Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - „Аз съм българче…”
Павел баня
„Аз съм българче…” 
1.6.2013
В празничната сутрин на първи юни дворът на Средно общообразователно училище, „Христо Ботев”, гр. Павел баня, се изпълни с учениците на целия начален курс. Родители и учители получаваха поздравления и букети от своите деца, които се включиха в националната инициатива „И аз съм българче”, като рецитираха вечното стихотворение на Иван Вазов, строени пред паметника на патрона на училището.

Впоследствие първокласниците на Донка Милушева и Живка Кацарска влязоха за последен път за тази година в класните стаи, за да получат своите удостоверения и грамоти. Учителите поздравиха малчуганите за техния празник, като не пропуснаха да отбележат изключителното трудолюбие през учебните месеци, което децата за положили. По-голямата част от учениците завършиха с пълно отличие първи клас, а сега е време за ваканция!

По-късно през деня празникът в Павел баня се пренася в репетиционната зала на ансамбъл „Детелини”, който очаква гости от далечна Япония. Танцьорите ще се включат в традиционното представяне на български народни костюми и музикални инструменти от всички етнографски области на страната. Инициативата цели популяризиране на богатото фолклорно наследство и се провежда ежегодно, като привлича много чуждестранни туристи. Малките детелинки пък отрано са по розовите градини на Долината, участвайки в тържествата по случай Празника на розата в град Казанлък.

В утрешния ден ще се състои тържествена церемония и заря проверка по случай Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България на централния площад в Павел баня. Късно вечерта се очаква да пристигнат и танцьорите от ансамбъл „Руска фантазия” от побратимения с Павел баня град Лиски, Русия, които са част от специалните гости за Празника на розата и минералната вода, който започва следващата седмица в курортния град.

Румен Скрински

Коментари 
Comments are not available for this entry.