Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Учители и служители се надпреварваха в Деня на спорта
Павел баня
Учители и служители се надпреварваха в Деня на спорта 
17.05.2013
Община Павел баня
Община Павел баня
Днес в ранния следобед в Павел баня се проведе масов лекоатлетически крос във връзка с Националния ден на спорта. Служители на Общинска администрация, учители от СОУ "Христо Ботев" и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, гр. Павел баня, жители и гости на курорта премериха сили в нестандартната надпревара, която се проведе на централния площад.

Организаторите от Сектор "Образование и спортни дейности" на община Павел баня коментираха, че решението тазгодишният спортен празник да е с участието не на децата, а на техните родители и учители е иновативно и нестандартно.

Участниците в масовата проявя пробягаха маршрута пред погледите на насядалите по пейките летовници, които бяха много изненадани от събитието.

За всички бяха осигурени награди от организаторите, които между временно съобщиха, че следващата седмица в навечерието на Международния ден на детето за всички малчугани са подготвени много изненади, забавни игри, клоуни, клоунади, батути и лакомства.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 900 )

Станимир Радевски е възстановен на длъжността кмет на община Павел баня 
16.05.2013
Старозагорският административен съд възстанови на длъжност кмет на община Павел Баня - Станимир Радевски.

Припомняме ви, че през времето до възстановяването, почина другият обвиняем Теньо Паунов, който заяви, че акцията срещу него и Радевски е нагласена. В последните седмици, общинският съвет пък отстрани от длъжност Недка Кавръкова, с мотива, че не ги е уведомила за отстраняването на Радевски.

Запознати коментират, че до момента няма повдигнати обвинения срещу Радевски , също и че разследването тъпче, тъй като първоначалните обвинения нямат абсолютно никаква тежест и истинност.

По информация на Пресс ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 885 )

Резултати от изборите в Павел баня 
15.05.2013
Резултати от Павел баня
Резултати от Павел баня
Централната избирателна комисия публикува подробните резулати от изборите за народно събрание. Данните общо за петте секции в град Павел баня са следните:

Имащи право на глас: 2825 човека
Дописани: 42 човека
Гласували: 1622 човека
Недействителни: 25 бюлетини
Избирателна активност: 56,57%

Гласовете са разпределени:
4. ПП "Национален Фронт за Спасение на България" - 106гласа - 6,54%
5. КП "Коалиция за България" - 477гласа - 29,41%
14. ПП "Атака" - 150гласа - 9,57%
15. ПП "ГЕРБ" - 433гласа - 26,70%
33. ПП "Движение България на Гражданите" - 28гласа - 2,96%
40. ПП "Движение за Права и Свободи" - 433гласа - 12,76%

По информация на ЦИК
view entry ( прегледа: 871 )

Двамата кандидат депутати от Павел баня - на косъм от парламента 
14.05.2013
Атанас Пъдев
Атанас Пъдев
Шендоан Халит
Шендоан Халит
Днес вестник Труд публикува имената на депутатите от 42-то народно събрание.

В резултат на изборите 11-те места от Стара Загора се разпределят така:
КБ - 4 депутата.
Герб - 4 депутата.
ДПС - 2 депутата.
Атака - 1 депутат.

Двамата кандидати от Павел баня се озоваха на косъм. Атанас Пъдев е 5-ти в листата на БСП. Но първият - Сергей Станишев е избран и от 23-ти район в София. Сега се очаква неговото решение. Ако той стане депутат от София, 5-тият в листата именно Пъдев може да стане следващият депутат от Павел баня.

Аналогична е ситуацията и при ДПС. Лидерът на младежите от ДПС - Шендоан Халит е трети в листата, а водачът Делян Пеевски е избран и от Пловдив.

И двамата са общински съветници в Павел баня. Ако бъдат избрани за депутати ще има промени и при общинския съвет.

Тодор Караваневски - депутат от БЗНС
Тодор Караваневски - депутат от БЗНС
Христо Чаушев депутат от Герб
Христо Чаушев депутат от Герб
От Освобождението до днес депутати от Павел баня са били: Тодор Николов Караваневски в началото на 20 век от БЗНС и Христо Чаушев от Герб в 41-то НС.

По информация на вестник Труд
view entry ( прегледа: 877 )

Коалиция за България първи в старозагорска област 
13.05.2013
"Коалиция за България" води в Старозагорско. Данните са към 16:30 часа и са на база отчетени 100% протоколи на СИК в РИК. Резултатите са следните:

5. КП "Коалиция за България" 31.16%
15. ПП "ГЕРБ" 29.86%
40. ПП "Движение за Права и Свободи" 8.14%
14. ПП "Атака" 7.85%
4. ПП "Национален Фронт за Спасение на България" 4.47%

27-ми многомандатен избирателен район - Стара Загора излъчва 11 депутата.

Очаква се по-късно детайлна информация по секции.
По неофициална информация резултатите от секциите в община Павел баня са:
40. ПП "Движение за Права и Свободи" - 2272 гласа
5. КП "Коалиция за България" - 1940 гласа
15. ПП "ГЕРБ" - 1340 гласа

По информация на РИК Стара Загора
view entry ( прегледа: 873 )

Европейският ден в малкия град 
09.05.2013
9 Май в Павел баня
9 Май в Павел баня
9 Май в Павел баня
9 Май в Павел баня
По традиция Денят на Европа известен още и като Ден победь, бе отбелязан
в Павел баня с културни прояви. В утрото на девети май ветерани от Втората световна война присъстваха на тържествена церемония пред паметника „Майка” в курортния град, където ученици от СОУ „Христо Ботев” приветстваха своите гости и поднесоха цветя. Вр. и. д. кмет, Йордана Енева, поздрави присъстващите и поднесе венец в знак на признателност към героите на войната.

