Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Иззеха цигари без бандерол
Павел баня
Иззеха цигари без бандерол 
4.6.2013
Цигари
На 3 юни органите на реда от УП Павел Баня извършиха претърсване в дома на Б.А. на 48 години от с. Осетеново, при което от там са иззети 500 кутии цигари без бандерол от марка “MY way gold” и 60 кутии цигари марка “My way gold slims”същи без бандерол.

По случая е образувано досъдебно производство.

ОД на МВР - Стара Загора
view entry ( прегледа: 898 )

Младежи от Павел баня ще правят документален филм за Ботевия четник Цанко Комитата 
2.6.2013
Паметник на Цанко Комитата в Павел баня
Паметник на Цанко Комитата в Павел баня
Павел баня. В Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, група младежи от Павел баня обявиха, че имат идея за създаване на документален филм, който разказва за живота и делото на един от най-младите Ботеви четници - Цанко Комитата, родом от село Турия, съобщи за Агенция „Фокус” Румен Скрински.

Младежите са открили сред архивите на Народната библиотека единствената книга, писана за четника, докато е бил още жив през далечната 1926 година. Ентусиастите смятат именно по информацията, която съдържа уникалното издание, както и чрез записани разкази за Комитата от местни творци, да създадат един амбициозен интерактивен материал, чиято цел е популяризация на биографията на Цанко Минков.

Идеята е на следващия 2 юни през 2014 година проектът да бъде завършен и представен на широката общественост на Павел баня и региона. До този момент младежите са открили подкрепа в лицето на известния журналист и краевед, Йорданка Трополова, но се надяват и на още хора, които биха се заинтересували от благородното начинание.

Информационна агенция "Фокус"
view entry ( прегледа: 947 )

„Аз съм българче…” 
1.6.2013
В празничната сутрин на първи юни дворът на Средно общообразователно училище, „Христо Ботев”, гр. Павел баня, се изпълни с учениците на целия начален курс. Родители и учители получаваха поздравления и букети от своите деца, които се включиха в националната инициатива „И аз съм българче”, като рецитираха вечното стихотворение на Иван Вазов, строени пред паметника на патрона на училището.

Впоследствие първокласниците на Донка Милушева и Живка Кацарска влязоха за последен път за тази година в класните стаи, за да получат своите удостоверения и грамоти. Учителите поздравиха малчуганите за техния празник, като не пропуснаха да отбележат изключителното трудолюбие през учебните месеци, което децата за положили. По-голямата част от учениците завършиха с пълно отличие първи клас, а сега е време за ваканция!

По-късно през деня празникът в Павел баня се пренася в репетиционната зала на ансамбъл „Детелини”, който очаква гости от далечна Япония. Танцьорите ще се включат в традиционното представяне на български народни костюми и музикални инструменти от всички етнографски области на страната. Инициативата цели популяризиране на богатото фолклорно наследство и се провежда ежегодно, като привлича много чуждестранни туристи. Малките детелинки пък отрано са по розовите градини на Долината, участвайки в тържествата по случай Празника на розата в град Казанлък.

В утрешния ден ще се състои тържествена церемония и заря проверка по случай Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България на централния площад в Павел баня. Късно вечерта се очаква да пристигнат и танцьорите от ансамбъл „Руска фантазия” от побратимения с Павел баня град Лиски, Русия, които са част от специалните гости за Празника на розата и минералната вода, който започва следващата седмица в курортния град.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 904 )

Разкриха незаконни оръжия 
31.05.2013
На 30 май полицейските служители от УП – Павел Баня извършиха претърсване на частен дом в с. Манолово, при което от там е иззета пневматична пушка, марка „Метеор”, чиято цев е с разпробит патронник и изработен ударно-спускателен механизъм, пригодена за стрелба с малокалибрени патрони. Същата е оборудвана и с оптичен мерник. Срещу З.К. от Казанлък е започнато бързо производство.

Незаконна ловна пушка иззеха органите на реда от УП – Павел Баня. Вчера при претърсване в дома на Ф.М. на 27 години от с. Осетеново е открита и иззета едноцевна ловна пушка и найлонова торба с 430 г зелена тревиста маса, която при направения тест с дрегер е реагирала на канабис. Образувано е досъдебно производство.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 936 )

Моторист загина в катастрофа 
26.05.2013
На 26 май около 13:25 ч от гр. Павел баня за с. Долно Сахране в посока запад – изток се движил мотоциклет „Сузуки вл 800”, управляван от Е.Н. на 67 години.

На около 100 м от разклона за с. Долно Сахране поради движение с несъобразена скорост и неправилна маневра – изпреварване при непрекъсната линия, е застигнал и се е ударил в товарен аавтомобил „Мерцедес Спринтер”, управляван от М.Й. на 31 години от с. Кърнаре, който е завивал наляво към розоварната на с. Долно Сахране. В резултат на удара водачът на мотоциклета загива на място.

Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът е отчел отрицателен резултат.

www.kazanlak.com
view entry ( прегледа: 900 )

24 Май - Духът на празника 
24.05.2013

По традиция Зрителната зала на читалище „Напред”, гр. Павел баня, бе домакин на тържествения концерт по случай Деня на славянската писменост, българската просвета и култура, организиран от Средно общообразователно училище „Христо Ботев”, с подкрепата на община Павел баня и със специалното участие на Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство.

В самото начало на тържеството зам.-кметът на общината, Йордана Енева, произнесе слово и поздрави всички присъстващи – учители, ученици, граждани и гости – като изтъкна, че 24-ти май е повод до се фокусираме върху добродетелите, в които всеки един от нас е възпитан. Тя е убедена, че най-дълго честваният ни празник в историята ще пребъде за поколенията.

Веднага след това прозвучаха вечните Вазови стихове на „Аз съм българче” в изпълнение на Александър и Михаил Белчеви. Един колективен проект представиха малчуганите от Детска театрална студия „Дядовата ръкавичка” към читалище „Напред” и Школата по изкуствата към Община Павел баня.

Откъс от „Ние, врабчетата” на Радичков бе разигран на сцената от младите театрали. Ученици от 5. клас на СОУ „Христо Ботев” пък поздравиха с песни абитуриентите на Випуск 2013. Адаптирани приказки за сцена, разказващи за вечния чудак, Хитър Петър, представиха учениците от Артателие „Патиланци”. Професионалистите от гимназията по ресторантьорство и хотелиерство отведоха публиката във трагикомичния свят на Чудомир със сценката „Жената днес”.

В самият финал на празничния спектакъл Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”, гр. Павел баня, разкри богатия фолклорен свят, разказващ мъдростта на вековете. Специален гост в програмата на ансамбъла бе музикантът и бивш танцьор на „Детелини” от Националното училище за фолклорни изкуства, „Филип Кутев”, Ивайло Стефанов, който изпълни популярни мотиви от народни песни на гайда.

Тази вечер Павел баня очаква своите абитуриенти от СОУ „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, които ще бъдат поздравени от кмета на общината, а по-късно ще се отправят към последната си вечер като „един неразделен клас”.

ЕКИПЪТ НА WWW.PAVELBANYA.EU ВИ ЧЕСТИТИ ДЕНЯ НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ, БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА, КАТО ПОЖЕЛАВА ЗДРАВЕ, МНОГО ТВОРЧЕСКИ УСПЕХИ И СИЛЕН ДУХ, ЗА ДА ПРЕБЪДЕ ЗНАНИЕТО!
view entry ( прегледа: 908 )

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС 
23.05.2013
Кирил и Методий
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

«Върви народе възродени, към светла бъднина върви
с книжовността, таз сила нова, ти чест и слава поднови....»


УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА И КУЛТУРА, 24-МАЙ МИ ДАВА ПОВОД ДА ИЗРАЗЯ СВОЕТО УВАЖЕНИЕ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ ВСИЧКИ ВАС.

БЛАГОДАРЯ НА ВАС УЧИТЕЛИ, ЗА ВОЛЯТА И УПОРИТОСТТА, С КОИТО РАБОТИТЕ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО И ВЪЗПИТАНИЕТО НА ДЕЦАТА НИ. БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ЛЮБОВТА И ТЪРПЕНИЕТО, С КОЯТО ГИ ОБГРИЖВАТЕ И ФОРМИРАТЕ ЛИЧНОСТИ.

БЛАГОДАРЯ И НА ВСИЧКИ ВАС, РАБОТЕЩИ В СФЕРАТА НА КУЛТУРАТА ЗА ЖЕЛАНИЕТО И ЕНЕРГИЯТА, С КОИТО ПОДДЪРЖАТЕ И РАЗВИВАТЕ ИЗКУСТВАТА И КУЛТУРАТА В ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ.

ОТ СЪРЦЕ ВИ ПОЖЕЛАВАМ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА СЕ РАДВАТЕ НА ЖИВОТА.

ЗАПАЗЕТЕ БОДРИЯ ДУХ И ГОЛЯМАТА СИ ВСЕОТДАЙНОСТ, ИМАЙТЕ ЛИЧНО И ПРОФЕСИОНАЛНО САМОЧУВСТВИЕ, ЗАЩОТО ВРЕМЕТО, ГОДИНИТЕ И ИСТОРИЯТА СА ДОКАЗАЛИ - НА ВАС, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, И ДЕЙЦИ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, СЕ КРЕПИ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И ДЪРЖАВА.

