Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Върнаха Недка Кавръкова на председателското място
Павел баня
Върнаха Недка Кавръкова на председателското място 
15.04.2013
По непотвърдена информация, областният управител Недялко Недялков е отменил решението на общински съвет Павел баня с коeто бе сменен предстдателят на съвета - като незаконно.

От резолюцията следва, че председател на местния парламент все още е Недка Кавръкова.
view entry ( прегледа: 874 )

ОТНЕСОХА „ПАВЕЛ БАНЯ” В ПЛОВДИВ 
06.04.2013
За поредна година курортният град бе домакин на Националното състезание по шосейно колоездене за купа „Павел баня”, с което се открива и активният Сезон по колоездене в цялата страна. Организатори на мероприятието бяха колоездачен клуб „Лястовица”, гр. Казанлък и община Павел баня, а от Федерацията по колоездене и Българският колоездачен съюз съдействаха за цялостното провеждане на спортния полуден.

Подготовката започна още в ранния обяд, а половин час преди началото всички участници преминаха регистрация и техническа проверка на велосипедите. Колоездачни клубове от Бургас, Варна, Пловдив, Казанлък, Нова Загора, Троян, Сливен, Добрич, Видин и др. се надпреварваха в три възрастови категории – момчета, юноши – младша възраст и мъже – старша възраст. Главен съдия на старта бе Тошко Узунов от Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Казанлък.

Васил Дянков, спортен анализатор и коментатор на състезанието, предупреди колоездачите, че маршрутът е изключително разнообразен, защото се редуват участъци с асфалтова настилка, плочки и хлъзгав терен в парковата част на трасето, ето защо трябва особено да внимават при атаките.

Стартът бе даден в 15.00 часа пред сградата на Общинска администрация в центъра на града, а слънчевото и топло време благоприятстваше доброто настроение на всички присъстващи.

Първото преминаване по състезателните участъци бе с опознавателна цел, след което стартираха най-малките. Те имаха 10 обиколки, като всяка втора от тях бе спринтова. Такъв бе регламентът и за останалите възрастови групи, които трябваше да преминат по маршрута съответно 16 и 24 пъти.

След близо два часа оспорвано състезание, дойде ред и на церемонията по награждаване. При момчетата безспорен победител стана Ясен Александров от колоездачния клуб от град Варна. При юношите Нягол Няголов от Бургас стъпи на почетната стълбичка със златен медал. А купа „Павел баня” бе отнесена в град Пловдив от Нако Георгиев, който е млада надежда на българското колоездене.

След официалното откриване с днешното състезание на „Сезон 2013”, утре в 09.00ч. е вторият старт в град Крън в посока връх Бузлуджа, а в късния следобяд колокритериум за купа „Георги Коев” в гр. Казанлък.Румен Скрински
view entry ( прегледа: 870 )

Задържаха мъж, убил бременна сърна и двете й малки 
5.4.2013
Сигнал за три застреляни сърни в местността „Белите камъни" в землището на с. Александрово, общ. Павел баня е бил подаден вчера в полицейското управление в Казанлък.

От незабавно направената проверка е установено, че извършителят е 35-годишен мъж от същото село. След претърсване на дома му са открити и иззети законно притежавана ловна пушка и надцевка. Ловецът е задържан за срок до 24 часа.

Дарик нюз

Служители на Държавно ловно стопанство Мазалат, чиято централа е в павелбанското село Горно Съхране, със съдействието на казанлъшката полиция успяха да заловят извършителя на позорното деяние, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Горските служители, апелират към хората да подават сигнали за бракониери, за да запазим дивеча в гората.

Зам.-директорът по лова в стопанството инж. Добромир Недков лично е участвал в преследването на бракониера. Той отправи голяма благодарност за съдействието при залавяне на извършителя към РУП Казанлък, които са реагирали изключително бързо и адекватно. "Всички ние сме стопани на тези земи и гори, и трябва да ги пазим", коментира, зам.-директорът по лова в държавното стопанство. Недков обмисля да отправи предложение за наказание и за ловните дружинки, чиито членове бракониерстват.

Видео и информация на БГНЕС

view entry ( прегледа: 890 )

Атанас Пъдев е кандидат за депутат 
03.04.2013
На 03 април бяха обявени първите няколко места в листата на БСП за 27-ми многомандатен изборен район - Стара Загора. Атанас Пъдев е посочен на пето място в бюлетината.

Водач на социалистите в 27 МИР Стара Загора остава Сергей Станишев. Втори е Георги Гьоков, а третата позиция е за коалиционния партньор Партия Български социалдемократи Георги Анастасов. Адвокат Мариана Тотева от Раднево е на четвърта позиция, следвана от Атанас Пъдев като председател на Общинския съвет на БСП в Павел баня.

Атанас Пъдев е на 37 години. С две висши образования - магистърски степени по икономика и право, съответно в УНСС София и "Св. СВ. Кирил и Методий" Велико Търново. Семеен е и има дъщеря. Втори мандат общински съветник, на трето място в изборите за кмет. Повече от четири години оглавява общинската структура на БСП в Павел баня.