Малко по-късно в ранния следобяд „Открита читалня” бе организирана от училищното настоятелство на СОУ „Христо Ботев” и настоятелството на
читалище „Напред”, с подкрепата на община Павел баня. Ученици от 4. клас прочетоха популярни текстове на Валери Петров, Джани Родари, Шарл Перо, Астрид Лингрен, Ран Босилек и научиха интересни факти за същността на Европейския съюз. Отново прохладното пространство около паметника „Майка” бе домакин на мероприятието, на което присъстваха граждани и гости на курорта.

Впоследствие за всички желаещи бе подготвен и образователен филм, който
разказва за историята и развитието на европейското семейство. Стана ясно също така, че „Открита читалня” ще бъде организирана отново в края на месец май, като темата ще бъде посветена този път на предстоящата ваканция на учениците.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 896 )

"Моята мечта" и кариерата 
29.04.2013
проект Моята мечта
проект Моята мечта
Велин Антонов от 3.
Велин Антонов от 3. "а" клас
От известно време насам екип от учители на средно общообразователно училище, "Христо Ботев", гр. Павел баня, работи по реализирането на проект "Система за кариерно ориентиране в училищното образование", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС.

проект Моята мечта
Велин Антонов
Велин Антонов
Целите на проекта са в няколко направления: да се популяризира значимостта на кариерното ориентиране в училищното образование; да се разработят иновативни практически модели за кариерна насоченост на учениците; да се стимулира мотивацията на учащите се за лична изява; да се разработят принципни схеми за партньорства между училищата, работодателските организации, бизнеса, службите по заетостта, държавната и общинската власт и др.

Групата учители, отговаряща за проекта в СОУ "Христо Ботев", проведе училищен форум "Интервю с родител", като ангажираните ученици имаха за задача да запитат своите родители за какви

професии са мечтаели, когато са били на тяхната възраст; с какво са обичали да се занимават; как са избрали училището, в което са завършили.

В заключителния етап на проекта, който се проведе днес в известен търговски център в град Стара Загора, училищата от областта представиха своите резултати. Павелбанското училище участва с есето "Моята мечта" на Велин Антонов от 3. "а" клас, който получи грамота от организаторите. В мероприятието се включиха 13 училища от областта, които презентираха различни професии.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 933 )

Деца от Габарево ще играят пред Центъра по зависимости в Стара Загора 
28.04.2013
Превантивно-информационният център по зависимости към Община Стара Загора организира Ден на отворените врати под наслов „Заедно да боядисаме яйцата за Великден!”. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Събитието, което ще се проведе на 29 април, понеделник, от 16.00 часа, е по програма „Алтернативи на зависимите поведения от психоактивни вещества”.

Участниците в Театрална работилница "Движение" към ОУ "Н. Й. Вапцаров" с. Габарево, Павел баня, ще изпълнят хумористични скечове по български народни приказки за Хитър Петър и ще покажат своето творчество, посветено на Великден и пролетта. Всички деца ще боядисват великденски яйца по традиционни и нови техники, ще оцветяват сухи клончета и заедно ще сътворят Великденско дърво, което ще окичат с писани яйца.

Вратите на Превантивно информационния център ще бъдат отворени за всички, които желаят да наблюдават атракциите и традициите, представени в деня на събитието.

По информация на Информационна агенция "Фокус"
view entry ( прегледа: 888 )

Детелини: Поздрави на Павел баня! 
24.04.2013
Малките детелинки изпращат сърдечни поздрави на Павел баня и България от Международния фолклорен фестивал, който се провежда в Ергедир, Турция.

Те са очаровани от топлото посрещане на домакините и имат изключително натоварена програма. Очакваме ги на 26 април с впечатления от пътуването.


view entry ( прегледа: 902 )

Позитивно: за Земята и чистотата 
22.04.2013
Като продължение на пролетната кампания „Да изчистим България за един ден”, доброволци, ученици, учители и организации се включиха в традиционната акция по чистота в община Павел баня.

Равносметката е близо 750 души, ангажирани в 13-те населени места на територията на общината, които активно се включиха в името на това да направят своето родно място и околностите му по-приветливи и красиви.

За девета поредна година в Деня на Земята ученици и учители от СОУ „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство запретнаха ръкави и в двора на училищата събираха бутилки, пластмаси, найлонови опаковки и други отпадъци. След което те окопаха градинките, засадиха цветя и храсти. Санитарният полуден, който бе обявен за неучебен в цялата община, продължи с почиствания на основните пътища, свързващи населените места. Градският парк в курорта също посрещна ентусиасти, които събраха боклуци, оплевиха цветните лехи и посадиха нови дървесни видове на свободните тревни площи.

Община Павел баня съвместно с „Екопак” предостави над 500 чифта ръкавици и чували, както и организира извозването на отпадъците до общинското депо.

Участващите в инициативата споделиха, че това е една от модерните изобретени традиции, която близо десет години се радва на голям успех и увлича все повече хора в посока към промяна на отношението ни спрямо природата.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 871 )


<< <Предишна | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | Следваща> >>