна Ибришимова от Историческия музей „Искра”, гр. Казанлък, директори на училища, учители, видни общественици и читалищни дейци.

В програмата взеха участие местните самодейни колективи, които бяха приготвили голям спектакъл за жителите и гостите на курортния град. Хорът за школувано пеене, „Тодор Мазаров”, Детска театрална студия, „Дядовата ръкавичка”, Танцов клуб „Павелбанци”, ансамбъл „Детелини” и местни рецитатори бяха само част от богатството, което предложи юбилейният концерт.

Поздравителен адрес бе прочетен от проф. Стефан Данаилов, в който той изказа благодарност за поканата на читалище „Напред” да присъства на събитието. Именитият ни актьор даде заявка за бъдещо сътрудничество с местната културна институция. Поздравителни адреси бяха получени още и от кметове на кметства, читалища, Руския културно-информационен център, Църковното настоятелство и директори на училища.

На сцената бе показан и уникален артефакт. Книгата „Биография на Савва Иванов”, един от създателите на село Павел в годините след Освобождението. Точното копие на ценната книга жителите и гостите на Павел баня могат да разгледат в читалищната библиотека.

Председателят на Читалищното настоятелство на читалище „Напред – 1903”, Донка Иванова, връчи грамоти на местни общественици, дали своя принос за развитието на културната самодейност през годините в Павел баня и оставили яркия си отпечатък в духовната летопис.

Кметът на община Павел баня, Станимир Радевски, награди досегашния секратар на читалище „Напред”, Веселин Енчев, с почетен диплом и плакет на община Павел баня за дългогодишната читалищна дейност и всеотдайност.

Освен документалния филм за читалището в началото на празничната вечер, във фоаето на сградата, зрителите имаха възможност да разгледат непоказвани досега фотокопия, репродукции и копия на книги, писани през времето, за развитието на курорта Павел баня.
110 години читалище Напред Павел баня 110 години читалище Напред Павел баня 110 години читалище Напред Павел баня 110 години читалище Напред Павел баня 110 години читалище Напред Павел баня

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 733 )

ПТП на центъра на Павел баня 
29.06.2013
На Петровден в късната сутрин в Павел баня се случи пътно-транспортно произшествие.

На кръстовището на площад "Доктор Балев" жена на велосипед, пресичаща несъобразено, бе блъсната от лека автомобил. Инцидентът стана пред очите на множество хора.

Веднага бяха извикани екипи на Спешна помощ и полиция, които се отзоваха своевременно. Водачът на ППС остана на мястото на инцидента.

За щастие, пострадалата е без видими сериозни травми и бе откарана за преглед. Движението по централната улица за кратко бе затруднено, но ситуацията се нормализира.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 795 )

Честит Имен Ден Павел баня! 
29.06.2013
Поздравяваме Всички, които се чувстват сантиментално свързани с Павел баня. Честит Празник!


www.Pavelbanya.EU

view entry ( прегледа: 780 )


<< <Предишна | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | Следваща> >>