Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Показват филм за непознатия Чудомир
Павел баня
Показват филм за непознатия Чудомир 
24.02.2012
Едночасов документален филм „Непознатият Чудомир" ще бъде показан в последния ден на тазгодишните празници на Чудомир, организирани от едноименната фондация в Казанлък. Филмът ще се излъчи по bTV, на 1-ви април, в Деня на хумора и шегата, е е част от авторската поредица „ НепознатиТЕ", с автор Георги Тошев.
Лентата ще разказва за малко познати или съвсем непознати факти от живота на видния туриец, оставил незабравимите образи на „Нашенците" в българската литература и живопис.
60 минутната продукция със заглавие "Непознатият Чудомир" е инициатива на Фондация „Чудомир" и ще бъде премиерно представена по време на Чудомирови празници 2012 в Казанлък на 29 март.

Чудомировите празници започват на 25-ти март и продължават седмица, вече 19 години. В този период Казанлък се превръща в културна столица на България, заради поредицата културни поряви, театрални постановки, литературни срещи и изложби.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 826 )

Образувано бързо полицейско производство 
23.02.2012
На 21.02.т.г. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу : 42 год. З.Р. от Павел баня, за това че на същата дата около 14.00 ч. по ул. «Христо Ботев» до автогара - Павел баня, управлявал л.а. Фолксваген «Голф», със старозагорска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация – 1,42 промила, установено с дрегер.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 824 )

"Старците" се върнаха с първо място от Раковски 
19.02.2012
Вчера-18-ти февруари в град Раковски се проведе Х-ти Международен фестивал на кукерските и маскарадните игри „Кукове”. Той е вторият по големина след Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва” в гр.Перник. Празникът се заражда спонтанно от група младежи, които участват в танцовия състав при читалище „Св.св.Кирил и Методий” гр.Раковски.

Павелбанските кукери и плашилки са традиционни участници в маскарадното веселие в гр. Раковски. Също толкова традиционно те обират първите места на подобни фестове.

Ексклузивно видео от участието на павелбанската кукерска група….

Съвсем скоро е и „Карнавалът - 2012” - Павел баня - 26.02, който събира ежегодно жители и гости на Павел баня, пленени от богата феерия и цветност на кукерските костюми, автентични облекла, импровизирани одежди и магия, която строшава зимната хватка, за да се подготви природата за новия си жизнен цикъл.

Днес на Месни Заговезни в с.Тъжа, Община Павел баня, се провежда карнавалът „Старчешка булка”, който пресъздава уникалните традиции в тази обредност, характерни само за балканското селце.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 823 )

Две катастрофи и двама загинали на заледен участък 
18.02.2012
Мъж и жена загинаха на място след катастрофа на заледен участък на около един километър след с. Манолово, общ. Павел Баня. 75-годишният водач от Казанлък и неговата спътничка - на 78 години, се движели с лек автомобил Фолксваген "Пасат" със старозагорска регистрация. Пред тях имало товарен автомобил "Ивеко". Поради заледени участъци на платното водачът на товарната кола - 31-годишнен мъж от Ямбол, намалил скоростта. В следствие на това той бил застигнат и блъснат отзад от Пасата. От сблъсъка възрастните мъж и жена починали на място.

Трагичният инцидент е станал малко преди 18:00 часа вчера. Двадесетина минути преди това възникнала друга катастрофа на същото място с трима младежи. Лек автомобил Рено "Меган" се преобърнал в крайпътна канавка. Причината е движение с несъобразена скорост по заледено и неопесъчено пътно платно, разясняват от полицията. Шофьорът е на 21 години от София. С комоцио са се разминали неговите спътници на същата възраст. Младата жена е от столицата, а другият младеж от Сопот. Водачът е без наранявания, а другите двама са оставени под наблюдение в отделение "Неврохирургия" при МБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 826 )

Разкрити престъпления: 
15.02.2012
На 14.02.т.г. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е образувано незабавно полицейско производство срещу : 30 годишната С.Ч. от с. Горно Сахране, общ. Павел баня, за това че неправомерно се е присъединила към електроразпределителната мрежа, собственост на EVN България.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък по отношение на взломната кражба от частен дом в с. Хаджидимитрово, общ. Казанлък, при която са отнети : електрожен, шлайф - машина, 50 литров компресор, флекс, обер - фреза, виброшлайф, бормашина, макара с 50 м. монофазен кабел, 50 метра монофазен кабел, 10 различни удължители по 5 метра, два ел. мотора, 120 литров меден казан за изваряване на розово масло и ел. моторен трион за рязане на дърва, са установени извършителите на деянието – това са : 38 год. Д.Д. от Павел баня и 37 год. Т.В. от Самоков. Работата по случая продължава.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 843 )

Галина Стоянова атакува казанлъшкия "празник на розата" 
12.2.2012 Кметът на Казанлък: "Да се отнемат правата на фондация "Българска роза"
Да се отнемат правомощията за организиране и провеждане на Празника на розата в Казанлък, от страна на фондация „Българска роза". Това ще гласуват казанлъшките съветници утре - понеделник, по предложение на кмета на общината Галина Стоянова.

