Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Читалище Напред 1903 Павел баня проведе отчетно-изборно събрание
Павел баня
Читалище Напред 1903 Павел баня проведе отчетно-изборно събрание 
27.03.2013
На 26.03.2013г. се проведе отчетно-изборно събрание на Народно читалище „Напред-1903г“. Събранието разгледа отчета за дейността през последните години, очерта дейностите до края на 2013-та и избра ръководни органи.

Председателят на Читалищното настоятелство Донка Иванова представи Отчет за периода 2010-2013г, като сподели за постигнатите резултати и срещнати трудности. Още в началото тя припомни, че 2013г. е важна за Читалището, защото се навършват 110 години от основаването му и припомни някои факти от неговата история. Председателят изказа и своята благодарност към всички читалищни дейци, които през годините са работили активно за възхода на читалището.

Календарен план за дейността на Читалището през 2013г. представи Веселин Енчев - секретар. Той обяви и че всички дейностти през годината са подчинени на 110 годишнината на НЧ „Напред-1903г.“

Общото събрание прие без забележки отчетните документи.
Избрано бе и ново читалищно настоятелство.
ДОНКА ИВАНОВА РАСТЕВА – председател
ВЕСЕЛИН СТОЯНОВ ЕНЧЕВ
ТОТКА ХРИСТОВА ДИНЕВА
ДИМИТЪР МИЛЧЕВ МИЛЧЕВ
КОЛЬО ХРИСТОВ ПЪДЕВ
и
проверителна комисия:
МАРИЕЛА ДИМИТРОВА РОЙЛЕВА - председател
СВЕТЛА ГЕОРГИЕВА СТОЙНОВА
МАРИЯ ДОНЧЕВА НЕНОВА

Председателят на Читалището съобщи на събранието резултатите от конкурса по избор на нов секретар. Така от 01 април 2013г. длъжността секретар ще изпълнява Свилен Белчев.

Веселин Енчев се пенсионира след точно 37 години работа като секретар. Работата му е ознаменувана с десетки емблематични за културния живот събития. За своята дейност читалището е наградено с ордени „Кирил и Методий” I и II степен, почетения знак на президента на републиката и други. А на тържествата по случай 100 годишнината на читалището присъства лично тогавашния държавен глава – Георги Първанов.

view entry ( прегледа: 985 )

Старци в Турия 
25.03.2013
За поредна година в с. Турия – родното място на Чудомир – се проведе Международният фестивал на маскарадните игри, „Старци в Турия” 2013, организиран от община Павел баня, съвместно с кметство село Турия.

Във фестивалната програма взеха участие общо 20 кукерски и маскарадни групи от цялата страна с над 700 участници. „Старци в Турия” се провежда всяка година една седмица след Сирни Заговезни и в рамките на „Чудомировите дни”, посветени на знаменития хуморист, като своеобразен завършек на сезона на маскарадните игри в България.

Фестивалът има конкурсен характер и цели да покаже богатото културно наследство, свързано с кукерите и бита на българина. Всяка от участващите маскарадни групи бе оценявана от жури, определено със Заповед на Кмета на общината, а наградният фонд, осигурен от организаторите, бе на стойност 1200 лв.

Фестивалният ден премина под топлото гостоприемство на с. Турия и хубавото време. Дефилето на всяка кукерска и маскарадна група започваше след кратка анотация, а в самия край на празника се състоя и церемонията по награждаване.

В 9 категории бяха разпределени парични средства и грамоти за участие. За най-артистична група бе обявен кукерският състав от с. Веселиново. Маскарадната група от с. Калчево спечели приз за атрактивни персонажи. Най-автентични и традиционни маски според журито има кукерският състав от с. Победа. Кукерският състав от с. Дунавци взе отличието „Обучение в традицията на кукерството”, а поощрителната награда за дебют на Фестивала грабнаха участниците от маскарадната група от с. Ясеново.

Третото място бе за кукерската група от град Стралджа, с почетното второ място си тръгнаха участниците от с. Соколица, а безспорен победител в тазгодишното издание на Фестивала стана Маскарадна група „Кукери” от с. Челник.

Веселието продължи с правото хоро в студените води на турийската река – запазена марка на домакините, а оркестър „Минерален извор” от Павел баня забавляваше всички присъстващи с вечните народни песни.
„Старци в Турия” ежегодно се радва на стотици гости от страната и чужбина, дошли да почувстват духа на родните традиции, чиято сила се носи от поколенията.