Христина Петрова
Председател на Общински съвет Павел баня

view entry ( прегледа: 933 )

Павел баня с двама нови общински съветника 
20.05.2013
На 30.05.2013г. от 9:00ч. в зала „Младост" на читалище „Напред – 1903г.” в гр. Павел баня ще се проведе поредното редовно заседание на Общински съвет Павел баня. Заседанието ще започне с полагане на Клетва от новоизбрани общински съветници. След проведените парламентарни избори на 12.05.2013г. двама общински съветника от общински съвет Павел баня, мандат 2011-2015г. са избрани за народни представители в 42-рото народно събрание.

Атанас Пъдев от трупата на БСП и Шендоан Халит от групата на ДПС са подали до ОИК Павел баня заявления за предсрочно прекратяване на правомощията им като общински съветници, поради избора им за народни представители. Техните места ще бъдат попълнени от четръвтият в листата на местна коалиция Коалиция "БСП-ЗС-Ал.Стамбилийски" - Лазар Пеев Серкеджиев, и петият от листата на ДПС - Мехмед Смаил Мурат.

В проект за дневен ред на заседанието са включени и точки относно: Приемане на изменение в Правилника за работата на общинския съвет, Приемане на правила за работа на комисията на Предотвратяване и установяване на конфликт на интереси при Общински съвет Павел баня. По предложение на Кмета на Общината ще се актуализира бюджета на Общината за 2013г. По указания на областния управител ще се допълни Общинския план за защита при бедствия с разчети за евакуация и разсредоточаване.

Предвидено е повторно обсъждане на финансовия отчет на общинската аптека – Общинска фирма „Алтея" ЕООД.

Интерес представлява постъпила Информация от МОСВ за Решение № СЗ-33 от ПР/2013г. за липса на необходимост от извършване на ОВОС за инвестиционно предложение на „КАСТАМОНУ БЪЛГАРИЯ" АД.

Най-важното и стратегическо предложение решение, е за приемане на задание за изработване на общ устройствен план на Община Павел баня. Обхватът му е цялата територия на общината с площ от 518.78 кв.км., която включва 13 населени места с техните землища. То ще послужи за изработването на общ устройствен план на Общината, който трябва да бъде приет на два етапа до 2016г. Общият устройствен план ще реши устройството на територията на Общината и определянето на предназначението на различните по собственост и вид територии. Община Павел баня е първата и единствена в областта, която е готова със заданието, опорния план, схемите по вид територия и вид собственост.

На заседанието на Общински съвет ще се разгледат и предложения за управление и разпореждане с общинска собственост, в изпълнение на Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост на община Павел баня.

Председател на Общински съвет Павел баня - Христина Петрова

view entry ( прегледа: 947 )

Безработицата в община Павел баня намалява 
20.05.2013
Агенция по заетостта продължава активната си политика на пазара на труда в Община Павел баня. През месец май стартираха различни програми, насочени към разнообразни категории безработни, търсещи работа лица.
По проект "Подкрепа за заетост" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" от 20.05.2013г. започват работа 20 безработни лица в дейности ремонт и поддръжка на пътища, охрана, градинарство и спасители при бедствия и аварии.

Стартира и Национална програма "Заетост и професионално обучение на хора с трайни увреждания". По нея в Община Павел баня бяха устроени на работа 4 лица. А в "ПРО - ЕАД" - 1 лице. По този начин бяха обхванати на почти 100% и ангажирани съобразно възможностите за заетост хората с трайни увреждания в община Павел баня, регистрирани в Дирекция "Бюро по труда", филиал "Павел баня".

Предстои и се работи по НП "Нова възможност за заетост". Основни работодатели са "ПРО-ЕАД", където ще бъдат наети 19 безработни лица, отговарящи на изискванията на програмата. Община Павел баня също участва в Програмата, където се очаква до края на този месец да започнат работа 8 лица.

Всички тези действия, наред с разкриващите се работни места за сезонна заетост, очертават тенденцията към трайно намаляване на безработицата в Общината.

По информация на Дирекция "Бюро по труда", Павел баня
view entry ( прегледа: 923 )

Банята и басейнът на Про работят, Плажът - скоро 
19.05.2013
СБР-НК - Павел баня
СБР-НК - Павел баня
Като резултат от навлизането в активния туристически сезон и посещаемостта от летовници, хигиенната баня в Павел баня, която се помещава в сградата на Специализирани болници за рехабилитация - филиал "Павел баня", вече работи всеки ден, включително и през почивните дни. Работното време е от 11 до 18 часа.

Припомняме Ви, че досега бяха създадени временни неудобства на жителите и гостите на курорта, които не можеха да се възползват от лековитата минерална вода, но от СБР-НК Павел баня уверяват, че ситуацията е нормализирана.

ПРО ЕАД - Павел баня
ПРО ЕАД - Павел баня

Вече работи и откритият басейн на ПРО ЕАД. Очаква се и комплекс Плажът да отвори врати след 24 май.

view entry ( прегледа: 933 )


<< <Предишна | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | Следваща> >>