Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - С дъх на минало
Павел баня
С дъх на минало 
26.6.2013
На 26-ти (сряда) от 11:00ч. в Историческия музей ,"Искра", Казанлък, се състоя церемония, на която директорът на музея - Момчил Маринов - предаде фотокопие на книга "Биография на Савва Иванов" на председателя на читалищното настоятелство на читалище "Напред" - Донка Иванова.

Книгата е написана през 1908г. и е единственият запазен документ от времето на създаването на Павел баня. Повод за събитието са тържествата по случай 110 годишнина на читалището в Павел баня.

Марияна Ибришимова от Историческия музей представи интригуващи факти около написването на книгата и самото й съдържание. Уникалният артефакт съдържа биография на рода на поп Савва и подробен разказ за трудните дни преди и след Освобождението, когато той и още неколцина са се осмелили да напуснат опожареното село Турия, за да се заселят в изоставените от поробителите къщи. Книгата включва още християнски беседи и завещанието, което отец Савва оставя на своите близки.

Бе подписан и приемно-предавателен протокол от страна на представителите на музея и читалището, а Донка Иванова изказа благодарности за подетата инициатива И финансирането на Недялко Несторов, редактор на www.pavelbanya.eu.

Тя подари фотокопия на Първия празник на розата и минералната вода през 1966г. в Павел баня на директора на музея и изрази надежда, че и занапред ще продължи сътрудничеството в културно отношение между Павел баня и Казанлък.

В самия финал Антониета Попсавова, правнучка на отец Савва, вълнувайки се, сподели накратко за живота и делото на своя прадядо и получи като подарък копие от неговата книга.
На събитието присъстваха още секретарят на читалище "Напред -1903", Свилен Белчев, и представители на местни медии.

Румен Скрински
Предаване копие от дневника на отец Савва Иванов Предаване копие от дневника на отец Савва Иванов Предаване копие от дневника на отец Савва Иванов Предаване копие от дневника на отец Савва Иванов Предаване копие от дневника на отец Савва Иванов Предаване копие от дневника на отец Савва Иванов Предаване копие от дневника на отец Савва Иванов


Коментари 
Comments are not available for this entry.