Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Хванаха пиян шофьор
Павел баня
Хванаха пиян шофьор 
26.04.2012
На 25.04.т.г. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу : 23 год. С.П. от с. Осетеново, общ. Павел баня, за това че около 23.31 ч. на същата дата в района до ресторант «Чешмите», управлявал л.а. Опел «Вектра», със старозагорска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация - 1,34 промила, установено с дрегер.

На водачът е съставен акт и му е връчен талон за медицинско изследване.

ОД на МВР Стара Загора

view entry ( прегледа: 816 )

Обсъждат създаването на пешеходна зона в центъра на Павел баня 
25.04.2012
На 24 април се проведе среща на общинската администрация – Павел баня с жители и гости на курортния град. Повод за дискусията бяха проблемите около движението на автомобили в града. Бяха обсъдени предложения за очертаване на пешеходни пътеки и предприемане на специални мерки за района на детските заведения.

Главно място в дискусията зае предложение за създаване на пешеходна зона в централната част на града. Обособяването на район без автомобили в центъра на Павел баня е необходимо във връзка със спокойствието на гостите и жителите на града.
Основната цел е да се постигне необезпокоявано движение на пешеходци от курортните бази до културно-административният център на града.

„Не е приятна гледка как хора с патерици и инвалидни колички се промушват между автомобилите” , коментираха присъстващи на срещата.

Предлага се създаването на зона в която да се забрани движението на моторни превозни средства по бул. Освобождение от пресечката с ул. Люляк до пресечката с Ген. Столетов и търговската част на ул. Тодор Мазаров.

Предложението включва и обособяването на места за безплатно паркиране, както и модерни способи за промяна в движението на улиците около пешеходната зона.
Очаква се на следващ етап предложението да се съгласува с експерти и да се подложи на обществено обсъждане.

view entry ( прегледа: 832 )

Обсъждане на план за движението в Павел баня 
22.04.2012
На 24.04.2012г. - вторник от 17:00 ч. в зала "Младост" на читалище "Напред" гр. Павел баня ще се проведе Обсъждане на техническо задание за изготвяне на генерален план за движение в гр. Павел баня.

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 848 )

Еко автобус ще забавлява учениците в Павел баня 
19.04.2012
На 20 април Община Павел баня ще се включи и в образователните и информационни инициативи на „Екопак”. Зеленият 3D автобус, като учениците от първи до четвърти клас от СОУ „Христо Ботев“ гр.Павел баня ще се запознаят нагледно с ползите от разделното събиране на отпадъците и от пестенето на природни ресурси.

За девета поредна година Денят на земята 22 април ще се отбележи в община Павел баня с голяма кампания за почистване на населените места и околностите. През тази година, почистването ще се извърши на 21 април, а в него ще се включат служителите от Общинска администрация, учениците от Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство и СОУ „Хр. Ботев”, пенсионерските клубове и всички училища и кметства на територията на общината. За извозване на събраните отпадъци гражданите могат да се обаждат на тел. 04361/2144.

Община Павел баня подкрепя националната инициатива на BTV 2012год. „Да изчистим България за един ден”. Началото на кампанията е 10 часа на 12 май пред общинска администрация за гр. Павел баня и пред кметствата за населените места от общината.
До настоящия момент са заявили участие в почистването на 12 май :
Ученици от училищата на територията на общината,
пенсионерските клубове по населените места,
мото клуб“Змейовете“ гр.Павел баня
туристи от други общини около 60 човека
жители на Общината около 80 човека

По информация на община Павел баня
view entry ( прегледа: 857 )

ВЕЛИКДЕНСКА ИЗЛОЖБА 
15.04.2012
Туристически Информационен център - Павел баня и Община Павел баня и организират Великденска изложба, за жителите и гостите на града.

Посетителите могат да се насладят на сръчните павелбански майстори на писани яйца и великденски специалитети, а за радост и забавление на гостите ще се организира и бой с Великденски яйца.

Събитието ще бъде съпътствано с много смях и изненади.

Изложбата ще се открие на 20.04.12г. от 14:00 часа
във фоайето на Читалище „Напред” гр.Павел баня

Експонатите да се представят в Туристическия център
на 19.04.12г. от 10:00 до 17:00 часа.

view entry ( прегледа: 832 )

Христос Воскресе!  
15.04.2012
Честито Възкресение Христово!

С пожелание за мир, любов, благоденствие и светли мисли...

Христос Воскресе!

Pavelbanya.EU

view entry ( прегледа: 883 )

Законови текстове за туристическия данък противоречат на Конституцията 
09.04.2012
Kонституционният съд обяви текстове от Закона за местните данъци и такси, регламентиращи туристическия данък за противорачащи на основния закон. Това става ясно от решение, публикувано на сайта на съда. Туристическият данък бе въведен през април миналата година.

След промените в закона миналата година данъкът замени туристическата такса и се изчислява на базата на най-малко 30% заетост на легловата база, независимо дали тя е реална или туристите са били по-малко от броя на леглата. Делото в съда бе образувано по искане на опозицията за отмяна на алинея 4 и свързаната с нея алинея 5 от член 61с на Закона за местните данъци и такси. Двете алинеи от закона противоречат на член 60 ал. 1 от Конституцията.

