Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Турийските кукери ще представят общината в Симитли
Павел баня
Турийските кукери ще представят общината в Симитли 
9.1.2013
Кукерската група от село Турия ще участва в кукерския фестивал „Симитлия – Древната земя на кукерите”. Звън на чанове ще огласи тази събота стадиона в град Симитли. Над 3 000 кукери, бабугери, станчинари, арапи, мечки и мечкари ще сътворят зрелищното шоу. Тази година е юбилейното X-то издание на фестивала на кукерските и маскарадните игри.

И в събота ще дефилират и редовните участници във фестивала – кукерските групи от Бургас, от град Карлово и карловското село Климент, жабокрътските кукери (село Жабокрът, община Кюстендил), от гоцеделчевското село Мусомище, групата арапи от „Поляните” в град Петрич. Кукерите от Благоевград правят сборна група за фестивала.

Дебют на „Симитлия – древната земя на кукерите” ще направят кукери от град Калофер, от петричкото село Коларово, от кюстендилското село Ябълково.

По информация на вестник Струма
www.struma.com


Коментари 
Comments are not available for this entry.