Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - www.PavelBanya.EU стартира официално днес...
Павел баня
www.PavelBanya.EU стартира официално днес... 
Интернет портал за Павел Баня стартира официално днес. Градът на розите и минералната вода вече присъства във виртуалното пространство с традициите си и възможностите за туризъм. Страницата е създадена от 21-годишния Недялко Несторов с амбицията да се утвърди като електронната визитна картичка на заслужаващия по-широка популярност край.

Освен да запазят стая в някой от многобройните семейни хотели или балнеологични комплекси, посетителите на www.Pavelbanya.eu могат да планират активна почивка с посещения на културни забележителности и атрактивни събития.

Градът е удобна отправна точка за еднодневна обиколка на Долината на тракийските царе. По-малко известна атракция е разходката с лодка над потъналия древен тракийски град Севтополис. Не бива да се пропуска и пресният див шаран в ресторанта до стената на язовира, който по-запалените риболовци могат да опитат да си уловят и сами. За любителите на планинския туризъм се изработва секция с множество туристически маршрути в Стара планина и Средна гора.

Павел Баня вече десетилетия наред е сред най-известните балнео-курорти у нас. Интернет порталът се опитва да разчупи наложилия се стереотип, свързващ града основно с рехабилитационните процедури, като отделя специално място на традициите и социалния живот. „Дори и да са затворени магазините” – перифразира Недялко, студент в Икономическия университет във Варна, една известна сентенция на Оскар Уайлд – „Павел Баня може да изненада преситения турист с интересни събития.” Сред най-впечатляващите са Празникът на розата и карнавалът, който се провежда всеки февруари на Сирни Заговезни. Старци с огромни звънци на кръста гонят почернени със сажди и маскирани по всевъзможен начин мъже-плашилки, олицетворяващи злите духове. Накрая шествието се изсипва на площада, където плашилките нагазват да се къпят в ледените води на фонтана.

„Опитах се и аз да дам нещо на града в който израстнах”, споделя авторът. „Надявам се начинанието ми да бъде полезно за всички които имат нужда от тази информация”. Има всички изгледи това да се случи. Всички хотели и и над 20 къщи за гости вече са регистрирани в портала, а до официалната си премиера той е посетен повече от 11 000 пъти.

12.11.2007

Коментари 
Comments are not available for this entry.