Конституционният съд е видял различен подход в чл. 61с ал. 2 и ал. 4. от Закона за местните данъци и такси. Според алинея втора размерът на дължимия данък за календарния месец се определя, като броят на предоставените нощувки за месеца се умножи по размера на данъка, който може да е от 0,20 лв. до 3 лв. за нощувка съобразно населеното място и категорията на обекта. Регламентирано е в следващата алинея, че той се плаща до 15 число на следващия месец. Конституционният съд изтъква, че според алинея 2 се дължи реален данък, определен на основата на действително осъществени нощувки, т.е. върху доход от услуга. Според алинея четвърта, когато сборът на данъка по ал. 2 за календарната година е по-малък от 30 на сто от данъка, определен при пълен капацитет за средството за подслон или мястото за настаняване, разликата се внася от данъчно задълженото лице в приход на бюджета на общината до 1 март на следващата календарна година, независимо дали обектът се използва. Според КС така данъкът се определя на основата на имущество - броя на всички легла в съответното средство за подслон или място за настаняване. Алинея пета от член 61 с от закона пък дава формула за изчисляване на разликата по ал. 4.

Според Конституционния съд в правната регламентация на туристическия данък са използвани елементи, присъщи както на имуществените, така и на подоходните данъци. Този законодателен подход противоречи на чл. 60, ал. 1 от Конституцията на страната, съгласно който понятията „доходи" и „имущество" изискват разграничаване между подоходните и имуществените данъци и недопускане на елементи, присъщи на едната категория данъци, в другата.

DarikNews
view entry ( прегледа: 869 )

Пролет на колела 
8.04.2012
В празничния Лазаровден площадът в Павел баня оживя. Почти летните температури, горещото слънце и едва доловимият полъх на пролетния вятър изградиха перфектната атмосфера за спорт. И то не какъв да е, а класическо колоездене. Община Павел баня, Колоездачен клуб „Лястовица” гр. Казанлък и Българският колоездачен съюз организираха провеждането на състезания по колоездене за „Купата на община Павел баня”, с участието на отбори от цялата страна и Република Сърбия – момчета, юноши – младша възраст и юноши – старша възраст.

Вчера точно в 15:00 часа бе открит сезонът на българското колоездене, а Павел баня бе почетен домакин на събитието за втора поредна година. „Доволни сме, радваме се на засилен интерес от страна и на отбори, и на публика”, коментираха организаторите преди началото на състезателния полуден. Стартът на трасето, както и миналата година, започваше пред сградата на Община Павел баня, преминаваше през централната алея, покрай шадравана и основната паркова зона, като финишът отново бе пред сградата на общината. 700 метра бе дължината на една обиколка, а в зависимост от възрастовата група състезателите трябваше да се справят с 10, 12 и дори 18 обиколки. Спортният полуден продължи почти до 19:00 часа, когато на площада се състоя и дългоочакваната церемония по награждаването.

Публиката бе предимно от близки и приятели на състезателите, които буквално бяха дошли от цяла България, за да участват в официалното откриване на колоездачния сезон. Участниците бяха мотивирани и готови за победа, но регламентът на състезанието бе с високи критерии, така че само най-подготвените и издръжливите удържаха на напрежението. Не липсваха и инциденти със спукани гуми и падания, но въпреки тези случки, настроението не бе помрачено. Членове на отбора „Лястовица” от град Казанлък споделиха, че от тук нататък следват състезания из цялата страна, а целта им е подобряване на резултати от миналия колоездачен сезон.

В самия финал кметът на община Павел баня, Станимир Радевски, връчи наградите на най-големите състезатели. Третото място бе за Александър Тенев от колоездачен клуб „Лястовица”, гр. Казанлък. Среброто отиде при Нако Георгиев от „Цар Симеон”, гр. Пловдив. Купата на Павел баня отпътува пък за колоездачен клуб „Хемус”, Троян, благодарение на Минко Донковски. Станимир Радевски пожела много успехи на ръководството, треньорите на отбори и самите състезатели през новия колоездачен сезон.

За Pavelbanya.eu предаде
Румен Скрински

view entry ( прегледа: 871 )

Обезопасяват щъркелови гнезда 
02.04.2012
В последните три години EVN България следва целенасочена политика за монтиране на платформи върху стълбове от електроразпределителната мрежа с цел обезопасяване на щъркелови гнезда. В резултат на тази политика копванията е монтирала над 600 такива платформи в последните три години като процесът продължава и тази година.

Стълбове от електроразпределителната мрежа са предпочитано място от щъркели за разполгане на техните гнезда като често тези гнезда са в непосредствена близост до проводниците. В много случаи това е предпоставка за аварии и инциденти, които от една страна се отразяват фатално на птиците, а от друга причиняват щети и прекъсвания по мрежата. Чрез поставянето на предпазни платформи гнездата се повдигат на разстояние около 1 метър от проводниците. По този начин не само се предпазва животът на птиците, тъй като тези платформи не пропадат между проводниците на електрическата мрежа, но и се намалява потенцилната опастност от подпалване на гнездата.

За района на Павел баня тази година такива платформи е планирано да се монтират в района на селата Габарево, Асен, Долно Сахране и др.

Инициативата на EVN България за монтиране на платформите е съгласувана със съответните регионални инспекции по околна среда и води (РИОСВ).

По информация на www.Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 827 )

Откраднаха телевизор 
31.03.2012
На 30.03.т.г. около 17.32 ч. в Районно управление «Полиция» -
Казанлък е получено съобщение от 56 годишен мъж от с. Габарево, общ. Павел баня, за това че след като се прибрал в дома си установил, че му е откраднат телевизора.

В дома е проникнато, чрез взломяване на входната врата. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.31,03,2012
view entry ( прегледа: 830 )


<< <Предишна | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | Следваща> >>