Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Европейският ден в малкия град
Павел баня
Европейският ден в малкия град 
09.05.2013
9 Май в Павел баня
9 Май в Павел баня
9 Май в Павел баня
9 Май в Павел баня
По традиция Денят на Европа известен още и като Ден победь, бе отбелязан
в Павел баня с културни прояви. В утрото на девети май ветерани от Втората световна война присъстваха на тържествена церемония пред паметника „Майка” в курортния град, където ученици от СОУ „Христо Ботев” приветстваха своите гости и поднесоха цветя. Вр. и. д. кмет, Йордана Енева, поздрави присъстващите и поднесе венец в знак на признателност към героите на войната.

Малко по-късно в ранния следобяд „Открита читалня” бе организирана от училищното настоятелство на СОУ „Христо Ботев” и настоятелството на
читалище „Напред”, с подкрепата на община Павел баня. Ученици от 4. клас прочетоха популярни текстове на Валери Петров, Джани Родари, Шарл Перо, Астрид Лингрен, Ран Босилек и научиха интересни факти за същността на Европейския съюз. Отново прохладното пространство около паметника „Майка” бе домакин на мероприятието, на което присъстваха граждани и гости на курорта.

Впоследствие за всички желаещи бе подготвен и образователен филм, който
разказва за историята и развитието на европейското семейство. Стана ясно също така, че „Открита читалня” ще бъде организирана отново в края на месец май, като темата ще бъде посветена този път на предстоящата ваканция на учениците.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 896 )

"Моята мечта" и кариерата 
29.04.2013
проект Моята мечта
проект Моята мечта
Велин Антонов от 3.
Велин Антонов от 3. "а" клас
От известно време насам екип от учители на средно общообразователно училище, "Христо Ботев", гр. Павел баня, работи по реализирането на проект "Система за кариерно ориентиране в училищното образование", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС.

проект Моята мечта
Велин Антонов
Велин Антонов
Целите на проекта са в няколко направления: да се популяризира значимостта на кариерното ориентиране в училищното образование; да се разработят иновативни практически модели за кариерна насоченост на учениците; да се стимулира мотивацията на учащите се за лична изява; да се разработят принципни схеми за партньорства между училищата, работодателските организации, бизнеса, службите по заетостта, държавната и общинската власт и др.

Групата учители, отговаряща за проекта в СОУ "Христо Ботев", проведе училищен форум "Интервю с родител", като ангажираните ученици имаха за задача да запитат своите родители за какви

професии са мечтаели, когато са били на тяхната възраст; с какво са обичали да се занимават; как са избрали училището, в което са завършили.

В заключителния етап на проекта, който се проведе днес в известен търговски център в град Стара Загора, училищата от областта представиха своите резултати. Павелбанското училище участва с есето "Моята мечта" на Велин Антонов от 3. "а" клас, който получи грамота от организаторите. В мероприятието се включиха 13 училища от областта, които презентираха различни професии.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 933 )

Деца от Габарево ще играят пред Центъра по зависимости в Стара Загора 
28.04.2013
Превантивно-информационният център по зависимости към Община Стара Загора организира Ден на отворените врати под наслов „Заедно да боядисаме яйцата за Великден!”. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Събитието, което ще се проведе на 29 април, понеделник, от 16.00 часа, е по програма „Алтернативи на зависимите поведения от психоактивни вещества”.

Участниците в Театрална работилница "Движение" към ОУ "Н. Й. Вапцаров" с. Габарево, Павел баня, ще изпълнят хумористични скечове по български народни приказки за Хитър Петър и ще покажат своето творчество, посветено на Великден и пролетта. Всички деца ще боядисват великденски яйца по традиционни и нови техники, ще оцветяват сухи клончета и заедно ще сътворят Великденско дърво, което ще окичат с писани яйца.

Вратите на Превантивно информационния център ще бъдат отворени за всички, които желаят да наблюдават атракциите и традициите, представени в деня на събитието.

По информация на Информационна агенция "Фокус"
view entry ( прегледа: 888 )

Детелини: Поздрави на Павел баня! 
24.04.2013
Малките детелинки изпращат сърдечни поздрави на Павел баня и България от Международния фолклорен фестивал, който се провежда в Ергедир, Турция.

