Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - 24 Май - Духът на празника
Павел баня
24 Май - Духът на празника 
24.05.2013

По традиция Зрителната зала на читалище „Напред”, гр. Павел баня, бе домакин на тържествения концерт по случай Деня на славянската писменост, българската просвета и култура, организиран от Средно общообразователно училище „Христо Ботев”, с подкрепата на община Павел баня и със специалното участие на Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство.

В самото начало на тържеството зам.-кметът на общината, Йордана Енева, произнесе слово и поздрави всички присъстващи – учители, ученици, граждани и гости – като изтъкна, че 24-ти май е повод до се фокусираме върху добродетелите, в които всеки един от нас е възпитан. Тя е убедена, че най-дълго честваният ни празник в историята ще пребъде за поколенията.

Веднага след това прозвучаха вечните Вазови стихове на „Аз съм българче” в изпълнение на Александър и Михаил Белчеви. Един колективен проект представиха малчуганите от Детска театрална студия „Дядовата ръкавичка” към читалище „Напред” и Школата по изкуствата към Община Павел баня.

Откъс от „Ние, врабчетата” на Радичков бе разигран на сцената от младите театрали. Ученици от 5. клас на СОУ „Христо Ботев” пък поздравиха с песни абитуриентите на Випуск 2013. Адаптирани приказки за сцена, разказващи за вечния чудак, Хитър Петър, представиха учениците от Артателие „Патиланци”. Професионалистите от гимназията по ресторантьорство и хотелиерство отведоха публиката във трагикомичния свят на Чудомир със сценката „Жената днес”.

В самият финал на празничния спектакъл Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”, гр. Павел баня, разкри богатия фолклорен свят, разказващ мъдростта на вековете. Специален гост в програмата на ансамбъла бе музикантът и бивш танцьор на „Детелини” от Националното училище за фолклорни изкуства, „Филип Кутев”, Ивайло Стефанов, който изпълни популярни мотиви от народни песни на гайда.

Тази вечер Павел баня очаква своите абитуриенти от СОУ „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, които ще бъдат поздравени от кмета на общината, а по-късно ще се отправят към последната си вечер като „един неразделен клас”.

ЕКИПЪТ НА WWW.PAVELBANYA.EU ВИ ЧЕСТИТИ ДЕНЯ НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ, БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА, КАТО ПОЖЕЛАВА ЗДРАВЕ, МНОГО ТВОРЧЕСКИ УСПЕХИ И СИЛЕН ДУХ, ЗА ДА ПРЕБЪДЕ ЗНАНИЕТО!
view entry ( прегледа: 907 )

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС 
23.05.2013
Кирил и Методий
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

«Върви народе възродени, към светла бъднина върви
с книжовността, таз сила нова, ти чест и слава поднови....»


УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА И КУЛТУРА, 24-МАЙ МИ ДАВА ПОВОД ДА ИЗРАЗЯ СВОЕТО УВАЖЕНИЕ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ ВСИЧКИ ВАС.

БЛАГОДАРЯ НА ВАС УЧИТЕЛИ, ЗА ВОЛЯТА И УПОРИТОСТТА, С КОИТО РАБОТИТЕ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО И ВЪЗПИТАНИЕТО НА ДЕЦАТА НИ. БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ЛЮБОВТА И ТЪРПЕНИЕТО, С КОЯТО ГИ ОБГРИЖВАТЕ И ФОРМИРАТЕ ЛИЧНОСТИ.

БЛАГОДАРЯ И НА ВСИЧКИ ВАС, РАБОТЕЩИ В СФЕРАТА НА КУЛТУРАТА ЗА ЖЕЛАНИЕТО И ЕНЕРГИЯТА, С КОИТО ПОДДЪРЖАТЕ И РАЗВИВАТЕ ИЗКУСТВАТА И КУЛТУРАТА В ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ.

ОТ СЪРЦЕ ВИ ПОЖЕЛАВАМ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА СЕ РАДВАТЕ НА ЖИВОТА.

ЗАПАЗЕТЕ БОДРИЯ ДУХ И ГОЛЯМАТА СИ ВСЕОТДАЙНОСТ, ИМАЙТЕ ЛИЧНО И ПРОФЕСИОНАЛНО САМОЧУВСТВИЕ, ЗАЩОТО ВРЕМЕТО, ГОДИНИТЕ И ИСТОРИЯТА СА ДОКАЗАЛИ - НА ВАС, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, И ДЕЙЦИ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, СЕ КРЕПИ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И ДЪРЖАВА.

Христина Петрова
Председател на Общински съвет Павел баня

view entry ( прегледа: 933 )

Павел баня с двама нови общински съветника 
20.05.2013
На 30.05.2013г. от 9:00ч. в зала „Младост" на читалище „Напред – 1903г.” в гр. Павел баня ще се проведе поредното редовно заседание на Общински съвет Павел баня. Заседанието ще започне с полагане на Клетва от новоизбрани общински съветници. След проведените парламентарни избори на 12.05.2013г. двама общински съветника от общински съвет Павел баня, мандат 2011-2015г. са избрани за народни представители в 42-рото народно събрание.

