Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Kукерският състав на с. Турия в Македония
Павел баня
Kукерският състав на с. Турия в Македония 
На 11 март тази година кукерският състав при НЧ “Чудомир” с.Турия и съставът от с.Радуил, община Самоков са двата кукерски колектива от България, които ще участват в Международния фестивал на Маскарадните игри в Струмица, Македония, съобщи кметът на с.Турия Невена Соколова.
В Македония кукерите от Турия, община Павел баня ще представят обичая приемане на млад старец в кукерската група; посрещане на кукери в дома на стопанина и ритуалът на циганите.
Кукерският състав на Турия е носител на много награди и грамоти и статуетки от участията си в Международни фестивали в Перник, Раковски, Разлог, Златни пясъци, Трявна, Широка лъка, Ямбол и много други.
През 2007 година Международната организация за народно изкуство “Общество за фолклор”- Българска секция, издава сертификат на кукерската група от с.Турия, Категория- І за международни участия.


Коментари 
Comments are not available for this entry.