Те са очаровани от топлото посрещане на домакините и имат изключително натоварена програма. Очакваме ги на 26 април с впечатления от пътуването.


view entry ( прегледа: 902 )

Позитивно: за Земята и чистотата 
22.04.2013
Като продължение на пролетната кампания „Да изчистим България за един ден”, доброволци, ученици, учители и организации се включиха в традиционната акция по чистота в община Павел баня.

Равносметката е близо 750 души, ангажирани в 13-те населени места на територията на общината, които активно се включиха в името на това да направят своето родно място и околностите му по-приветливи и красиви.

За девета поредна година в Деня на Земята ученици и учители от СОУ „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство запретнаха ръкави и в двора на училищата събираха бутилки, пластмаси, найлонови опаковки и други отпадъци. След което те окопаха градинките, засадиха цветя и храсти. Санитарният полуден, който бе обявен за неучебен в цялата община, продължи с почиствания на основните пътища, свързващи населените места. Градският парк в курорта също посрещна ентусиасти, които събраха боклуци, оплевиха цветните лехи и посадиха нови дървесни видове на свободните тревни площи.

Община Павел баня съвместно с „Екопак” предостави над 500 чифта ръкавици и чували, както и организира извозването на отпадъците до общинското депо.

Участващите в инициативата споделиха, че това е една от модерните изобретени традиции, която близо десет години се радва на голям успех и увлича все повече хора в посока към промяна на отношението ни спрямо природата.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 871 )

Върнаха Недка Кавръкова на председателското място 
15.04.2013
По непотвърдена информация, областният управител Недялко Недялков е отменил решението на общински съвет Павел баня с коeто бе сменен предстдателят на съвета - като незаконно.

От резолюцията следва, че председател на местния парламент все още е Недка Кавръкова.
view entry ( прегледа: 874 )

ОТНЕСОХА „ПАВЕЛ БАНЯ” В ПЛОВДИВ 
06.04.2013
За поредна година курортният град бе домакин на Националното състезание по шосейно колоездене за купа „Павел баня”, с което се открива и активният Сезон по колоездене в цялата страна. Организатори на мероприятието бяха колоездачен клуб „Лястовица”, гр. Казанлък и община Павел баня, а от Федерацията по колоездене и Българският колоездачен съюз съдействаха за цялостното провеждане на спортния полуден.

Подготовката започна още в ранния обяд, а половин час преди началото всички участници преминаха регистрация и техническа проверка на велосипедите. Колоездачни клубове от Бургас, Варна, Пловдив, Казанлък, Нова Загора, Троян, Сливен, Добрич, Видин и др. се надпреварваха в три възрастови категории – момчета, юноши – младша възраст и мъже – старша възраст. Главен съдия на старта бе Тошко Узунов от Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Казанлък.

Васил Дянков, спортен анализатор и коментатор на състезанието, предупреди колоездачите, че маршрутът е изключително разнообразен, защото се редуват участъци с асфалтова настилка, плочки и хлъзгав терен в парковата част на трасето, ето защо трябва особено да внимават при атаките.

Стартът бе даден в 15.00 часа пред сградата на Общинска администрация в центъра на града, а слънчевото и топло време благоприятстваше доброто настроение на всички присъстващи.

Първото преминаване по състезателните участъци бе с опознавателна цел, след което стартираха най-малките. Те имаха 10 обиколки, като всяка втора от тях бе спринтова. Такъв бе регламентът и за останалите възрастови групи, които трябваше да преминат по маршрута съответно 16 и 24 пъти.

След близо два часа оспорвано състезание, дойде ред и на церемонията по награждаване. При момчетата безспорен победител стана Ясен Александров от колоездачния клуб от град Варна. При юношите Нягол Няголов от Бургас стъпи на почетната стълбичка със златен медал. А купа „Павел баня” бе отнесена в град Пловдив от Нако Георгиев, който е млада надежда на българското колоездене.

След официалното откриване с днешното състезание на „Сезон 2013”, утре в 09.00ч. е вторият старт в град Крън в посока връх Бузлуджа, а в късния следобяд колокритериум за купа „Георги Коев” в гр. Казанлък.Румен Скрински
view entry ( прегледа: 870 )

Задържаха мъж, убил бременна сърна и двете й малки 
5.4.2013
Сигнал за три застреляни сърни в местността „Белите камъни" в землището на с. Александрово, общ. Павел баня е бил подаден вчера в полицейското управление в Казанлък.