Името на Пъдев нашумя при искането за касиране на последния местен вот. Той влезе в общественото пространство и след ареста на Станимир Радевски и Теньо Паунов, като показа видеоклип в който Бойко Борисов хвали Теньо Паунов.


По информация на Дарик нюз

view entry ( прегледа: 909 )

Политическата саморазправа в Павел баня продължава! 
29.03.2013
По време на редовното заседание на общинския съвет в Павел баня, бяха прекратени правомощията на председателят на съвета Недка Кавръкова. За отстраняването на председателя са били нужни 9 гласа квалифицирано мнозинство то 17 членния общински съвет в Павел баня.

Новият председател на местния парламент в курортния град е Христина Петрова, която заемаше длъжноста в предишния общински съвет и е представител на Сдружение „Балкани", в която на предните избори влизаха ДПС, ГЕРБ и БСП и бяха основните опоненти на отстраненият от длъжност Станимир Радевски.

Кавръкова, съобщи, че ще обжалва решението, а според нея продължаващото заседание на съвета е незаконно, тъй като не е влязло в сила нейното отстраняване.

Тя съобщи, че мотивите за отстраняването й според съветниците били няколко. Че била подкрепяла ВриД кмета Йордана Енева, която не била избрана от общинския съвет, като с това подкрепяла кмета, а не интересите на общинския съвет. Кавръкова, обаче, коментира, че има заповед, която е заверена и от областна администрация, в която при отсъствие на доскорошния кмет Станимир Радевски, тъкмо Енева го замества.

Другият мотив за отстраняването й било отношението по казуса Радевски и подписаният договор за плажа в Павел баня. Съветниците, обвинили Кавръкова, че е заблудила медиите с твърдението, че съветът е дал решение за продажба на общинските имоти, довели до ареста на Радевски и вече покойния Теньо Паунов.
Кавръкова е представила пред съветниците решение 150 от 3-ти октомври 2008-ма година, в протокола към което става ясно че от 17 общински съветника, всички са гласували и възложили на кмета да подпише договора за продажба на въпросните имоти. Един общински съветник не е присъствал на заседанието. Решението е взето при председателството именно на Христина Петрова.

Отстранената като председател на общинския съвет в Павел баня Недка Кавръкова, коментира, че ще обжалва решението за нейното отстраняване.

По информация на Пресс Тв Казанлък
view entry ( прегледа: 898 )

Читалище Напред 1903 Павел баня проведе отчетно-изборно събрание 
27.03.2013
На 26.03.2013г. се проведе отчетно-изборно събрание на Народно читалище „Напред-1903г“. Събранието разгледа отчета за дейността през последните години, очерта дейностите до края на 2013-та и избра ръководни органи.

Председателят на Читалищното настоятелство Донка Иванова представи Отчет за периода 2010-2013г, като сподели за постигнатите резултати и срещнати трудности. Още в началото тя припомни, че 2013г. е важна за Читалището, защото се навършват 110 години от основаването му и припомни някои факти от неговата история. Председателят изказа и своята благодарност към всички читалищни дейци, които през годините са работили активно за възхода на читалището.

Календарен план за дейността на Читалището през 2013г. представи Веселин Енчев - секретар. Той обяви и че всички дейностти през годината са подчинени на 110 годишнината на НЧ „Напред-1903г.“

Общото събрание прие без забележки отчетните документи.
Избрано бе и ново читалищно настоятелство.
ДОНКА ИВАНОВА РАСТЕВА – председател
ВЕСЕЛИН СТОЯНОВ ЕНЧЕВ
ТОТКА ХРИСТОВА ДИНЕВА
ДИМИТЪР МИЛЧЕВ МИЛЧЕВ
КОЛЬО ХРИСТОВ ПЪДЕВ
и
проверителна комисия:
МАРИЕЛА ДИМИТРОВА РОЙЛЕВА - председател
СВЕТЛА ГЕОРГИЕВА СТОЙНОВА
МАРИЯ ДОНЧЕВА НЕНОВА

Председателят на Читалището съобщи на събранието резултатите от конкурса по избор на нов секретар. Така от 01 април 2013г. длъжността секретар ще изпълнява Свилен Белчев.

Веселин Енчев се пенсионира след точно 37 години работа като секретар. Работата му е ознаменувана с десетки емблематични за културния живот събития. За своята дейност читалището е наградено с ордени „Кирил и Методий” I и II степен, почетения знак на президента на републиката и други. А на тържествата по случай 100 годишнината на читалището присъства лично тогавашния държавен глава – Георги Първанов.

view entry ( прегледа: 962 )

Старци в Турия 
25.03.2013
За поредна година в с. Турия – родното място на Чудомир – се проведе Международният фестивал на маскарадните игри, „Старци в Турия” 2013, организиран от община Павел баня, съвместно с кметство село Турия.

