Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - 140 години безсмъртие
Павел баня
140 години безсмъртие 
19.02.2013

В деня на всенародно поклонение пред славното дело на Апостола на българската свобода, ученици пяха възрожденски песни, рецитираха емблематични стихове, влезнаха в образите на Дякона и заптиетата, за да пресъздадат онзи миг, когато цяла една нация губи закрилника си.


Под патронажа на община Павел баня, по идея на читалище „Напред” и със съдействието на ръководство, учители и ученици на СОУ „Христо Ботев” бе организирана възпоминателна церемония по случай 140 години от гибелта на Васил Левски.


Дияна Шамбурова, преподавател по Български език и литература в СОУ „Христо Ботев”, откри събитието със силни думи за Апостола и добави, че „Левски успя да промени целия ни духовен мир чрез подвига си.” Последва едноминутно мълчание след което мултимедийна презентация за живота и философията на Дякона бе представена на публиката.
Ученици от 8. клас и СИП „Музика” към училището изпълниха „Обесването на Васил Левски” на Христо Ботев.

Впоследствие „Арт ателие” при СОУ представи литературно-музикална композиция по текстове на Радой Ралин и стихове на Стефан Фурнаджиев. Тазгодишният абитуриент на СОУ „Христо Ботев”, Петко Турданов, влезна в ролята на Апостола, защитавайки делото за свободата пред съда в разиграния отказ. Накрая възпоминателната церемония завърши с „Хубава си, моя горо” в изпълнение на учениците.


Събитието уважиха председателят на Общинския съвет, Недка Кавръкова, зам.-кметовете Йордана Енева и Милена Паунова, представители на Общинска администрация, учители от СОУ „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, представители на павелбанската общественост, местни културни дейци и ученици.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 909 )

Отстраненият Радевски не е отстранен 
16.2.2013
Решението за отстраняване на кмета на община Павел баня Станимир Радевски от длъжност не е влязло в сила. Това научи Дарик от зам. кмета на общината - Йордана Енева. По думите й, кметът е бил на работното си място и в четвъртък, и в петък. Той е обжалвал заповедта за отстраняването си.

Апелативният съд в Пловдив трябва да се произнесе по казуса в петък - 21 -ви февруари от 10 часа на насрочено дело.

Не искаме да се обезглавява общината ни, трудно се работи така, в напрежение и неизвестност, заяви Енева. Искаме спокойствие, защото проблемите на общината и на хората се нуждаят от решения всеки ден.

Станимир Радевски бе отстранен от длъжност на 14-ти февруари с Определение на Окръжния съд в Стара Загора, по искане на Окръжната прокуратура.

Мотивът на Съда за тази мярка е, че има достатъчно основания кметът да бъде отстранен от заемания пост, защото се разследва за престъпление по служба и в качеството си на длъжностно лице може да повлияе на обективните процесуални действия.

Ден след задържането му миналия петък, на пресконференция в Стара Загора пред журналисти, директорът на ОДМВР Алекси Алексиев заяви, че според него има основания кметът на Павел баня да бъде отстранен от длъжност.

По информация на Дарик нюз
view entry ( прегледа: 899 )

Отстраниха Радевски от длъжност 
14.02.2013
Старозагорският окръжен съд със свое решение отстрани от длъжност кметът на Павел баня Станимир Радевски.

В курортния град все още не са обявили, кой от двамата заместник кметове, ще поема правомощията на Радевски.


Кадри на ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 852 )

Обръщение от кмета на община Павел баня - Станимир Радевски 
12.02.2013
Във връзка с публикуваното съобщение за събитията около задържането на кмета на Павел баня, публикуваме следното право на отговор. Пълен запис на интервюто със Станимир Радевски - кмет на Павел Баня.

Кадри на ПРЕСС ТВ Казанлък

view entry ( прегледа: 837 )

Арестуваха Станимир Радевски. Той го очаквал. 
09.02.2012
Кметът на Павел баня Станимир Радевски е арестуван от служители на сектор БСП – Стара Загора и СПС – Стара Загора под ръководството на окръжна прокуратура, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Кметът е бил задържан от криминалистите вчера. Заедно с него в ареста е и концесионерът на плажа в града Теньо Паунов. Той е съпруг на единия заместник-кмет на общината.

Обвинението твърди, че от 2004 г. до 2008 г. в качеството си на длъжностно лице Радевски бил превишил правата си е прехвърлил пет имота на Паунов заедно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс в Павел Баня. Твърди се още, че с тези действия общината била ощетена със сумата от 803 800 лв.

По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл. 282, ал.2 вр. ал. 1 от НК, по което на лицата е повдигнато обвинение.

