Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Европейският ден в малкия град
Павел баня
Европейският ден в малкия град 
09.05.2013
9 Май в Павел баня
9 Май в Павел баня
9 Май в Павел баня
9 Май в Павел баня
По традиция Денят на Европа известен още и като Ден победь, бе отбелязан
в Павел баня с културни прояви. В утрото на девети май ветерани от Втората световна война присъстваха на тържествена церемония пред паметника „Майка” в курортния град, където ученици от СОУ „Христо Ботев” приветстваха своите гости и поднесоха цветя. Вр. и. д. кмет, Йордана Енева, поздрави присъстващите и поднесе венец в знак на признателност към героите на войната.

Малко по-късно в ранния следобяд „Открита читалня” бе организирана от училищното настоятелство на СОУ „Христо Ботев” и настоятелството на
читалище „Напред”, с подкрепата на община Павел баня. Ученици от 4. клас прочетоха популярни текстове на Валери Петров, Джани Родари, Шарл Перо, Астрид Лингрен, Ран Босилек и научиха интересни факти за същността на Европейския съюз. Отново прохладното пространство около паметника „Майка” бе домакин на мероприятието, на което присъстваха граждани и гости на курорта.

Впоследствие за всички желаещи бе подготвен и образователен филм, който
разказва за историята и развитието на европейското семейство. Стана ясно също така, че „Открита читалня” ще бъде организирана отново в края на месец май, като темата ще бъде посветена този път на предстоящата ваканция на учениците.

Румен Скрински

Коментари 
Comments are not available for this entry.