Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - 140 години безсмъртие
Павел баня
140 години безсмъртие 
19.02.2013

В деня на всенародно поклонение пред славното дело на Апостола на българската свобода, ученици пяха възрожденски песни, рецитираха емблематични стихове, влезнаха в образите на Дякона и заптиетата, за да пресъздадат онзи миг, когато цяла една нация губи закрилника си.


Под патронажа на община Павел баня, по идея на читалище „Напред” и със съдействието на ръководство, учители и ученици на СОУ „Христо Ботев” бе организирана възпоминателна церемония по случай 140 години от гибелта на Васил Левски.


Дияна Шамбурова, преподавател по Български език и литература в СОУ „Христо Ботев”, откри събитието със силни думи за Апостола и добави, че „Левски успя да промени целия ни духовен мир чрез подвига си.” Последва едноминутно мълчание след което мултимедийна презентация за живота и философията на Дякона бе представена на публиката.
Ученици от 8. клас и СИП „Музика” към училището изпълниха „Обесването на Васил Левски” на Христо Ботев.

Впоследствие „Арт ателие” при СОУ представи литературно-музикална композиция по текстове на Радой Ралин и стихове на Стефан Фурнаджиев. Тазгодишният абитуриент на СОУ „Христо Ботев”, Петко Турданов, влезна в ролята на Апостола, защитавайки делото за свободата пред съда в разиграния отказ. Накрая възпоминателната церемония завърши с „Хубава си, моя горо” в изпълнение на учениците.


Събитието уважиха председателят на Общинския съвет, Недка Кавръкова, зам.-кметовете Йордана Енева и Милена Паунова, представители на Общинска администрация, учители от СОУ „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, представители на павелбанската общественост, местни културни дейци и ученици.

Румен Скрински

Коментари 
Comments are not available for this entry.