Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - В Павел баня перат чаршафи с минералната вода
Павел баня
В Павел баня перат чаршафи с минералната вода 
3.7.2013
По официална информация Специализираните болници за рехабилитация, които имат клон в Павел баня, използват минералната вода, предназначена за лечебни цели, за изпиране на спалните си комплекти.

Независимо, че активният туристически сезон отдавна започна, в курортния град продължава да стои проблемът с използването на хигиенната градска баня. Тя е под шапката на Специализираните болници за рехабилитация - клон Павел баня. Много летовници изразяват недоволството си от режима, който е въведен, при използването на минералната вода, както и съкратеното работно време на банята. Те споделят още и че хигиенните басейни са пълни само до половината.

Към www.pavelbanya.eu постъпиха сигнали от загрижени граждани и собственици на места за настаняване, които коментират, че почиващите си тръгват по-рано от плануваното, разочаровани от неприятната ситуация с градската баня. Pavelbanya.eu изпрати веднага запитване относно създалата се ситуация до директора на СБР в София. След неколкократни прехвърляния се получи информация само от оперативни служители в Павел баня.

Запознати коментират, че при такива условия за ползване на минерална вода, лесно може да се реши проблемът с отоплението на читалището през зимата, например.

А иначе плажните комплекси в курорта отчитат висока посещаемост на фона на тези обстановка.

Интернет вестник Павел баня
view entry ( прегледа: 776 )

Младежи са заловени за нападение над жена 
1.7.2013
На 28 юни в полицейското управление в Казанлък е получен сигнал от 66-годишна жителка на Казанлък, която заявила, че на ул.”Александър Стамболийски” в града три неизвестни за нея лица чрез сила и отнемат златна гривна.

Незабавно след подаването на сигнала автопатрул на полицейското управление задържа извършителите. Това са Л.Т. на 18 години от гр. Павел Баня, И.Б. на 18 години също от Павел Баня и Т.С. на 18 години от с. Долно Сахране.

www.kazanlak.com/
view entry ( прегледа: 788 )

110 години читалищна дейност 
30.6.2013
110 години читалище Напред Павел баня 110 години читалище Напред Павел баня 110 години читалище Напред Павел баня 110 години читалище Напред Павел баня 110 години читалище Напред Павел баня

С близо тричасов концерт – спектакъл, вчера в Павел баня читалище „Напред – 1903” отбеляза своята 110-та годишнина.

На събитието присъстваха областният управител на област Стара Загора, Живка Аладжова, народният представител от Старозагорски МИР, Атанас Пъдев, председателят на Общинския съвет в Павел баня, Христина Петрова, кметът на община Павел баня, Станимир Радевски, председателят на читалище „Искра”, гр. Казанлък, Васил Самарски, Марияна Ибришимова от Историческия музей „Искра”, гр. Казанлък, директори на училища, учители, видни общественици и читалищни дейци.

В програмата взеха участие местните самодейни колективи, които бяха приготвили голям спектакъл за жителите и гостите на курортния град. Хорът за школувано пеене, „Тодор Мазаров”, Детска театрална студия, „Дядовата ръкавичка”, Танцов клуб „Павелбанци”, ансамбъл „Детелини” и местни рецитатори бяха само част от богатството, което предложи юбилейният концерт.

Поздравителен адрес бе прочетен от проф. Стефан Данаилов, в който той изказа благодарност за поканата на читалище „Напред” да присъства на събитието. Именитият ни актьор даде заявка за бъдещо сътрудничество с местната културна институция. Поздравителни адреси бяха получени още и от кметове на кметства, читалища, Руския културно-информационен център, Църковното настоятелство и директори на училища.

На сцената бе показан и уникален артефакт. Книгата „Биография на Савва Иванов”, един от създателите на село Павел в годините след Освобождението. Точното копие на ценната книга жителите и гостите на Павел баня могат да разгледат в читалищната библиотека.

