Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Дискутират референдум за затваряне на полигона Змейово
Павел баня
Дискутират референдум за затваряне на полигона Змейово 
14.01.2013
За първи път старозагорци могат да участват в местен референдум за бъдещето на полигон „Змейово", сочен като един от източниците за дългогодишните обгазявания в региона. Инициативата за народното допитване е на групата на ВМРО-БНД в Общински съвет - Стара Загора. Работна група, в която участват представителите на всички политически сили в Общинския съвет, до 10 февруари трябва да уточни техническите въпроси около допитването-формулиране на въпрос, дата и механизъм на провеждане.

Представителите на политическите сили в местния парламент подкрепиха идеята на воеводите за местен референдум, свързан със съдбата на полигон „Змейово" по време на политически консултации. Въпросът, датата и механизма за провеждане на допитването се определят от Общинския съвет, припомни неговият председател Емил Христов.

Подкрепяме възможността старозагорци да заявят своето мнение в местен референдум, коментира и пиарът на военния полигон „Змейово" Станимира Данева, която също присъства на срещата. "Нямаме притеснения, защото може да се докаже, че полигонът не е виновен за обгазяванията. Подкрепям напълно идеята за провеждането на местен референдум, но смятам, че въпросът не трябва да бъде краен, а да даде възможност на старозагорци да отговорят. Аз съм „за" това да се чуе гласа на гражданите".

Илия Златев, водач на групата на левицата, заяви че ще дадат подкрепата си за провеждане на референдум, но настоя за него да бъдат уведомени общинските съвети на общините, чийто райони са в близост до полигона - Павел баня, Казанлък, Чирпан и Братя Даскалови.

"Тогава силни тътени и вибрации се усещаха по няколко пъти на ден дори и в Павел баня". При споменаването на "Змейово" хората най-често се сещаха за кампанията за унищожението на части от ракетния комплекс СС23 на същия полигон.

Присъстващите на срещата общински съветници се обединиха около идеята бюлетината да съдържа повече от един въпрос, например: Дали полигонът да се закрие и Да бъде ли наложен мораториум върху дейността му.

Работна група ще излезе с конкретни предложения след 10 февруари. След това ще се прецени кога предложението за провеждане на референдум да бъде внесено за гласуване н Общински съвет - Стара Загора.

Очаква се общинската администрация да обяви колко ще струва на данъкоплатеца местния референдум.

По информация на Дарик нюз и ТПП Стара Загора

Коментари 
Comments are not available for this entry.