Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Позитивно: за Земята и чистотата
Павел баня
Позитивно: за Земята и чистотата 
22.04.2013
Като продължение на пролетната кампания „Да изчистим България за един ден”, доброволци, ученици, учители и организации се включиха в традиционната акция по чистота в община Павел баня.

Равносметката е близо 750 души, ангажирани в 13-те населени места на територията на общината, които активно се включиха в името на това да направят своето родно място и околностите му по-приветливи и красиви.

За девета поредна година в Деня на Земята ученици и учители от СОУ „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство запретнаха ръкави и в двора на училищата събираха бутилки, пластмаси, найлонови опаковки и други отпадъци. След което те окопаха градинките, засадиха цветя и храсти. Санитарният полуден, който бе обявен за неучебен в цялата община, продължи с почиствания на основните пътища, свързващи населените места. Градският парк в курорта също посрещна ентусиасти, които събраха боклуци, оплевиха цветните лехи и посадиха нови дървесни видове на свободните тревни площи.

Община Павел баня съвместно с „Екопак” предостави над 500 чифта ръкавици и чували, както и организира извозването на отпадъците до общинското депо.

Участващите в инициативата споделиха, че това е една от модерните изобретени традиции, която близо десет години се радва на голям успех и увлича все повече хора в посока към промяна на отношението ни спрямо природата.

Румен Скрински

Коментари 
Comments are not available for this entry.