Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Танцьори на „Детелини” станаха актьори
Павел баня
Танцьори на „Детелини” станаха актьори 
21.06.2013
Днес в късния следобяд Домът на културата, „Арсенал”, в Казанлък бе домакин на един, станал традиционен, театрален спектакъл. Ученици от осемте паралелки на 9. и 10. клас на Природо-математическата гимназия, „Никола Обрешков”, в града разиграха на сцената класически произведения на световната и родната литература.

Театралното състезание се реализира по проект УСПЕХ на Министерството на образованието и науката, а негови организатори са преподавателите по български език и литература в гимназията – Светлана и Николай Ненкови.

В събитието участваха и възпитаници на гимназията от Павел баня, а част от тях и танцьори на ансамбъл „Детелини”. В постановката на 9. „Б” клас, „Прикованият Прометей”, се включи Николай Петров от Павел баня, който изучава засилено математика в елитното училище. В ролята на представител на дворцовата аристокрация в „Граф Монте Кристо” се превъплъти Ивелина Чолакова от 10 „Б” клас. А Теодора Нанева от Павел баня бе автор на хореографията и танцьор в откъса от „Криворазбраната цивилизация” на 10 „Г” клас. Запомнящо бе представянето и на Иван Петров от същия клас, една млада павелбанска театрална надежда. Постановките, в които взеха участие нашите деца, отнесоха най-престижните награди от театралната вечер. „Миниоскари” бяха дадени за цялостно представяне, за оригинални декори, главна женска и главна мъжка роля.

А иначе учениците имаха не повече от 15 минути, за да разиграят на сцената оригинална интерпретация на литературно произведение, което изучават в клас. Интересно е, че децата подготвят всичко – сценарий, сценография, костюми, декор и освен това сами режисират своя миниспектакъл. Техните учители, които им помагат, коментират, че целта на проекта е именно такава – възпитание на младежите в самостоятелност, екипност, отговорност и разбира се, нестандартен прочит и подход към литературата.

Театралното събитие, ангажира близо 200 души, които се погрижиха за доброто настроение на публиката, която се пръскаше по шевовете, в Културния дом.

Журито бе в състав Красимир Дамянов, Директор на Природо-математическата гимназия, „Никола Обрешков”, и учителите по български език и литература в гимназията – Петя Михова, Гергана Тенева, Светлана Ненкова и Николай Ненков.

На сцената на „Арсенал” зрителите и гостите на събитието видяха уникални откъси от „Илиада”, „Прикованият Прометей”, „Едип цар”, „Антигона”, „Дон Кихон”, „Граф Монте Кристо”, „Тартюф” и „Криворазбраната цивилизация”.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 850 )

Разкрити престъпления 
21.06.2013
На 20 юни под ръководството на районна прокуратура Казанлък на територията на община Павел Баня е проведена специализирана полицейска операция с участието на служители от РУП – Казанлък, сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Стара Загора, служители на Басейнова дирекция – Пловдив, Областна дирекция по безопасност на храните, ВиК Казанлък и EVN – Казанлък.

В хода на проверката е извършен оглед на незаконен сондаж за добив на минерална вода, намиращ се в Павел Баня, който захранва басейн на минерален плаж в града, при който е установено, че в комплекс „Плажа” незаконно се използва минерална вода за стопански цели.

По случая е заведено досъдебно производство.

На същия ден в „ПРО” ЕАД гр. Павел Баня също е извършена проверка в хода, на която е направен оглед на водомер, отчитащ изразходваното количество вода в бар „Оазис”, отдаден под наем на частно лице. Същият е иззет за техническа експертиза с цел установяване на интервенция върху него. Установено е също, че от складово помещение на държавното дружество има незаконно присъединяване към електропреносната мрежа и незаконно подаване н електрически ток от него към новостроящ се в близост частен хотел.

От „ПРО” ЕАД са иззети фактури, договори, касови ордери, протоколи и др. документи, съдържащи неверни обстоятелства.

По случая е образувано досъдебно производство.

Служители на ОД „Безопасност на храните” са установили нарушение в ресторанта на „ПРО” ЕАД по отношение на произхода, доставката, съхранението и годността на продуктите. Същите са възбранени с акт.

ОД на МВР - Стара Загора
view entry ( прегледа: 787 )

Цаицата на Долината на розите отново е от Карлово 
16.6.2013
18 годишната Златка Чомакова от град Карлово стана тазгодишната Царица на Долината. За подгласнички на царицата бяха избрани Николета Йорданова и Ваня Сакъзова от Казанлък.