Атанас Пъдев от трупата на БСП и Шендоан Халит от групата на ДПС са подали до ОИК Павел баня заявления за предсрочно прекратяване на правомощията им като общински съветници, поради избора им за народни представители. Техните места ще бъдат попълнени от четръвтият в листата на местна коалиция Коалиция "БСП-ЗС-Ал.Стамбилийски" - Лазар Пеев Серкеджиев, и петият от листата на ДПС - Мехмед Смаил Мурат.

В проект за дневен ред на заседанието са включени и точки относно: Приемане на изменение в Правилника за работата на общинския съвет, Приемане на правила за работа на комисията на Предотвратяване и установяване на конфликт на интереси при Общински съвет Павел баня. По предложение на Кмета на Общината ще се актуализира бюджета на Общината за 2013г. По указания на областния управител ще се допълни Общинския план за защита при бедствия с разчети за евакуация и разсредоточаване.

Предвидено е повторно обсъждане на финансовия отчет на общинската аптека – Общинска фирма „Алтея" ЕООД.

Интерес представлява постъпила Информация от МОСВ за Решение № СЗ-33 от ПР/2013г. за липса на необходимост от извършване на ОВОС за инвестиционно предложение на „КАСТАМОНУ БЪЛГАРИЯ" АД.

Най-важното и стратегическо предложение решение, е за приемане на задание за изработване на общ устройствен план на Община Павел баня. Обхватът му е цялата територия на общината с площ от 518.78 кв.км., която включва 13 населени места с техните землища. То ще послужи за изработването на общ устройствен план на Общината, който трябва да бъде приет на два етапа до 2016г. Общият устройствен план ще реши устройството на територията на Общината и определянето на предназначението на различните по собственост и вид територии. Община Павел баня е първата и единствена в областта, която е готова със заданието, опорния план, схемите по вид територия и вид собственост.

На заседанието на Общински съвет ще се разгледат и предложения за управление и разпореждане с общинска собственост, в изпълнение на Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост на община Павел баня.

Председател на Общински съвет Павел баня - Христина Петрова

view entry ( прегледа: 947 )

Безработицата в община Павел баня намалява 
20.05.2013
Агенция по заетостта продължава активната си политика на пазара на труда в Община Павел баня. През месец май стартираха различни програми, насочени към разнообразни категории безработни, търсещи работа лица.
По проект "Подкрепа за заетост" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" от 20.05.2013г. започват работа 20 безработни лица в дейности ремонт и поддръжка на пътища, охрана, градинарство и спасители при бедствия и аварии.

Стартира и Национална програма "Заетост и професионално обучение на хора с трайни увреждания". По нея в Община Павел баня бяха устроени на работа 4 лица. А в "ПРО - ЕАД" - 1 лице. По този начин бяха обхванати на почти 100% и ангажирани съобразно възможностите за заетост хората с трайни увреждания в община Павел баня, регистрирани в Дирекция "Бюро по труда", филиал "Павел баня".

Предстои и се работи по НП "Нова възможност за заетост". Основни работодатели са "ПРО-ЕАД", където ще бъдат наети 19 безработни лица, отговарящи на изискванията на програмата. Община Павел баня също участва в Програмата, където се очаква до края на този месец да започнат работа 8 лица.

Всички тези действия, наред с разкриващите се работни места за сезонна заетост, очертават тенденцията към трайно намаляване на безработицата в Общината.

По информация на Дирекция "Бюро по труда", Павел баня
view entry ( прегледа: 923 )

Банята и басейнът на Про работят, Плажът - скоро 
19.05.2013
СБР-НК - Павел баня
СБР-НК - Павел баня
Като резултат от навлизането в активния туристически сезон и посещаемостта от летовници, хигиенната баня в Павел баня, която се помещава в сградата на Специализирани болници за рехабилитация - филиал "Павел баня", вече работи всеки ден, включително и през почивните дни. Работното време е от 11 до 18 часа.

Припомняме Ви, че досега бяха създадени временни неудобства на жителите и гостите на курорта, които не можеха да се възползват от лековитата минерална вода, но от СБР-НК Павел баня уверяват, че ситуацията е нормализирана.

ПРО ЕАД - Павел баня
ПРО ЕАД - Павел баня

Вече работи и откритият басейн на ПРО ЕАД. Очаква се и комплекс Плажът да отвори врати след 24 май.

view entry ( прегледа: 933 )

Учители и служители се надпреварваха в Деня на спорта 
17.05.2013
Община Павел баня
Община Павел баня
Днес в ранния следобед в Павел баня се проведе масов лекоатлетически крос във връзка с Националния ден на спорта. Служители на Общинска администрация, учители от СОУ "Христо Ботев" и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, гр. Павел баня, жители и гости на курорта премериха сили в нестандартната надпревара, която се проведе на централния площад.

