Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Обмислят газифициране на Павел баня по аржентинска технология
Павел баня
Обмислят газифициране на Павел баня по аржентинска технология 
10.12.2012
Общините Павел Баня, Смолян, Панагюрище, Стрелча, Златица, Пирдоп, Копривщица са включени във втора фаза на газифициране по технологията "Виртуален газопровод" на аржентинската фирма Galileo.

Общините Карлово и Чепеларе, както и курортът Пампорово са първите в страната, в които ще се приложи новата технология.

"Това е алтернативно решение за обогатяване на енергийния микс на територии, отдалечени от националната газопреносна мрежа", обясни Пламен Павлов, управител на софийската фирма "Си Ен Джи Марица", осъществяваща пилотния проект.

Параметрите на преноса на природен газ с "Виртуален газопровод" на Galileo, сравнени с параметрите на пренос на конвенциалния газопровод са значително по-ефективни – ниски инвестиционни разходи, кратки срокове и висока ликвидност, посочи още Павлов при представянето на проекта на бизнес среща в Търговско-промишлената палата в Пловдив с участието на аржентинския посланик Н.пр. Гилермо Азрак.

Виртуалният газопровод е конструиран на модулен принцип, осигуряващ бързо, лесно и ефективно изграждане на инсталации в населени места, индустриални и търговски обекти. Посредством система за телеуправление SCADA в реално време се контролира потреблението и нужните количества за доставка до потребителските мрежи.

Чрез изградения в пловдивското село Граф Игнатиево терминал, свързан с преносен газопровод, газът се компресира в транспортируеми модулни хранилища, които посредством специализиран транспорт се доставят до потребителските мрежи в населените места. Модулите се инсталират на специални платформи, осигуряващи свързването им с автоматична регулираща станция, която декомпресира природния газ и го подава към изградената локална разпределителна мрежа.

Продуктите на Galileo, като част от технологията "Виртуален газопровод", са сертифицирани в България съобразно европейското законодателство и са преминали редица тестови и лабораторни изпитания за качество и безопасност.

По новата технология още тази зима ще се отопляват няколко обществени сгради в Карлово и близо 10 хотела в Пампорово. До момента инвестицията надхвърля 12 млн. лв., като 6 млн. лв. от тях са вложени в изграждане на основния компресорен терминал. Проектът се реализира с 25% грантова помощ от Международен фонд "Козлодуй".

По информация на Светла Добрева
в. Строителство градът


Коментари 
Comments are not available for this entry.