Конкурсът се проведе вчера в Казанлък и в него участваха 19 момичета на възраст от 13 до 19 години от 7 общини, с традиции в розопроизводството: Казанлък, Карлово, Сопот, град Калофер, Павел баня, Николаево и Гурково. От Павел баня участваха Борислава Кирчева и Камелия Милушева.

Новоизбраната царица на Долината на розите получи своята корона от миналогодишната носителка на титлата, също от Карлово- Миляна Танчева и от председателя па журито Петър Косев - заместник-кмет на община Казанлък.

В състава на 8 членното жури бяха кметът на Калофер, Румен Стоянов, Антон Минев - заместник-кмет на Карлово, кметът на Николаево Косьо Косев, Мария Илиева от община Гурково, Кольо Кавръков от община Павел баня, Кольо Дамянов от община Сопот и Виктор Иванов - представител на фирмата-спонсор, осигурила новите корони на тазгодишната Царица на Долината и нейните две подгласнички.

Водещ на шоуто бе Драгомир Драганов, а кметът на Калофер Румен Стоянов се включи с изпълнение на тъпан в участието на гайдарите от Калофер.

Новата Царица на Долината е в 11-ти клас на карловско средно общообразователно училище и все още не е решила с какво ще се занимава след завършването на средното си образование.

По информация на Дарикнюз
view entry ( прегледа: 841 )

Станимир Радевски: Цветанов ме поръча 
12.6.2013
"ГЕРБ паднаха много ниско с ареста срещу мен, който бе поръчка на Цветан Цветанов и изпълнен от комисар Алекси Алексиев". Това заяви в първото си официално интервю след възобновяването в длъжност кметът на Павел баня Станимир Радевски.

Свидетели сме били цялата страна на репресиите срещу хора, които не са хора на ГЕРБ. Това не е само моят случай, това се случваше и с други кметове. Нали знаете как се изказваше един наш бивш председател на Националното сдружение на общините: сутринта, ставам обличам се тръгвам за работа, лягам до вратата, слагам ръцете отзад, чакам до 8 часа, ако не дойдат да ме вземат "бопаджиите", тогава отивам на работа".

Така беше за голямо съжаление, аз по същия начин пострадах, въпреки че никога не съм бил в политическа разпра с някои, но указанията като се дадат за този да заминава – има такива емисари в провинцията, които казват: този е еди какъв си, използват случая, добави Радевски.

Правителството беше много агресивно спрямо хора, които не са членове на ГЕРБ и при мен така се случи. Алекси Алексиев директор на ОД на МВР, въпреки че сме били колеги, работили сме заедно, в основата той служи много силно на ГЕРБ, много политизира системата на МВР, подчерта Радевски. Това, което не ме убива, ме прави по-силен, цитира поговорката кметът. Той каза, че хората са били приели с много големи негативи отношението към него.

"Имах много обаждания, колене на курбан в чест, че съм се прибрал, писмата, които получавам от клубовете по населените места. Просто хората сякаш изживяха с мен този крах, който ми се случи. Това единствено ме успокоява и радва, това ме направи по-силен. Аз не получих обратния ефект, който те желаеха да постигнат с тези манипулации. Те просто паднаха много ниско. Не знам защо Цветанов и Алексиев решиха да го вземат това решение", добави още Радевски.

БГНЕС
view entry ( прегледа: 837 ) https://video.bgnes.com/view/41733свързан линк

НА ФОКУС: Интервю с Царица Роза – Павел баня 2013 – Борислава Кирчева 
11.6.2013
Царица Роза 2013 Борислава Кирчева
Царица Роза 2013 Борислава Кирчева
И тази година „Избор на Царица Роза – Павел баня” бе едно от най- коментираните събития в рамките на деветия Празник на розата и минералната вода – Павел баня 2013. Преди официалното откриване обаче, миналогодишната „Роза” на Павел баня – Камелия Милушева, тържествено предаде царската корона на новата Царица – Борислава Кирчева. В грандиозния спектакъл, организиран от община Павел баня, читалище „Напред – 1903” и ПФТА „Детелини”, със съдействието на местни спонсори и партньори, взеха участие осем претендентки за титлата. В самата кулминация на вечерта, Павел баня бе окъпана с блясъка и очарованието на младото цвете, което цяла година ще бъде представително лице на Общината.

На вашето внимание, по установена вече традиция – интервю с „Царица Роза – Павел баня 2013” – Борислава Кирчева.

Здравей, Бори. Поздравления за достойното представяне в конкурса. Какво е усещането да си част от подобен спектакъл?
- Невероятно забавно преживяване изпълнено с много прекрасни емоции. Радвам се, че бях част от този спектакъл и се надявам и занапред градът ни да продължи тази традиция.

