Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Завърши деветият Празник на Розата и Минералната вода – Павел баня 2013
Павел баня
Завърши деветият Празник на Розата и Минералната вода – Павел баня 2013 
9.6.2013
Спектакъл на лятната сцена в Павел баня сложи край на тазгодишния празник на Розата и Минералната вода.

Специални гости бяха танцьорите от ансамбъл „Габровче”. Участие взеха и гостите от ансамбъл „Фантазия” гр,. Лиски – Русия, Ансамбъл „Детелини”. Повече от два часа публиката се радва на български народни и руски традиционни танци и песни.

В края на вечерта Царица Роза и Царят на Минералната вода наградиха всеки един участник. Тържествените мероприятия приключиха със заявка за грандиозен спектакъл следващата година, когато е десетото издание на традиционния за Павел баня празник.

За гостите от ансамбъл Фантазия, децата от Детелини бяха организирали вечер на дружбата. Децата от двата танцови състава се разделиха с много радост, малко тъга и нетърпение за следващи срещи.
view entry ( прегледа: 894 )

Завърши четвъртият ден от Празника на Розата и Минералната Вода Павел баня 
8.6.2013
На Плажния комплекс в Павел баня бе открито „Плувно лято – 2013”. Бе избран и Царят на минералната вода 2013 - Петко Турданов.

Спортният празник днес е част от традиционния празник на Розата и минералната вода - Павел баня. Младежи се състезават в различни категории на плуване, футбол, дърпане на въже.

Вечерта се проведе уникалното кулинарно - "Селски дворове". Всяко населено място от общината представи кулинарни специалитети. Изненадата за гостите на събитието бе уникалната "Гюловица" - ракия с аромат на рози.

Празничната вечер продължи с дефиле на всички участници в международния фолклорен фестивал. Въпреки дъжда по централния площад преминаха танцьори от ансамбъл "Детелини", ансамбъл "Фантазия" - град Лиски - Русия, хорова група от град Дидимотико - Гърция, представители на всички кукерски групи от цялата община. Гвоздей в програмата бе гръмота на черешовото топче на групата от село Габарево.

Вечерта завърши с хоро от всички участници и зрители на празничното събитие. Веселията продължават и утре, когато е последният ден от тазгодишният празник на розата и минералната вода 2013 - Павел баня.

Резултати - плуване:        
Брус 50м.: Брус 50м.: Свободен стил:
1. Красимир Филипов 1. Мария Костадинова 1. Николай Петров
2. Нено Кънин 2. Милица Милушева 2. Давид Жеков
3. Иван Мартинов 3. Даниела Спасова 3. Милен Скрински
Свободен стил: 25м. деца:
1. Соня Ямкова 1. Мариян Митев
2. Яна Герфел 2. Берг Смаилов
3. Милица Милушева 3. Никола Кисьов

view entry ( прегледа: 898 )

Международен фолклорен фестивал - Павел баня 2013 
7.6.2013

Днес в рамките на Празника на розата и минералната вода се състоя грандиозна „Руска вечер” в Зрителната зала на читалище „Напред”. Специалните гости на Международния фолклорен фестивал, ансамбъл „Фантазия”, от побратимения с Павел баня град Лиски, Русия, повече от два часа веселяха многобройната публика. В програмата взеха участие и хоровата група от град Дидимотико, Гърция, танцов състав „Каракачани” от с. Горно Сахране, община Павел баня, и домакините на фестивала – Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”

Утре Празникът с уникалното кулинарно шоу – „Селски дворове”, което ще се състои на площада в курорта, а по-рано на Плажния комплекс в града ще бъде открито „Плувно лято – 2013” и ще бъде избран Царят на минералната вода.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 886 )

„Заловиха" Атанас Пъдев да гласува с чужда депутатска карта  
6.6.2013
Паметник на Цанко Комитата в Павел баня
Фотографи хванаха в крачка червения депутат от Стара Загора Атанас Пъдев. Народният избраник бе уловен да гласува с чужда депутатска карта.

Няколко часа преди снимката днес, депутати сигнализираха, че вече се гласува с чужди карти и ще следят стриктно колегите си.
www.news.ibox.bg
view entry ( прегледа: 910 )

Борислава Кирчева е Царица Роза – Павел баня 2013 
5.6.2013
На грандиозен спектакъл в Зрителната зала на читалище „Напред”, Павел баня, бе избрана Царица Роза 2013 – Павел баня. Най-много гласове от публиката събра - Борислава Кирчева. На второ и трето място са съответно Ваня Георгиева и Ива Тодорова.

Събитието бе организирано от Община Павел баня, ансамбъл „Детелини” и читалище "Напред1903", със съдействието на местни спонсори и партньори.

8 бяха претендентките за царската корона, които се представиха в 3 кръга от конкурсната програма – облечени в национални костюми, спортно-елегантни облекла и вечерно-официални рокли.

Всяка една от кандидатките имаше своите 2 минути слава, в които разказа накратко интересни факти за себе си.

В спектакъла взеха участие Клубът по спортни танци, „Роза”, Казанлък, сборна формация от „Мистерията на българските гласове”, ансамбъл „Руска фантазия” – гр. Лиски, Русия и ансамбъл „Детелини” , Павел баня.
В края на спектакъла Царица Роза 2012 – Камелия Милушева – тържествено преотстъпи царската корона на красивото цвете, което цяла година ще бъде представително лице на Общината.

