Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - БСП печели в град Павел баня, Дост в общината
Павел баня
БСП печели в град Павел баня, Дост в общината 
27.3.2017
Готови са резултатите от Павел баня за проведениете вчера избори за народни представители. Според данните на ЦИК 13914 човека са имали право да гласуват. От тях са гласували 7563 или 54%.

534 са недействителните бюлетини, а 79 човека не са подкрепили никого. Разпределнието на останалите е както следва:

Гласовете в град Павел баня:
6. Воля - 38
9. ДПС - 148
10. БСП - 410
11. ГЕРБ - 358
13. Дост - 216
17. Патриоти - 245

Гласовете в цялата община Павел баня са:
6. Воля - 132
9. ДПС - 1210
10. БСП - 1652
11. ГЕРБ - 1336
13. Дост - 1664
17. Патриоти - 691

Поради непреминаването на 4% бариера от Дост, гласовете им се прехвърлят към останалите партии.


view entry ( прегледа: 1778 )

Установиха кражба на ток 
23.3.2017
На 22.03.2017 г. служители на Участък - Павел баня и служители на EVN - България са извършили проверка на къща, намираща се в с. Горно Сахране, общ. Павел баня, като на адреса са констатирали неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.234 в, ал.1 от НК.
view entry ( прегледа: 1813 )

Обединените патриоти канят на среща с Ангел Джамбазки 
16.3.2017
Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО - канят жителите на общината на среща с евродепутата и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки на 23 март /сряда/ от 16:30 ч. в зала "Младост" на читалище "Напред" в Павел баня.


view entry ( прегледа: 1847 )

ДПС кани на среща с председателя на партитята и кандидати за народни представители областта 
13.3.2017
Политическа партия ДПС кани на среща-концерт жителите на община Павел баня с председателя на партията Мустафа Карадайъ и кандидати за депутати от Старозагорски многомандатен избирателен район.

Срещата разговор ще се състои на 15.03.2017 г. (сряда) от 18:00 часа в голямата зала на читалище "Напред" в град Павел баня.

*Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
view entry ( прегледа: 2204 )

Разбиха здравната служба в с. Александрово 
13.3.2017
На 11.03.2017 г. в РУ - Казанлък е получено съобщение, че е разбита здравната служба в с. Александрово, общ. Павел баня. При посещение на място е установено, че за времето от 18.00 ч. на 10.03.2017 г. до 16.00 ч. на 11.03.2017 г. неизвестен извършител, след като е взломил ПВЦ прозорец, е проникнал в сградата и е повредил 2 ПВЦ врати на лекарски кабинети.

Нанесени са щети за около 1000 лв. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.216, ал.1 от НК.

МВР
view entry ( прегледа: 1836 )

ГЕРБ кани на среща с кандидати за народни представители от Старозагорски регион​ 
10.3.2017
Политическа партия ГЕРБ кани на среща жителите на община Павел баня с водача на листата на Старозагорски многомандатен избирателен район инж. Емил Христов и кандидати за народни представители.

Срещата разговор ще се състои на 13.03.2017 г. (понеделник) от 17:00 часа в зала "Младост" на читалище "Напред" в град Павел баня.


*Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

view entry ( прегледа: 1887 )

Мераклиите на село Габарево отбелязаха Националния празник 
5.3.2017
Кукерска група “Мераклии” от село Габарево за първа година участва в кауза “Пробуждане с хоро” и отпразнува Националния празник на България с кръшни хора и забави, съобщиха за Pavelbanya.eu от състава.

Също така кукерската група на 3 март участва в Калофер, като мераклиите бяха поканени от кмета на гр.Калофер, Румен Стоянов, който ги представи пред публиката.

"Идеята се роди от младежите в кукерската група “Мераклии”.
Ние колективно решихме да се включим в каузата “Пробуждане с хоро”.
Каузата “Пробуждане с хоро” е по идея на “Българи за България” и “Сдружение Азбукари”.

С тази своя кауза ние искаме да отправим призив към всички българи – нека обединим своите чувства, воля и дух, нека бъдем народ", казва Златан Михалев от "Мераклии".

Кукерската група е създадена на трети март 2013г. Участниците в групата са между 35 и 40 души, като с всяко следващо участие групата нараства. В кукерската група има участници от всякаква възрастова група, но младежите надделяват. Ние сме отделна кукерска група от Народно Читалище “Обнова” с.Габарево, споделя още Михалев.

Той разказа, че като млада кукерска група имат малко участия, но те винаги са били успешни. През изминалата и настоящата година са взели участие в гр. Павел Баня, с.Турия, гр. Перник, а последното им участие е от тържествата, посветени на 3 март, в Калофер. "Престижни награди засега нямаме, но имаме грамоти за участия и поощрителни награди. На последното ни участие в гр.Перник нашата кукерска група бе на първо място от SMS гласуването в общ.Павел Баня, уточнява Златан Михалев.