Сцената, светлините на прожекторите, емоцията, всичко това несъмнено съпътства събитие като „Избор на Царица Роза”. Как преодоляваш притеснението, когато си пред публика?
- В публиката се намираха много от приятелите ми, също така и семейството ми, които ме подкрепяха и когато виждах усмивките им, не се притеснявах от нищо.

Споменала си в анкетната карта, която попълни, че никога няма да си простиш, ако не постигнеш онова, за което мечтаеш. Разкажи ни за какво мечтае едно 19-годишно момиче?
- Това беше въпросът ми и на самия спектакъл, който ми зададе Драгомир Драганов. Както отговорих и тогава, мечтата ми е да създам поне малко повече хармония в света. Да живея живота си така, че да се стремя да бъда по- добър човек и с това да давам пример и на останалите хора. Да помогна на хората да разберат, че трябва да се стремят да се отнасят по- добре един към друг, да се обичат и подкрепят.

Тази година „Избор на Царица Роза – Павел баня” претърпя известни промени. Сподели ни накратко как преминаваше една репетиция за конкурса? - Репетициите бяха най – забавната част. Всички участнички бяха ентусиазирани и се забавлявахме максимално.

Публиката те избра почти с пълно мнозинство. Коя твоя отличителна черта на характера смяташ, че ти помогна да спечелиш?
- Мисля, че нямам някоя отличителна черта, която да ме прави чак толкова специална, в сравнение с останалите момичета. Всички те бяха невероятно красиви и се представиха много добре на този конкурс. Може би причината да ме изберат е това, че имам невероятно много приятели, които са ме подкрепили и това е нещото, което ме прави най-щастлива.

На сцената всички претендентки презентираха накратко себе си. Но разкажи ни малко повече за теб. Коя всъщност е Борислава Кирчева?
- Аз съм човек, който гледа на живота от хубавата му страна, колкото и неприятен да е понякога той. Изпълнена съм с мечти и надежди, които искам да осъществя и нямам търпение да го направя. Имам изключително много приятели, на които държа и бих напрвила всичко за тях. Като цяло съм оптимист, вярвам в доброто в хората и не спирам да го търся.

Ти живееш в Павел баня. Как изглежда тя в твоите очи? Намираш ли я променена по един, или по друг начин?
- Павел баня е едно много красиво малко градче, което обичам, и според мен може да се развие най – вече в сферата на туризма. За моя кратък живот съм видяла няколко промени, които само са допринесли положително за имиджа на курорта. Надявам се, че Павел баня тепърва ще има какво да показва.


Оттук нататък какво ти предстои? С какво желаеш да се занимаваш? В коя сфера се виждаш преуспял човек?
- Оттук нататък се надявам да продължа образованието си в чужбина. Искам да уча творческо писане, защото открих, че това е точното нещо, с което искам да се занимавам, и дава смисъл на живота ми. Надявам се един ден да бъда добър писател и да оставя голямо литературно наследство на поколенията след мен.

Вярна ли си на крилатата мисъл, че когато един човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства, за да го постигне?
- Да, вярна съм на тази мисъл, защото аз съм силно вярваща в Господ и знам, че той винаги е с мен и ми помага. Вярвам, че когато искам нещо силно и се моля, то ще се случи, но само ако то е по – добро за мен и близките ми.

И за финал, няколко думи към близки, приятели, познати и жителите на Павел баня
- Благодаря на вички, които са ме подкепили. Надявам се да ви накарам да не съжалявате за избора си. Бъдете по- добри, усмихвайте се повече, защото така и вие ще сте по – щастливи и ще радвате и хората около себе си. Радвам се, че имам честта да бъда Царица роза 2013.


Румен Скрински
view entry ( прегледа: 869 )

Завърши деветият Празник на Розата и Минералната вода – Павел баня 2013 
9.6.2013
Спектакъл на лятната сцена в Павел баня сложи край на тазгодишния празник на Розата и Минералната вода.

Специални гости бяха танцьорите от ансамбъл „Габровче”. Участие взеха и гостите от ансамбъл „Фантазия” гр,. Лиски – Русия, Ансамбъл „Детелини”. Повече от два часа публиката се радва на български народни и руски традиционни танци и песни.

В края на вечерта Царица Роза и Царят на Минералната вода наградиха всеки един участник. Тържествените мероприятия приключиха със заявка за грандиозен спектакъл следващата година, когато е десетото издание на традиционния за Павел баня празник.

