Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Политическата саморазправа в Павел баня продължава!
Павел баня
Политическата саморазправа в Павел баня продължава! 
29.03.2013
По време на редовното заседание на общинския съвет в Павел баня, бяха прекратени правомощията на председателят на съвета Недка Кавръкова. За отстраняването на председателя са били нужни 9 гласа квалифицирано мнозинство то 17 членния общински съвет в Павел баня.

Новият председател на местния парламент в курортния град е Христина Петрова, която заемаше длъжноста в предишния общински съвет и е представител на Сдружение „Балкани", в която на предните избори влизаха ДПС, ГЕРБ и БСП и бяха основните опоненти на отстраненият от длъжност Станимир Радевски.

Кавръкова, съобщи, че ще обжалва решението, а според нея продължаващото заседание на съвета е незаконно, тъй като не е влязло в сила нейното отстраняване.

Тя съобщи, че мотивите за отстраняването й според съветниците били няколко. Че била подкрепяла ВриД кмета Йордана Енева, която не била избрана от общинския съвет, като с това подкрепяла кмета, а не интересите на общинския съвет. Кавръкова, обаче, коментира, че има заповед, която е заверена и от областна администрация, в която при отсъствие на доскорошния кмет Станимир Радевски, тъкмо Енева го замества.

Другият мотив за отстраняването й било отношението по казуса Радевски и подписаният договор за плажа в Павел баня. Съветниците, обвинили Кавръкова, че е заблудила медиите с твърдението, че съветът е дал решение за продажба на общинските имоти, довели до ареста на Радевски и вече покойния Теньо Паунов.
Кавръкова е представила пред съветниците решение 150 от 3-ти октомври 2008-ма година, в протокола към което става ясно че от 17 общински съветника, всички са гласували и възложили на кмета да подпише договора за продажба на въпросните имоти. Един общински съветник не е присъствал на заседанието. Решението е взето при председателството именно на Христина Петрова.

Отстранената като председател на общинския съвет в Павел баня Недка Кавръкова, коментира, че ще обжалва решението за нейното отстраняване.

По информация на Пресс Тв Казанлък

Коментари 
Comments are not available for this entry.