И допълва: "Ние като млада кукерска група сме много желани сред публиката, понеже се състоим предимно от младежи макар и да имаме ветерани. Младежите в нашата група винаги допринасят за добрите ни участия със своите свежи идеи. Целта на нашата кукерска група е да запазим и разпространяваме българщината сред младите хора. Нека да запазим българското в нас и да го ценим", казва той.

Основните идеи на група "Мераклии" е да не пропуска празници и участия.
Да бъде винаги все така забавна и интересна за публиката.


Снимки и информация: Павел Павлов

view entry ( прегледа: 1812 )

"Троянски кон" влезе на карнавала в Павел баня 
26.2.2017
Наред с традиционните персонажи като кукери и плашилки за карнавала за Сирни Заговезни в Павел баня, тази година за пореден път групата от "Бригада" събра погледите на всички жители и гости на курорта.

Момчетата пресъздадоха моменти от легендарната Троянска война, двубоят между Ахил и Хектор, битката между ахейците и троянците. Кулминацията на номера им бе влизането на огромен дървен троянски кон, който обиколи централния площад.

Вижте атмосфера в снимки и видео на нашата Facebook страница - Pavelbanya.eu.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 1882 )

Община Павел баня обяви прием на документи за студентските стипендии 
22.2.2017
Със Заповед № РД 10-55/22.02.2017г. на Кмета на община Павел баня Станимир Радевски е обявен прием на документи за годишни стипендии за студенти редовно обучение (полагащи се за съответната учебна година на студенти приключили успешно най-малко първата година от своето обучение, в т.ч и за студенти първи курс на образователна степен Магистър), информират от общината.
Тема, по която да се представи разработка:

„ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ​ - ​МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ, БЪДЕЩЕ”;

Срок за представяне на документите:
31 март 2017г. в деловодството на община Павел баня;


Стипендии се отпускат на студенти, които отговарят едновременно на следните общи условия:
Имат постоянен адрес в някое от населените места на територията на общината;
Приети за обучение във висше учебно заведение, акредитирано от Националната агенция за оценяване и акредитация;
Заявили желание за отпускане на стипендия в определеният срок.

Годишни стипендии за студенти-полагаеми се за съответната учебна година се отпускат на:
Студенти, приключили успешно поне първата година от своето обучение, в т.ч студенти първи курс на образователна степен Магистър във висши училища, акредитирани от Националната агенция за оценяване и акредитеция;
Постигнали успех от предходната година, не по-нисък от много добър 5.00;
Успешно представили разработка на тема, определяна ежегодно от Кмета на Община Павел баня със заповед.

Кандидатите за стипендия подават до кмета на общината ЗАЯВЛЕНИЕ по утвърден образец - Приложение 1 към Правилника, придружено със следните документи:
Копие от студентската книжка;
Уверение от отдел “Учебен” на висшето училище, от което е видно, че студентът се е записал в поредния семестър и специалност, по която продължава образованието си или заверено копие от студентска книжка;
Разработка по определяната ежегодно тема.

Годишни Стипендии се изплащат за времето, когато студентът е зает с учебна работа – 9 месеца от учебната година;
Изплащането на годишната стипендията се преустановява, когато студентът:
1. Повтаря семестъра;

2. Прекъсне образованието си;

3. Промени постоянния си адрес.


Студент, който самоволно прекъсне образованието си или е изключен от висшето училище за проявена груба небрежност към учебната работа, е длъжен да върне на общината сумата, която е изразходвана за него като стипендиант, заедно със законно установените лихви. Когато студентът откаже доброволно да върне сумата заедно с лихвите, сумата се събира принудително по реда на ГПК.

view entry ( прегледа: 1738 )

България плаче за Дякона. Трогателни думи за Левски на Тотка Динева 
18.2.2017
Все по-често си мисля за мечтите. За какво мечтаем днес, за какво мечтаят децата ни, имаме ли изобщо мечти?

Разбираме ли ние, днес след 144 години думите, изречени за една мечта: “Мечтая да видя България свободна. Затуй посвещавам живота си на тази мечта. За нея мисля - за свободата българска!“

Да, 144 години ни делят от оня студен 19 февруари - мрачен и зловещ...

Затварям очи и чувам, че България плаче. Към нея, святата, са отправили взор най-чистите сини очи - горди и тъжни - към майка България.

Дали е събуден духът български? После чувам тишината. И усещам, че духът му е тук - след 144 години Левски е жив! Все още!

Отварям очи и се питам колко често ние, потомците, обръщаме поглед към него? Съхранен ли е духът му? И дали ние сме били неговата мечта?

Та за тях, за мечтите, си мисля днес и за бъдещето, в което не нас, а него виждам – горд и величествен, разговаря с децата ни.

И дано в мечтите им я има и нея – България! Тя, мъченицата, която днес плаче!

Затворете очи и чуйте – България плаче, за Дякона!

Тотка Динева е начален учител в Средно училище „Христо Ботев“, град Павел баня
view entry ( прегледа: 1759 )


<< <Предишна | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | Следваща> >>