Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Нова църква във Виден
Павел баня
Нова църква във Виден 
Нова църква се строи в село Виден, община Павел баня, предаде кореспондентът на радио “Фокус” -Велико Търново. Първата копка на новостроящия се храм беше направена през миналата година от кмета на община Павел баня Станимир Радевски. Средствата за започване на строежа на църквата са предоставени от дарители, като набирането на дарения продължава.
“Наши потомци, гордейте се, че сте българи и християни, пазете паметта на предците си, които съградиха този храм! Пазете вярата в Бога, доброто и човечността и я предавайте на идните поколения”- това гласи посланието, което кметът на община Павел баня Станимир Радевски постави в основите на новостроящия се храм в с.Виден.
Във връзка с изливане основите на храма отец Иван Тотунов отслужи водосвет в присъствието на жители на селото и дарители.
Проектът за църквата, която ще запази името на старата, разрушена от водите на язовир Копринка църква “Свети Атанасий”, е осигурен с помощта на Община Павел баня. Проектът е дарение от архитект Борис Георгиев. Храмът се изгражда от работници по програма “От социални помощи към заетост”, с технически ръководител Дечко Лалев.
Деница ГЕОРГИЕВА

Информационна агенция "Фокус"

Коментари 
Comments are not available for this entry.