Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Младежи от Павел баня ще правят документален филм за Ботевия четник Цанко Комитата
Павел баня
Младежи от Павел баня ще правят документален филм за Ботевия четник Цанко Комитата 
2.6.2013
Паметник на Цанко Комитата в Павел баня
Паметник на Цанко Комитата в Павел баня
Павел баня. В Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, група младежи от Павел баня обявиха, че имат идея за създаване на документален филм, който разказва за живота и делото на един от най-младите Ботеви четници - Цанко Комитата, родом от село Турия, съобщи за Агенция „Фокус” Румен Скрински.

Младежите са открили сред архивите на Народната библиотека единствената книга, писана за четника, докато е бил още жив през далечната 1926 година. Ентусиастите смятат именно по информацията, която съдържа уникалното издание, както и чрез записани разкази за Комитата от местни творци, да създадат един амбициозен интерактивен материал, чиято цел е популяризация на биографията на Цанко Минков.

Идеята е на следващия 2 юни през 2014 година проектът да бъде завършен и представен на широката общественост на Павел баня и региона. До този момент младежите са открили подкрепа в лицето на известния журналист и краевед, Йорданка Трополова, но се надяват и на още хора, които биха се заинтересували от благородното начинание.

Информационна агенция "Фокус"

Коментари 
Comments are not available for this entry.