Работата по случая продължава.

Според приближени до Радевски, той е очаквал подобна акция от службите. Повече от месец, разследващи са събирали информация за сключваните и заведени в общината договори и са разпитвали различни свидетели. Това е била и причината от началото на годината в курортното градче да се коментира, че се готви поредният политически удар срещу кмета Радевски.

Коментира се, че обвиненията срещу него трудно биха издържали в съда.

Акцията срещу него има, по-скоро, за цел Радевски, за пореден път да бъде злепоставен.

По информация на ИА БГНЕС и ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 886 )

„Сурва“ 2013, град Перник – равносметката 
4.2.2013
Традиционният Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ 2013, който се провежда в град Перник, изпрати кукерите и плашилките на павелбанската община като победители. Фестивалът беше открит със зрелищно светлинно и звуково шоу, а 17 бяха категориите, в които се състезаваха над 6000 души и около 100 маскарадни групи от всички етнографски райони на България, както и гости от Европа, Азия и Африка.

В категория „Поддържане и предаване на местната традиция, Кукери“, село Тъжа, община Павел баня отнесе бронзов медал. Павелбанските кукери пък са сред най-атрактивните кукерски групи от Източна България. Те ни зарадваха с бронзовото отличие. Село Долно Сахране на общината може да се похвали със сребро в категория „Маски и костюми на кукери“, а според експертното жури, село Габарево притежава най-добрите учители по древните обичаи, защото присъди златен медал в категория „Обучение в традицията на кукерството“.

Най-запомняща е била играта на турийската кукерска група, която и в момента празнува своето първо място в категорията „Най-атрактивна игра“. Бронзови медалисти са и „старците“ на село Александрово. Село Търничане също достойно представи местните ентусиасти и спечели Голямата награда на Фестивала за кукерска група.

Подобен авторитетен форум като Международния фестивал „Сурва“, град Перник, събира ежегодно хиляди, желаещи да се докоснат до неповторимата атмосфера, претворена в автентичното предаване на традицията на всяко следващо поколение.

След малко повече от месец в село Турия ще се проведе и Международният фестивал „Старци в Турия“, който се организира от Община Павел баня.

По информация на Българското национално радио
Снимки: www.Surva.org и Иво Страхилов

view entry ( прегледа: 878 )

Кражба 
31.01.2013
На 30.01.2013 г. в УП – Павел Баня е получен сигнал за извършена кражба от вила, намираща се в местността „Боянски лозя” собственост на И.К. на 42 години.

Изпратеният на място екип установява, че неизвестно лице, след като е взломило прозорците и вратите на още две вили в близост до неговата, е извършило кражба на общо 250 м кабел.

По случая е образувано досъдебно производство.

ОД на МВР - Стара Загора
view entry ( прегледа: 877 )

ЕК нямала да забранява розовото масло 
31.01.2013
Европейската комисия е категорична, че няма да се взема решение за ограничаване на розовото масло и лавандуловото масло в парфюмерийните продукти.

Новината съобщи от Народното събрание, депутатът от Казанлък Емил Караниколов.

Пресс ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 859 )

Заловиха крадци на лавандула 
29.01.2012
На 27.01.2013 г. около 20:40 ч на железопътен прелез с. Габарево, общ. Павел Баня, екип на група „Охрана на обществения ред” при УП Павел Баня са спрели за проверка л.а. „Опел Астра”, управлявана от Ю.А. 42 години от с. Габарево.

Освен водачът на автомобила в него са пътували и лицата Н.А. на 36 години, Ю.К. на 39 години, З.К. на 39 години – и тримата от с. Габарево и О.Ч. на 29 години от с. Търничени.

При и извършената проверка в багажника на колата са открити 14 чувала с лавандулови резници. Те са откраднати от лавандулов масив от местността „Над друма” в землището на с. Габарево.

По случая е образувано досъдебно производство. Петте лица, пътували в автомобили са задържани в РУП – Казанлък. Работата по случая продължава.

По информация на ОД на МВР - Стара Загора
view entry ( прегледа: 888 )

Област Стара Загора каза ДА на нова ядрена електроцентрала 
28.01.2013
Според официалните данни 57.4% от гласувалите в област Стара Загора са за изграждане на нова ядрена електроцентрала. Това обяви централната избирателна комисия, след като в 2:30 часа, вече бяха обработени всички протоколи от секциите в областта.

Гласувалите са общо 58448 души. 33525 са посочили ДА и 24176 са зачеркнали НЕ. 747 бюлетини не са отговорили на изискванията.

По информация на Централна Избирателна Комисия
view entry ( прегледа: 884 )


<< <Предишна | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | Следваща> >>