Организаторите от Сектор "Образование и спортни дейности" на община Павел баня коментираха, че решението тазгодишният спортен празник да е с участието не на децата, а на техните родители и учители е иновативно и нестандартно.

Участниците в масовата проявя пробягаха маршрута пред погледите на насядалите по пейките летовници, които бяха много изненадани от събитието.

За всички бяха осигурени награди от организаторите, които между временно съобщиха, че следващата седмица в навечерието на Международния ден на детето за всички малчугани са подготвени много изненади, забавни игри, клоуни, клоунади, батути и лакомства.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 919 )

Станимир Радевски е възстановен на длъжността кмет на община Павел баня 
16.05.2013
Старозагорският административен съд възстанови на длъжност кмет на община Павел Баня - Станимир Радевски.

Припомняме ви, че през времето до възстановяването, почина другият обвиняем Теньо Паунов, който заяви, че акцията срещу него и Радевски е нагласена. В последните седмици, общинският съвет пък отстрани от длъжност Недка Кавръкова, с мотива, че не ги е уведомила за отстраняването на Радевски.

Запознати коментират, че до момента няма повдигнати обвинения срещу Радевски , също и че разследването тъпче, тъй като първоначалните обвинения нямат абсолютно никаква тежест и истинност.

По информация на Пресс ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 906 )

Резултати от изборите в Павел баня 
15.05.2013
Резултати от Павел баня
Резултати от Павел баня
Централната избирателна комисия публикува подробните резулати от изборите за народно събрание. Данните общо за петте секции в град Павел баня са следните:

Имащи право на глас: 2825 човека
Дописани: 42 човека
Гласували: 1622 човека
Недействителни: 25 бюлетини
Избирателна активност: 56,57%

Гласовете са разпределени:
4. ПП "Национален Фронт за Спасение на България" - 106гласа - 6,54%
5. КП "Коалиция за България" - 477гласа - 29,41%
14. ПП "Атака" - 150гласа - 9,57%
15. ПП "ГЕРБ" - 433гласа - 26,70%
33. ПП "Движение България на Гражданите" - 28гласа - 2,96%
40. ПП "Движение за Права и Свободи" - 433гласа - 12,76%

По информация на ЦИК
view entry ( прегледа: 890 )

Двамата кандидат депутати от Павел баня - на косъм от парламента 
14.05.2013
Атанас Пъдев
Атанас Пъдев
Шендоан Халит
Шендоан Халит
Днес вестник Труд публикува имената на депутатите от 42-то народно събрание.

В резултат на изборите 11-те места от Стара Загора се разпределят така:
КБ - 4 депутата.
Герб - 4 депутата.
ДПС - 2 депутата.
Атака - 1 депутат.

Двамата кандидати от Павел баня се озоваха на косъм. Атанас Пъдев е 5-ти в листата на БСП. Но първият - Сергей Станишев е избран и от 23-ти район в София. Сега се очаква неговото решение. Ако той стане депутат от София, 5-тият в листата именно Пъдев може да стане следващият депутат от Павел баня.

Аналогична е ситуацията и при ДПС. Лидерът на младежите от ДПС - Шендоан Халит е трети в листата, а водачът Делян Пеевски е избран и от Пловдив.

И двамата са общински съветници в Павел баня. Ако бъдат избрани за депутати ще има промени и при общинския съвет.

Тодор Караваневски - депутат от БЗНС
Тодор Караваневски - депутат от БЗНС
Христо Чаушев депутат от Герб
Христо Чаушев депутат от Герб
От Освобождението до днес депутати от Павел баня са били: Тодор Николов Караваневски в началото на 20 век от БЗНС и Христо Чаушев от Герб в 41-то НС.

По информация на вестник Труд
view entry ( прегледа: 903 )

Коалиция за България първи в старозагорска област 
13.05.2013
"Коалиция за България" води в Старозагорско. Данните са към 16:30 часа и са на база отчетени 100% протоколи на СИК в РИК. Резултатите са следните:

5. КП "Коалиция за България" 31.16%
15. ПП "ГЕРБ" 29.86%
40. ПП "Движение за Права и Свободи" 8.14%
14. ПП "Атака" 7.85%
4. ПП "Национален Фронт за Спасение на България" 4.47%

27-ми многомандатен избирателен район - Стара Загора излъчва 11 депутата.

Очаква се по-късно детайлна информация по секции.
По неофициална информация резултатите от секциите в община Павел баня са:
40. ПП "Движение за Права и Свободи" - 2272 гласа
5. КП "Коалиция за България" - 1940 гласа
15. ПП "ГЕРБ" - 1340 гласа

По информация на РИК Стара Загора
view entry ( прегледа: 892 )


<< <Предишна | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | Следваща> >>