Във фестивалната програма взеха участие общо 20 кукерски и маскарадни групи от цялата страна с над 700 участници. „Старци в Турия” се провежда всяка година една седмица след Сирни Заговезни и в рамките на „Чудомировите дни”, посветени на знаменития хуморист, като своеобразен завършек на сезона на маскарадните игри в България.

Фестивалът има конкурсен характер и цели да покаже богатото културно наследство, свързано с кукерите и бита на българина. Всяка от участващите маскарадни групи бе оценявана от жури, определено със Заповед на Кмета на общината, а наградният фонд, осигурен от организаторите, бе на стойност 1200 лв.

Фестивалният ден премина под топлото гостоприемство на с. Турия и хубавото време. Дефилето на всяка кукерска и маскарадна група започваше след кратка анотация, а в самия край на празника се състоя и церемонията по награждаване.

В 9 категории бяха разпределени парични средства и грамоти за участие. За най-артистична група бе обявен кукерският състав от с. Веселиново. Маскарадната група от с. Калчево спечели приз за атрактивни персонажи. Най-автентични и традиционни маски според журито има кукерският състав от с. Победа. Кукерският състав от с. Дунавци взе отличието „Обучение в традицията на кукерството”, а поощрителната награда за дебют на Фестивала грабнаха участниците от маскарадната група от с. Ясеново.

Третото място бе за кукерската група от град Стралджа, с почетното второ място си тръгнаха участниците от с. Соколица, а безспорен победител в тазгодишното издание на Фестивала стана Маскарадна група „Кукери” от с. Челник.

Веселието продължи с правото хоро в студените води на турийската река – запазена марка на домакините, а оркестър „Минерален извор” от Павел баня забавляваше всички присъстващи с вечните народни песни.
„Старци в Турия” ежегодно се радва на стотици гости от страната и чужбина, дошли да почувстват духа на родните традиции, чиято сила се носи от поколенията.

Румен Скрински

Снимки от фестивал на маскарадните игри, „Старци в Турия” 2013
Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия

view entry ( прегледа: 892 )

Стартират проекти за безработни 
21.03.2013
На територията на община Павел баня стартира предоставянето на социалната услуга „Личен асистент” по Проект „Взаимопомощ”. Проекта се реализира от община Павел баня и е с продължителност 14 месеца, като реалното предоставяне на услугата ще бъде 12 месеца от 01.03.2013г до 28.03.2014г.

Услугата се предоставя на 30 потребители, като за всички един от тях е извършена оценка на потребностите от Дирекция „Социално подпомагане”, гр. Казанлък. Всеки потребител има изготвен индивидуален план и седмичен график, съгласно който се предоставя социалната услуга. 15 лични асистенти са назначени на осемчасов работен ден. Те полагат ежедневни грижи за потребителите в рамките на работната седмица.
От 18.03. до 22.03.2013г. представители на екипа ще извършат мониторинг по предоставяните социални услуги.

Дирекция „Бюро по труда”, гр. Казанлък, съвместно с Община Павел баня, стартира реализацията на проект „Подкрепа за заетост” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Наетите лица са 15 на осемчасов работен ден, а работодател е община Павел баня. Срокът за реализация на проекта е 9 месеца.

От 01.04. 2013г. предстои стартирането на Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост”, където ще бъдат наети 30 лица от групата на трайно безработните, които до този момент са били на социално подпомагане.

През април предстои и стартирането на Регионална програма за заетост, където се очаква да бъдат наети 10 безработни лица от община Павел баня. Те ще бъдат от целевата група „Лица на 50-годишна възраст” и лица с ниско образование и/или квалификация.

ИНФОРМАЦИЯТА Е НА ОБЩИНСКА СЛУЖБА ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ КЪМ ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ И ДИРЕКЦИЯ „БЮРО ПО ТРУДА”, ГР. КАЗАНЛЪК, ФИЛИАЛ ПАВЕЛ БАНЯ

view entry ( прегледа: 871 )

Павел баня отново ще участва в "Часът на Земята" 
20.03.2013
За поредна година община Павел баня ще подкрепи инициативата "Часът на земята".

Часът на Земята
е глобална кампания, която има за цел да привлече общественото внимание върху проблемите, свързани с промените в климата и употребата на повече ресурси, отколкото човечеството разполага. Крайната цел на кампанията е да подтикне хората към реални действия. кампанията се реализира от WWF - Световен фонд за дива природа.

Часът на земята се отбелязва за първи път през 2007 в Сидни, Австралия, след което става традиция и се състои всяка последна събота от март месец. Всички хора които се чустват съпричастни спират осветлението си за един час.

Петото поредно издание на инициативата ще се състои на 23 март, събота, от 20.30 до 21.30 ч. През тази година ще участват 98 населени места от България.

По информация на WF - Световен фонд за дива природа
view entry ( прегледа: 862 )

Конфискуваха незаконни дърва 
12.03.2013
На 11.03.2013г. при извършена проверка в селскостопанска постройка, находяща се западно от гр. Павел баня, обитавана от Д.Т. на 24г., са установени три кубични метра дърва за огрев без контролна марка и документ за произход.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 903 )


<< <Предишна | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | Следваща> >>