За гостите от ансамбъл Фантазия, децата от Детелини бяха организирали вечер на дружбата. Децата от двата танцови състава се разделиха с много радост, малко тъга и нетърпение за следващи срещи.
view entry ( прегледа: 777 )

Завърши четвъртият ден от Празника на Розата и Минералната Вода Павел баня 
8.6.2013
На Плажния комплекс в Павел баня бе открито „Плувно лято – 2013”. Бе избран и Царят на минералната вода 2013 - Петко Турданов.

Спортният празник днес е част от традиционния празник на Розата и минералната вода - Павел баня. Младежи се състезават в различни категории на плуване, футбол, дърпане на въже.

Вечерта се проведе уникалното кулинарно - "Селски дворове". Всяко населено място от общината представи кулинарни специалитети. Изненадата за гостите на събитието бе уникалната "Гюловица" - ракия с аромат на рози.

Празничната вечер продължи с дефиле на всички участници в международния фолклорен фестивал. Въпреки дъжда по централния площад преминаха танцьори от ансамбъл "Детелини", ансамбъл "Фантазия" - град Лиски - Русия, хорова група от град Дидимотико - Гърция, представители на всички кукерски групи от цялата община. Гвоздей в програмата бе гръмота на черешовото топче на групата от село Габарево.

Вечерта завърши с хоро от всички участници и зрители на празничното събитие. Веселията продължават и утре, когато е последният ден от тазгодишният празник на розата и минералната вода 2013 - Павел баня.

Резултати - плуване:        
Брус 50м.: Брус 50м.: Свободен стил:
1. Красимир Филипов 1. Мария Костадинова 1. Николай Петров
2. Нено Кънин 2. Милица Милушева 2. Давид Жеков
3. Иван Мартинов 3. Даниела Спасова 3. Милен Скрински
Свободен стил: 25м. деца:
1. Соня Ямкова 1. Мариян Митев
2. Яна Герфел 2. Берг Смаилов
3. Милица Милушева 3. Никола Кисьов

view entry ( прегледа: 787 )

Международен фолклорен фестивал - Павел баня 2013 
7.6.2013

Днес в рамките на Празника на розата и минералната вода се състоя грандиозна „Руска вечер” в Зрителната зала на читалище „Напред”. Специалните гости на Международния фолклорен фестивал, ансамбъл „Фантазия”, от побратимения с Павел баня град Лиски, Русия, повече от два часа веселяха многобройната публика. В програмата взеха участие и хоровата група от град Дидимотико, Гърция, танцов състав „Каракачани” от с. Горно Сахране, община Павел баня, и домакините на фестивала – Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”

Утре Празникът с уникалното кулинарно шоу – „Селски дворове”, което ще се състои на площада в курорта, а по-рано на Плажния комплекс в града ще бъде открито „Плувно лято – 2013” и ще бъде избран Царят на минералната вода.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 771 )

„Заловиха" Атанас Пъдев да гласува с чужда депутатска карта  
6.6.2013
Паметник на Цанко Комитата в Павел баня
Фотографи хванаха в крачка червения депутат от Стара Загора Атанас Пъдев. Народният избраник бе уловен да гласува с чужда депутатска карта.

Няколко часа преди снимката днес, депутати сигнализираха, че вече се гласува с чужди карти и ще следят стриктно колегите си.
www.news.ibox.bg
view entry ( прегледа: 798 )

Борислава Кирчева е Царица Роза – Павел баня 2013 
5.6.2013
На грандиозен спектакъл в Зрителната зала на читалище „Напред”, Павел баня, бе избрана Царица Роза 2013 – Павел баня. Най-много гласове от публиката събра - Борислава Кирчева. На второ и трето място са съответно Ваня Георгиева и Ива Тодорова.

Събитието бе организирано от Община Павел баня, ансамбъл „Детелини” и читалище "Напред1903", със съдействието на местни спонсори и партньори.

8 бяха претендентките за царската корона, които се представиха в 3 кръга от конкурсната програма – облечени в национални костюми, спортно-елегантни облекла и вечерно-официални рокли.

Всяка една от кандидатките имаше своите 2 минути слава, в които разказа накратко интересни факти за себе си.

В спектакъла взеха участие Клубът по спортни танци, „Роза”, Казанлък, сборна формация от „Мистерията на българските гласове”, ансамбъл „Руска фантазия” – гр. Лиски, Русия и ансамбъл „Детелини” , Павел баня.
В края на спектакъла Царица Роза 2012 – Камелия Милушева – тържествено преотстъпи царската корона на красивото цвете, което цяла година ще бъде представително лице на Общината.

С изборът на Царица Роза се постави началото на тазгодишния Празник на розата и мннералната вода, който ще продължи до неделя включително.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 825 )


<< <Предишна | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | Следваща> >>