Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Задържаха иманяри, разбили уникална гробница
Павел баня
Задържаха иманяри, разбили уникална гробница 
На 26.02.2013 г. служители на ГД „Национална полиция” задържали в момент на археологически разкопки на могила, намираща се между гр. Павел баня и с. Габарево, трима казанлъчани.

На мястото е извършен оглед от където са иззети технически средства, послужили на лицата в дейността им. В жилищата на Г.Т. на 43 години, Р.И. на 57 години и Е.Г. на 42 години са открити и иззети глинени съдове, преносим компютър и др. вещи имащи отношение към образуваното в РУП – Казанлък досъдебно производство.

Работата по разкриване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

Екип на Исторически музей "Искра" - Казанлък, е установил, че разбитата от иманяри тракийска гробница, е тухлена и не е проучвана досега. Тя се намира между Павел баня и с. Габарево. От т.нар. тухлени гробници има седем разкрити. Те са местен феномен, т.е. открити са само в Казанлъшко.

Проф. Божидар Димитров лично се е ангажирал да съдейства на музея за получаване на необходимото разрешение за незабавно започване на спасителни разкопки на могилата. ИМ "Искра" е готов с екипа от специалисти, който ще се ръководи от археолога Меглена Първин.

Община Казанлък има готовност да осигури необходимите 15 хил. лева за спасителните дейности на разбитата от иманярите гробница. Тези средства са от държавния бюджет и бяха предоставени целево на Община Казанлък за археологически разкопки.

По информация на Дарик нюз

Коментари 
Comments are not available for this entry.