Румен Скрински

Снимки от фестивал на маскарадните игри, „Старци в Турия” 2013
Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия Старци в Турия

view entry ( прегледа: 916 )

Стартират проекти за безработни 
21.03.2013
На територията на община Павел баня стартира предоставянето на социалната услуга „Личен асистент” по Проект „Взаимопомощ”. Проекта се реализира от община Павел баня и е с продължителност 14 месеца, като реалното предоставяне на услугата ще бъде 12 месеца от 01.03.2013г до 28.03.2014г.

Услугата се предоставя на 30 потребители, като за всички един от тях е извършена оценка на потребностите от Дирекция „Социално подпомагане”, гр. Казанлък. Всеки потребител има изготвен индивидуален план и седмичен график, съгласно който се предоставя социалната услуга. 15 лични асистенти са назначени на осемчасов работен ден. Те полагат ежедневни грижи за потребителите в рамките на работната седмица.
От 18.03. до 22.03.2013г. представители на екипа ще извършат мониторинг по предоставяните социални услуги.

Дирекция „Бюро по труда”, гр. Казанлък, съвместно с Община Павел баня, стартира реализацията на проект „Подкрепа за заетост” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Наетите лица са 15 на осемчасов работен ден, а работодател е община Павел баня. Срокът за реализация на проекта е 9 месеца.

От 01.04. 2013г. предстои стартирането на Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост”, където ще бъдат наети 30 лица от групата на трайно безработните, които до този момент са били на социално подпомагане.

През април предстои и стартирането на Регионална програма за заетост, където се очаква да бъдат наети 10 безработни лица от община Павел баня. Те ще бъдат от целевата група „Лица на 50-годишна възраст” и лица с ниско образование и/или квалификация.

ИНФОРМАЦИЯТА Е НА ОБЩИНСКА СЛУЖБА ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ КЪМ ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ И ДИРЕКЦИЯ „БЮРО ПО ТРУДА”, ГР. КАЗАНЛЪК, ФИЛИАЛ ПАВЕЛ БАНЯ

view entry ( прегледа: 892 )

Павел баня отново ще участва в "Часът на Земята" 
20.03.2013
За поредна година община Павел баня ще подкрепи инициативата "Часът на земята".

Часът на Земята
е глобална кампания, която има за цел да привлече общественото внимание върху проблемите, свързани с промените в климата и употребата на повече ресурси, отколкото човечеството разполага. Крайната цел на кампанията е да подтикне хората към реални действия. кампанията се реализира от WWF - Световен фонд за дива природа.

Часът на земята се отбелязва за първи път през 2007 в Сидни, Австралия, след което става традиция и се състои всяка последна събота от март месец. Всички хора които се чустват съпричастни спират осветлението си за един час.

Петото поредно издание на инициативата ще се състои на 23 март, събота, от 20.30 до 21.30 ч. През тази година ще участват 98 населени места от България.

По информация на WF - Световен фонд за дива природа
view entry ( прегледа: 886 )

Конфискуваха незаконни дърва 
12.03.2013
На 11.03.2013г. при извършена проверка в селскостопанска постройка, находяща се западно от гр. Павел баня, обитавана от Д.Т. на 24г., са установени три кубични метра дърва за огрев без контролна марка и документ за произход.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 929 )

Представители на министерство на земеделието и храните ще присъстват на Карнавала 
11.03.2013
Представители на министерство на земеделието и храните ще присъстват на Карнавала в неделя - 17 март.

По време на празника експертите в мобилния информационен център на Програмата ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по Програмата за развитие на селските райони.

По информация на Agro.bg
view entry ( прегледа: 901 ) https://www.agro.bg/news/article41538.htmlсвързан линк

Почина Теньо Паунов 
9.3.2013
Теньо Паунов, който бе концесионер на плажа в Павел баня, е починал тази сутрин в дома си, предаде БГНЕС. Най-вероятната причина е инфаркт. Близките му разказват, че през последните няколко дни той бил под изключително голямо напрежение заради обвиненията, които са му повдигнати от полицията и прокуратурата.

БГНЕС припомня, че кметът на Павел баня Станимир Радевски беше арестуван от служители на сектор БОП – Стара Загора и СПС – Стара Загора под ръководството на окръжна прокуратура. Заедно с него в ареста беше задържан и концесионерът на плажа в града Теньо Паунов. Дни по-късно и двамата бяха освободени срещу парична гаранция.

В едно от последните си интервюта Теньо Паунов говори за политическите интереси, които стоят зад задържането му и това на Радевски.

Eкипът на www.Pavelbanya.eu изказва съболезнования на близките и приятелите на Теньо Паунов. Публикуваме откъс от последното му интервю.