Председателят на Читалищното настоятелство на читалище „Напред – 1903”, Донка Иванова, връчи грамоти на местни общественици, дали своя принос за развитието на културната самодейност през годините в Павел баня и оставили яркия си отпечатък в духовната летопис.

Кметът на община Павел баня, Станимир Радевски, награди досегашния секратар на читалище „Напред”, Веселин Енчев, с почетен диплом и плакет на община Павел баня за дългогодишната читалищна дейност и всеотдайност.

Освен документалния филм за читалището в началото на празничната вечер, във фоаето на сградата, зрителите имаха възможност да разгледат непоказвани досега фотокопия, репродукции и копия на книги, писани през времето, за развитието на курорта Павел баня.
110 години читалище Напред Павел баня 110 години читалище Напред Павел баня 110 години читалище Напред Павел баня 110 години читалище Напред Павел баня 110 години читалище Напред Павел баня

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 760 )

ПТП на центъра на Павел баня 
29.06.2013
На Петровден в късната сутрин в Павел баня се случи пътно-транспортно произшествие.

На кръстовището на площад "Доктор Балев" жена на велосипед, пресичаща несъобразено, бе блъсната от лека автомобил. Инцидентът стана пред очите на множество хора.

Веднага бяха извикани екипи на Спешна помощ и полиция, които се отзоваха своевременно. Водачът на ППС остана на мястото на инцидента.

За щастие, пострадалата е без видими сериозни травми и бе откарана за преглед. Движението по централната улица за кратко бе затруднено, но ситуацията се нормализира.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 822 )

Честит Имен Ден Павел баня! 
29.06.2013
Поздравяваме Всички, които се чувстват сантиментално свързани с Павел баня. Честит Празник!


www.Pavelbanya.EU

view entry ( прегледа: 804 )

С дъх на минало 
26.6.2013
На 26-ти (сряда) от 11:00ч. в Историческия музей ,"Искра", Казанлък, се състоя церемония, на която директорът на музея - Момчил Маринов - предаде фотокопие на книга "Биография на Савва Иванов" на председателя на читалищното настоятелство на читалище "Напред" - Донка Иванова.

Книгата е написана през 1908г. и е единственият запазен документ от времето на създаването на Павел баня. Повод за събитието са тържествата по случай 110 годишнина на читалището в Павел баня.

Марияна Ибришимова от Историческия музей представи интригуващи факти около написването на книгата и самото й съдържание. Уникалният артефакт съдържа биография на рода на поп Савва и подробен разказ за трудните дни преди и след Освобождението, когато той и още неколцина са се осмелили да напуснат опожареното село Турия, за да се заселят в изоставените от поробителите къщи. Книгата включва още християнски беседи и завещанието, което отец Савва оставя на своите близки.

Бе подписан и приемно-предавателен протокол от страна на представителите на музея и читалището, а Донка Иванова изказа благодарности за подетата инициатива И финансирането на Недялко Несторов, редактор на www.pavelbanya.eu.

Тя подари фотокопия на Първия празник на розата и минералната вода през 1966г. в Павел баня на директора на музея и изрази надежда, че и занапред ще продължи сътрудничеството в културно отношение между Павел баня и Казанлък.

В самия финал Антониета Попсавова, правнучка на отец Савва, вълнувайки се, сподели накратко за живота и делото на своя прадядо и получи като подарък копие от неговата книга.
На събитието присъстваха още секретарят на читалище "Напред -1903", Свилен Белчев, и представители на местни медии.