Като мотиви за исканото отменяне на правата, Стоянова се позовава на това, че няма отчетност на средствата, акумулирани от фондацията за празника, за който средства осигурява и общинския бюджет. Липсата на отчетност на разходната част на фондацията и големият обществен интерес, както и факта, че община Казанлък е единствената община с наложен туристически бранд - траките и розите, са сред кметските мотиви на Галина Стоянова да предложи на съветниците да отнемат предоставените преди 15 години права на фондацията за празника. Ако това се приеме той ще се организира единствено от община Казанлък.

Правата за организиране на празника на розата са предоставени на едноименната фондация още през 1997 година, с решение 158 от 13-ти март същата година на тогавашния Общински съвет в града. Решението е от три точки и касае учредяването от Община Казанлък на фондация „Българска роза". Със същото решение на фондацията се предоставя помещение за дейност и се предоставят правата за финансирането и организацията на Празника на розата.

В края на миналия месец с кметска заповед фондацията бе изнесена от общинския обект, в който се намираше и към момента съхранява имуществото си под наем в помещения на частна фирма.
По кметското предложение за отнемане правата на фондацията се очаква сериозен дебат, най-малкото заради факта, че най-дълго председателствалият фондацията екс кмет на Казанлък Стефан Дамянов и един от най-големите спонсори на Празника на розата досега Росен Георгиев - директор на фирма "Българска роза" са и общински съветници.

По информация на Дарик нюз
view entry ( прегледа: 828 )

Обръщение на кмета на община Павел баня 
8.02.2012 Обръщение на Кмета на община Павел баня във връзка със зимната обстановка и съораженията на язовирите

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 827 )

Обявяват се три неучебни дни - от 8 до 10 февруари за цяла България 
7.02.2012
Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов издаде Заповед № РД09-155/07.02.2012 г. с която се обявяват за неучебни дните от 8 до 10 февруари, влючително, за учениците на територията на Република България.

Заповедта е на основание чл. 25, ал. 4 от Закона за администрацията и чл. 93 а, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета, във връзка с влошените метеорологични условия.

view entry ( прегледа: 807 )

Учениците са във ваканция до края на седмицата 
31.01.2012
Учениците в цялата Старозагорска област няма да учат от 1 до 3 февруари, включително, информира началникът на РИО Татяна Димитрова.

Грипната ваканция в областта се обявява заради повишената заболеваемост сред учениците в региона.

Директорите на училищата са уведомени с писма от инспектората по образованието.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 811 )

„СУРВА” 2012 ИЗПРАТИ УЧАСТНИЦИТЕ ОТ ПАВЕЛБАНСКИЯ КРАЙ КАТО ПОБЕДИТЕЛИ 
30.01.2012
И тази година община Перник бе организатор и домакин на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва" 2012 – Перник, 21-ми поред. По традиция фестивалът се радва на висок интерес както от страна на зрители, така и на много кукерски и сурвакарски групи от цялата страна и чужбина. Община Павел баня не пропуска нито едно фестивално събитие от „Сурва”, а с всяка изминала година наградите за кукерските групи на общината се увеличават.

В категория „Атрактивност на групите от Източна България” златният медал грабна кукерската група на село Търничане, община Павел Баня. Село Габарево, община Павел баня, отнесе среброто в категория „Обучение в традицията при кукерите”. Със злато се закичиха и павелбанските плашилки и „старци” в категория „Атрактивна група при кукерите”, а село Осетеново, община Павел баня, също грабна за съхранение злато в същата категория. Кукерите от с. Турия, община Павел баня, занесоха в читалището си голямата купа на фестивала „Сурва”.

Фестивалът се организира от Община Перник от 1966 година. От 1985 година има статут на международен. През 1995 година Перник е приет за член на Федерацията на европейските карнавални градове. Традиционно във фестивалната надпревара участват около 6 000 души в около 100 маскарадни групи от всички етнографски райони на България и гости от Европа, Азия и Африка.

По информация на Информационна агенция „Pernik Today”
Румен Скрински


view entry ( прегледа: 804 )


<< <Предишна | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | Следваща> >>