По информация на БГНЕС
Кадри - Пресс ТВ Казанлък

view entry ( прегледа: 884 )

Павел баня е представена в Google street view 
8.3.2013
Технологията Google Street View, която позволява на интернет потребители подробно да разглеждат различни градове и местности от нивото на улицата, вече е активна и в България. Страната ни е 48-ата държава, присъединена към системата на компютърния гигант Google.

Снимките, които започнаха преди 1 година, обхващат цялата страна, включително голям брой села и отдалечени местности. В градовете са снимани не само улици, а и голям брой паркове и градинки, тъй като от Google са ползвали не само коли, а и велосипеди, приспособени със специалните си камери, които обхващат 360 градуса и по хоризонтал, и по вертикал.

Google Street View, което буквално означава „Уличен изглед”, се включва автоматично през страницата на Google Maps, когато потребителят увеличи изображението до крайния му предел. Друг начин е потребителят да премести жълтото човече, което се намира в горния ляв ъгъл на екрана - там, където желае.

Целта на проекта е не само да задоволи естествения интерес на хората към околностите им, а също така и да помогне на различни бизнеси да се рекламират, обясни ръководителят на проекта Google Street View Улф Спицър. Потенциални купувачи или наематели на жилища могат да бъдат улеснени, ако системата бъде вградена в уебсайтовете на агенции за имоти, например, обясни Спицър и добави, че туризмът в древния италиански град Помпей се е покачил с 20%, откакто системата е била вградена в официалния им сайт.

Павел баня е представена с централната улица - ген. Столетов, ул Христо Ботев, части от ул. Чудомир, бул. Освобождение, ул. Петко Колев, бетонния път зад СБР-НК, ул Роза.


Гледки от Павел баня

Oт Google не са пропуснали и такива гледки:

По информация на Дарик нюз


view entry ( прегледа: 930 )

Община Павел баня е на 189-то място по достъп до информация 
06.03.2013
Община Павел баня е на 189-то място по активна прозрачност сред общо 264 общини в страната, сочи проучване на Програма Достъп до информация. В рейтинга на активна прозрачност сред всички институции в страната Общината е класирана на 386-то място от общо 490.

Класацията оценя публично достъпната информация, най-вече от интернет страницата на съответната организация. Павел баня събира 21,1 точки от възможни 78,5.

На първо място се класира община Добрич - 68,0т.
Община Казанък - 82 място - 37,0т.
Община Карлово - 96 място - 34,6т.
Община Севлиево - 134 място - 30,7т.
Община Брезово - 174 място - 25,6т.
Община Стара Загора - 175 място - 25,6т.
Община Братя Даскалови - 231 мсто - 19,0т.

Пълни резултати от проучването

По информация на "Програма за достъп до информация"
view entry ( прегледа: 935 )

Честит празник! Свобода на 135 години 
03.03.2013
По традиция тържествата, посветени на Националния празник, в Павел баня
започнаха с масовия лекоатлетически крос, който се проведе на 1-ви март, в центъра на
курортния град. Ученици от всички класове на СОУ „Христо Ботев” и Професионалната
гимназия по ресторантьорство и хотелиерство взеха участие в различните възрастови
групи. Наградите бяха осигурени от Община Павел баня и сектор „Образование и
спортни дейности”.

В навечерието на празника Хор за школувано пеене „Тодор Мазаров” поздрави
публиката с популярни възрожденски песни. Кольо Пъдев, преподавател по история в
СОУ „Христо Ботев”, рецитира стихотворение на Йорданка Трополова, а
Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини” поднесе на жителите и
гостите на Павел баня впечатляващия спектакъл „Освобождението”, като танцьорите
представиха нови и тематично подготвени хореографии, които разказваха за пътя към
свободата на българина. Домакин отново бе Зрителната зала на читалище „Напред”.
Павелбанци имаха възможност да наблюдават и уникална фотоизложба за живота и
делото на Великия княз Павел Александрович – една емблематична фигура, изиграла
важна роля в освободителните борби.

Тази сутрин в 09:30 часа е тържественото издигне на националният трикольор под
звуците на химна „Мила родино” и се поднасят венци и цветя на
паметника „Майка”, Цанко Комитата и паметника, издигнат в чест на загиналите руски
и финландски войни в борбите за национално освобождение.

Впоследствие автобус откарва учители, ученици и граждани, желаещи да посетят
тържествата на връх „Шипка”.

Eкипът на www.pavelbanya.eu Ви честити Националния
празник и пожелава все повече да мислим за свободата като за отговорност, която вече
135 години ни е завещана от времето.

Автор: Румен Скрински
Оператор: Милен Скрински

view entry ( прегледа: 903 )


<< <Предишна | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | Следваща> >>