Румен Скрински
Предаване копие от дневника на отец Савва Иванов Предаване копие от дневника на отец Савва Иванов Предаване копие от дневника на отец Савва Иванов Предаване копие от дневника на отец Савва Иванов Предаване копие от дневника на отец Савва Иванов Предаване копие от дневника на отец Савва Иванов Предаване копие от дневника на отец Савва Иванов

view entry ( прегледа: 834 )

В Павел баня избраха "Мис Полянка 2013" 
25.06.2013
В Павел баня избраха Мис Полянка 2013 В Павел баня избраха Мис Полянка 2013 В Павел баня избраха Мис Полянка 2013 В Павел баня избраха Мис Полянка 2013 В Павел баня избраха Мис Полянка 2013

За втора поредна година в Павел баня се провежда конкурсът за красота "Мис Полянка", който е едно своеобразно продължение на спектакъла "Избор на Царица Роза". Идеята се заражда сред малките ученици на СОУ "Христо Ботев", които, завършили учебната година, организират едно събитие, в което се забавляват.

Събитието повтаря концепцията на конкурсите, случващи се традиционно по време на Празниците на розата и минералната вода в цялата Розова долина, но тук организаторите и участниците са малчугани.

Кандидатките в "Мис Полянка 2013", която се проведе на открита тревна площ близо до централния площад в Павел баня, бяха Габриела Кънина, Мария Русева, Мария Димова, Даниела Василева и Мартина Кушлева. Те дефилираха в два кръга от конкурсната програма - спортно-елегантни облекла и официални тоалети. А водещите, Милица, Ники и Иво, задаваха въпроси на участничките на база анкетните карти, които те предварително попълват.

Интересно е, че освен публиката, която гласува с покани, се отчитат и гласовете на специално жури, определено от децата, което преценява цялостното представяне на "кандидат-полянките". Царица Роза - Павел баня 2012 - Камелия Милушева, присъства като официален гост на мероприятието и поздрави малките организатори за ентусиазма им.

Много музика и танци запълниха времето, докато комисията преброи гласовете на зрителите и журито. В края на миниспектакъла миналогодишната "Мис Полянка 2012" - Ивка, тържествено предаде царската корона на Габриела Кънина, която бе избрана единодушно. Нейни подгласнички останаха съответно Даниела Василева и Мартина Кушлева.

Конкурсът събра много публика както от родители, баби, братчета и сестричета, така и от случайни минувачи, които се поспираха, за да погледат.

Марияна Скринска
view entry ( прегледа: 851 )

Гръмотевична буря, придружена със силен дъжд и вятър, се разрази над Павел баня 
23.06.2013
В 20:00 часа тази вечер се изсипа незапомнен порой. Само за двайсетина минути улиците се превърнаха в потоци.

По площада хвърчаха чадъри от близките заведения заради бурния вятър. В крайна сметка времето се успокои и не оправда прогнозите за градушки.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 871 )

"Гео Милев" в Павел баня 
23.06.2013
На 26 юни (сряда) от 19 часа павелбанската сцена ще бъде домакин на театрален спектакъл. Драматичен театър "Гео Милев", Стара Загора, гостува с постановката "Без докачение, моля..." по текстове на именития хуморист, Чудомир.

Представлението е дело на Веселин Стоянов, музиката на Георги Генов, а художник на постановката е Златан Дрянов. Спектакълът е поставен преди месец в Стара Загора и се играе с голям успех. А от началото на седмицата той "тръгва на турне" из областта.

Само ден след представянето си в Павел баня, трупата ще гостува на Културния дом "Арсенал" в Казанлък.

По информация на вестник "Долина"
view entry ( прегледа: 882 )

Право на отговор 
22.06.2013
Искам да изчистя името на ПРО „ЕАД" в Павел баня, заяви ръководителят на балнеокомплекса Христо Чаушев.
Според него бивш служител в комплекса е източник, на информацията за незаконното подаване на ток. Откакто Чаушев ръководи комплекса той е преустановил подобни практики и е стартирал пълна проверка. Той показа документи, които доказват неговите твърдения и през последните близо 2 години фактурите за електричество са доказателство за твърдението му.

Пресс Тв - Казанлък
view entry ( прегледа: 840 )


<< <Предишна | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | Следваща> >>