Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - 24 Май - Духът на празника
Павел баня
24 Май - Духът на празника 
24.05.2013

По традиция Зрителната зала на читалище „Напред”, гр. Павел баня, бе домакин на тържествения концерт по случай Деня на славянската писменост, българската просвета и култура, организиран от Средно общообразователно училище „Христо Ботев”, с подкрепата на община Павел баня и със специалното участие на Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство.

В самото начало на тържеството зам.-кметът на общината, Йордана Енева, произнесе слово и поздрави всички присъстващи – учители, ученици, граждани и гости – като изтъкна, че 24-ти май е повод до се фокусираме върху добродетелите, в които всеки един от нас е възпитан. Тя е убедена, че най-дълго честваният ни празник в историята ще пребъде за поколенията.

Веднага след това прозвучаха вечните Вазови стихове на „Аз съм българче” в изпълнение на Александър и Михаил Белчеви. Един колективен проект представиха малчуганите от Детска театрална студия „Дядовата ръкавичка” към читалище „Напред” и Школата по изкуствата към Община Павел баня.

Откъс от „Ние, врабчетата” на Радичков бе разигран на сцената от младите театрали. Ученици от 5. клас на СОУ „Христо Ботев” пък поздравиха с песни абитуриентите на Випуск 2013. Адаптирани приказки за сцена, разказващи за вечния чудак, Хитър Петър, представиха учениците от Артателие „Патиланци”. Професионалистите от гимназията по ресторантьорство и хотелиерство отведоха публиката във трагикомичния свят на Чудомир със сценката „Жената днес”.

В самият финал на празничния спектакъл Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”, гр. Павел баня, разкри богатия фолклорен свят, разказващ мъдростта на вековете. Специален гост в програмата на ансамбъла бе музикантът и бивш танцьор на „Детелини” от Националното училище за фолклорни изкуства, „Филип Кутев”, Ивайло Стефанов, който изпълни популярни мотиви от народни песни на гайда.

Тази вечер Павел баня очаква своите абитуриенти от СОУ „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, които ще бъдат поздравени от кмета на общината, а по-късно ще се отправят към последната си вечер като „един неразделен клас”.

ЕКИПЪТ НА WWW.PAVELBANYA.EU ВИ ЧЕСТИТИ ДЕНЯ НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ, БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА, КАТО ПОЖЕЛАВА ЗДРАВЕ, МНОГО ТВОРЧЕСКИ УСПЕХИ И СИЛЕН ДУХ, ЗА ДА ПРЕБЪДЕ ЗНАНИЕТО!

Коментари 
Comments are not available for this entry.