От незабавно направената проверка е установено, че извършителят е 35-годишен мъж от същото село. След претърсване на дома му са открити и иззети законно притежавана ловна пушка и надцевка. Ловецът е задържан за срок до 24 часа.

Дарик нюз

Служители на Държавно ловно стопанство Мазалат, чиято централа е в павелбанското село Горно Съхране, със съдействието на казанлъшката полиция успяха да заловят извършителя на позорното деяние, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Горските служители, апелират към хората да подават сигнали за бракониери, за да запазим дивеча в гората.

Зам.-директорът по лова в стопанството инж. Добромир Недков лично е участвал в преследването на бракониера. Той отправи голяма благодарност за съдействието при залавяне на извършителя към РУП Казанлък, които са реагирали изключително бързо и адекватно. "Всички ние сме стопани на тези земи и гори, и трябва да ги пазим", коментира, зам.-директорът по лова в държавното стопанство. Недков обмисля да отправи предложение за наказание и за ловните дружинки, чиито членове бракониерстват.

Видео и информация на БГНЕС

view entry ( прегледа: 890 )

Атанас Пъдев е кандидат за депутат 
03.04.2013
На 03 април бяха обявени първите няколко места в листата на БСП за 27-ми многомандатен изборен район - Стара Загора. Атанас Пъдев е посочен на пето място в бюлетината.

Водач на социалистите в 27 МИР Стара Загора остава Сергей Станишев. Втори е Георги Гьоков, а третата позиция е за коалиционния партньор Партия Български социалдемократи Георги Анастасов. Адвокат Мариана Тотева от Раднево е на четвърта позиция, следвана от Атанас Пъдев като председател на Общинския съвет на БСП в Павел баня.

Атанас Пъдев е на 37 години. С две висши образования - магистърски степени по икономика и право, съответно в УНСС София и "Св. СВ. Кирил и Методий" Велико Търново. Семеен е и има дъщеря. Втори мандат общински съветник, на трето място в изборите за кмет. Повече от четири години оглавява общинската структура на БСП в Павел баня.

Името на Пъдев нашумя при искането за касиране на последния местен вот. Той влезе в общественото пространство и след ареста на Станимир Радевски и Теньо Паунов, като показа видеоклип в който Бойко Борисов хвали Теньо Паунов.


По информация на Дарик нюз

view entry ( прегледа: 909 )

Политическата саморазправа в Павел баня продължава! 
29.03.2013
По време на редовното заседание на общинския съвет в Павел баня, бяха прекратени правомощията на председателят на съвета Недка Кавръкова. За отстраняването на председателя са били нужни 9 гласа квалифицирано мнозинство то 17 членния общински съвет в Павел баня.

Новият председател на местния парламент в курортния град е Христина Петрова, която заемаше длъжноста в предишния общински съвет и е представител на Сдружение „Балкани", в която на предните избори влизаха ДПС, ГЕРБ и БСП и бяха основните опоненти на отстраненият от длъжност Станимир Радевски.

Кавръкова, съобщи, че ще обжалва решението, а според нея продължаващото заседание на съвета е незаконно, тъй като не е влязло в сила нейното отстраняване.

Тя съобщи, че мотивите за отстраняването й според съветниците били няколко. Че била подкрепяла ВриД кмета Йордана Енева, която не била избрана от общинския съвет, като с това подкрепяла кмета, а не интересите на общинския съвет. Кавръкова, обаче, коментира, че има заповед, която е заверена и от областна администрация, в която при отсъствие на доскорошния кмет Станимир Радевски, тъкмо Енева го замества.

Другият мотив за отстраняването й било отношението по казуса Радевски и подписаният договор за плажа в Павел баня. Съветниците, обвинили Кавръкова, че е заблудила медиите с твърдението, че съветът е дал решение за продажба на общинските имоти, довели до ареста на Радевски и вече покойния Теньо Паунов.
Кавръкова е представила пред съветниците решение 150 от 3-ти октомври 2008-ма година, в протокола към което става ясно че от 17 общински съветника, всички са гласували и възложили на кмета да подпише договора за продажба на въпросните имоти. Един общински съветник не е присъствал на заседанието. Решението е взето при председателството именно на Христина Петрова.

Отстранената като председател на общинския съвет в Павел баня Недка Кавръкова, коментира, че ще обжалва решението за нейното отстраняване.

По информация на Пресс Тв Казанлък
view entry ( прегледа: 898 )


<< <Предишна | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | Следваща> >>