С изборът на Царица Роза се постави началото на тазгодишния Празник на розата и мннералната вода, който ще продължи до неделя включително.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 944 )

Иззеха цигари без бандерол 
4.6.2013
Цигари
На 3 юни органите на реда от УП Павел Баня извършиха претърсване в дома на Б.А. на 48 години от с. Осетеново, при което от там са иззети 500 кутии цигари без бандерол от марка “MY way gold” и 60 кутии цигари марка “My way gold slims”същи без бандерол.

По случая е образувано досъдебно производство.

ОД на МВР - Стара Загора
view entry ( прегледа: 873 )

Младежи от Павел баня ще правят документален филм за Ботевия четник Цанко Комитата 
2.6.2013
Паметник на Цанко Комитата в Павел баня
Паметник на Цанко Комитата в Павел баня
Павел баня. В Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, група младежи от Павел баня обявиха, че имат идея за създаване на документален филм, който разказва за живота и делото на един от най-младите Ботеви четници - Цанко Комитата, родом от село Турия, съобщи за Агенция „Фокус” Румен Скрински.

Младежите са открили сред архивите на Народната библиотека единствената книга, писана за четника, докато е бил още жив през далечната 1926 година. Ентусиастите смятат именно по информацията, която съдържа уникалното издание, както и чрез записани разкази за Комитата от местни творци, да създадат един амбициозен интерактивен материал, чиято цел е популяризация на биографията на Цанко Минков.

Идеята е на следващия 2 юни през 2014 година проектът да бъде завършен и представен на широката общественост на Павел баня и региона. До този момент младежите са открили подкрепа в лицето на известния журналист и краевед, Йорданка Трополова, но се надяват и на още хора, които биха се заинтересували от благородното начинание.

Информационна агенция "Фокус"
view entry ( прегледа: 922 )

„Аз съм българче…” 
1.6.2013
В празничната сутрин на първи юни дворът на Средно общообразователно училище, „Христо Ботев”, гр. Павел баня, се изпълни с учениците на целия начален курс. Родители и учители получаваха поздравления и букети от своите деца, които се включиха в националната инициатива „И аз съм българче”, като рецитираха вечното стихотворение на Иван Вазов, строени пред паметника на патрона на училището.

Впоследствие първокласниците на Донка Милушева и Живка Кацарска влязоха за последен път за тази година в класните стаи, за да получат своите удостоверения и грамоти. Учителите поздравиха малчуганите за техния празник, като не пропуснаха да отбележат изключителното трудолюбие през учебните месеци, което децата за положили. По-голямата част от учениците завършиха с пълно отличие първи клас, а сега е време за ваканция!

По-късно през деня празникът в Павел баня се пренася в репетиционната зала на ансамбъл „Детелини”, който очаква гости от далечна Япония. Танцьорите ще се включат в традиционното представяне на български народни костюми и музикални инструменти от всички етнографски области на страната. Инициативата цели популяризиране на богатото фолклорно наследство и се провежда ежегодно, като привлича много чуждестранни туристи. Малките детелинки пък отрано са по розовите градини на Долината, участвайки в тържествата по случай Празника на розата в град Казанлък.

В утрешния ден ще се състои тържествена церемония и заря проверка по случай Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България на централния площад в Павел баня. Късно вечерта се очаква да пристигнат и танцьорите от ансамбъл „Руска фантазия” от побратимения с Павел баня град Лиски, Русия, които са част от специалните гости за Празника на розата и минералната вода, който започва следващата седмица в курортния град.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 879 )

Разкриха незаконни оръжия 
31.05.2013
На 30 май полицейските служители от УП – Павел Баня извършиха претърсване на частен дом в с. Манолово, при което от там е иззета пневматична пушка, марка „Метеор”, чиято цев е с разпробит патронник и изработен ударно-спускателен механизъм, пригодена за стрелба с малокалибрени патрони. Същата е оборудвана и с оптичен мерник. Срещу З.К. от Казанлък е започнато бързо производство.

Незаконна ловна пушка иззеха органите на реда от УП – Павел Баня. Вчера при претърсване в дома на Ф.М. на 27 години от с. Осетеново е открита и иззета едноцевна ловна пушка и найлонова торба с 430 г зелена тревиста маса, която при направения тест с дрегер е реагирала на канабис. Образувано е досъдебно производство.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 911 )

Моторист загина в катастрофа 
26.05.2013
На 26 май около 13:25 ч от гр. Павел баня за с. Долно Сахране в посока запад – изток се движил мотоциклет „Сузуки вл 800”, управляван от Е.Н. на 67 години.

На около 100 м от разклона за с. Долно Сахране поради движение с несъобразена скорост и неправилна маневра – изпреварване при непрекъсната линия, е застигнал и се е ударил в товарен аавтомобил „Мерцедес Спринтер”, управляван от М.Й. на 31 години от с. Кърнаре, който е завивал наляво към розоварната на с. Долно Сахране. В резултат на удара водачът на мотоциклета загива на място.

Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът е отчел отрицателен резултат.

www.kazanlak.com
view entry ( прегледа: 876 )


<< <Предишна | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | Следваща> >>